Kipaş, Yeşim Tekstil’e ‘İyi Pamuk’ Verecek

Kipaş’dan BCI sertifikalı iplik satın alacak olan Yeşim Tekstil, doğa dostu üretimi ve sürdürülebilirliği destekleyecek.

  18 Mart 2013 17:07 Pazartesi
Kipaş, Yeşim Tekstil’e ‘İyi Pamuk’ Verecek

Tekstil ve hazırgiyim sektörleri arasındaki işbirliğinin sektöre olumlu yansımalarının olacağının örneğini uzun yıllardır birlikte çalışan Yeşim Tekstil ve Kipaş gözler önüne serdi. Türkiye’nin önde gelen tekstil üreticilerinden Kipaş ve önemli hazırgiyim üreticilerinden Yeşim Tekstil, doğaya dost ve sürdürülebilir şartlarda üretilen ‘Daha İyi Pamuk- Better Cotton Initiative’ BCI sertifikalı pamuktan yapılan iplikler satın almak için stratejik ortaklık antlaşması imzaladı. Yeşim Tekstil, gerçekleştirilen stratejik  anlaşma kapsamında, müşterilerinin taleplerine cevap verirken ürettiği kumaşlarda daha fazla BCI sertifikalı pamuktan yapılan iplikler kullanmayı ve müşterilerini de bu konuda yönlendirmeyi hedefliyor.

Dünyada yeni ürün vermeye başlayan ve Türkiye’de de yeni yeni gündeme gelen  ‘Better Cotton’ uygulaması için Kipaş, Kahramanmaraş’ta belirlediği pilot bölgelerde pamuk yetiştirmeye başladı. 6 ay içinde ürün vermesi beklenen Better Cotton standartlarında üretilmiş pamuklar sürekli alıcı bulacağı için mevcut pamuk üretimine alternatif olarak da görülüyor. Yerli pamuk üreticilerinin primler nedeniyle zorluk yaşadığı ve pamuk alıcılarının ithalat yapmak zorunda kaldığı son yıllarda, pamuk üreticisi ve alıcının yüzünü güldürecek alternatif bir yöntem olmasıyla da Better Cotton uygulaması dikkat çekiyor.

Kipaş’tan BCI’ye Tam Destek

Yeşim Tekstil’in çevre ve sürdürülebilirlikle ilgili konulardaki çalışmalarını uzun yıllardır takip ettiklerini söyleyen Kipaş Holding Yön. Kurulu Başkanı M. Hanefi Öksüz, alanında lider olan bir firma ile Better Cotton (BCI) sertifikalı ürünlerle ilgili stratejik işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Öksüz sözlerini şöyle sürdürdü; “Son dönemlerde Yeşim Tekstil başta olmak üzere müşterilerimizin birçoğundan Better Cotton (BCI) sertifikalı ürünlerle ilgili bir talep gelmeye başladı. Hem bu talepleri karşılayabilmek hem de Hindistan, Brezilya ve Pakistan’a bağımlı olmadan doğaya dost üretim yapabilmek için bu uygulamayı başlatmaya karar verdik. İlk etapta Kahramanmaraş’ta belirlediğimiz pilot bölgelerde BCI kriterlerine göre pamuk üretimi gerçekleştirdik.”

BCI’nin Türkiye’de operasyon birimi kurmasına paralel olarak üretilen pamuklara BCI sertifikasının da alınacağını kaydeden Hanefi Öksüz; “İçinde yer aldığımız bu sistem çalışanların iyi koşullarda çalışması, çocukların çalışmaması gibi iyileştirmeleri de beraberinde getiriyor. Her yıl daha az kimyasal ve daha az su kullanılması gibi şartlar var.  Bu da maliyetleri düşürme avantajı yaratıyor. Bu sistemde çiftçinin yıllık değerlendirme toplantılarına katılması ve bu toplantılarda her ülkenin özel koşullarına göre yeni yöntemler geliştirmesi de üreticilerden bekleniyor” diye konuştu.

Stratejik İşbirliği Güçlendirecek

Globalleşen dünyada güçlü ve büyük firmaların işbirliği yapmasının taraflara avantaj sağladığını belirten Yeşim Tekstil Ceo’su Şenol Şankaya, stratejik olarak birlikte hareket etmenin birçok açıdan her iki tarafa da olumlu getirileri olduğunun altını çizdi. Uzun yıllardır Kipaş’la çalıştıklarını ve bu işbirliğini çevreye dost üretim ve sürdürülebilirlikle daha da etkinleştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Şankaya, Yeşim Tekstil olarak çevre konusuna ve sürdürülebilirlik çalışmalarına büyük önem veriyoruz dedi.

Şankaya sözlerine şöyle sürdürdü; ”Üretirken doğaya zarar vermemek, doğaya dost üretim yapmak ve yapılan tüm bu çalışmaların sürdürülebilir olması hem bizim hem de dünyaca ünlü müşterilerimizin öncelikleri arasında yer alıyor.  Bu yüzden yaptığımız bu stratejik antlaşma ile daha fazla BCI sertifikalı pamuktan yapılan iplikleri kullanmayı ve müşterilerimizi de bu konuda yönlendirmeyi taahüt ediyoruz.”

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.