Karl Mayer PBW 130 2 ile Çözgülü Örmede Maksimum Verim

Hatasız ve verimli bir çalışma için tasarlanan PBW 130"/2, tekstil sektörünün hizmetinde

  15 Temmuz 2014 09:43 Salı
Karl Mayer PBW 130 2 ile Çözgülü Örmede Maksimum Verim

Çözgülü örme ve çözgü hazırlama makineleri alanında, dünyanın önde gelen firması Karl Mayer, çözgülü örmede yüksek hızı ile maksimum verim sağlayan PBW 130"/2’yi tekstil sektörünün hizmetine sundu. Farklı uygulama alanları ve yüksek verimlilik konularında öne çıkan Karl Mayer, PBW 130"/2 uygun maliyette üreticilere sunuldu. Aktif iplik sevk birimi Positive Patternbeam Drive (PPD) ile donatılan PBW 130"/2, iplik taşıyıcıları, desen leventleri doğru bir şekilde sarıldığında ipliklerin gerilimini minimuma indirgeyerek tam gerekli iplik miktarı temin edebiliyor.

Hatasız ve verimli bir çalışma için tasarlanan PBW 130"/2, genişliği 25 ve 220 mm'ye ayarlanabilmesi ile maksimum çözgü uzunluğu 100 bin metreye çıkıyor. Maksimum çapı 140 mm olan makine, olası aşırı çözgüyü önlemek için kendini kapatma özelliği bulunuyor. Tüm bobinlerin çapı aynı olduğu PBW 130"/2’de yüksek hassasiyet, örme noktasına sevk edilen ipliklerde sabit bir iplik gerilimini temin edebiliyor. Makine 10-400 m/dak. hızında çalışırken bile operatör, levent kalitesine ve ipliklerin hassaslığını göz önünde bulundurarak müdahale edebiliyor.

Düz İpliklerde Dahi Yüksek Verim

Çok farklı ipliklerinde işlenebildiği PBW 130"/2, düz iplikler için 60 dereceye varan bir açıya sahip çift konik bobinler, kaymayı engelliyor. İplik tabakalarının kenarları, bu incelen şekil ile üst tabakaların düşmesini engelleyen bir eğim oluşturan PBW 130"/2’de ne kadar yüksek bir açı seçilirse, bobinde o kadar dar olacağı için hacim kaybı yaşanması muhtemeldir.

Rakiplerine dokunmatik ekran ile idare edilen iyi tasarlanmış ve entegre edilmesi kolay olan lojistik sistemiyle üstünlük sağlayan PBW 130"/2’nin kullanıcı arayüzü çeşitli dillerle desteklenmiştir. Ayrıca çözgü işlemlerine ilişkin veri girişi yaparken operatörün işini kolaylaştırmak amacıyla menü navigasyonu ekranın bir yerleştirildiği makinede operatör işlemiyle ilgili dört parametre seçebilmesine olanak sağlıyor. Bilgisayar sistemi sayesinde, bobin oranı, travers hareketinin dönüş yolu ve sarım oranı gibi arka planda kalan parametreleri otomatik olarak hesaplayan PBW 130"/2, otomatik olarak en uygun oranları seçebiliyor. Tamamen bağımsız iki desen levendi üretime olanak sağlayan PBW 130"/2, her iki levendi de kontrol edebilmek için ikiye bölünebiliyor.  İki levendin üretiminde yer alan işlemler tamamen otomatik olarak gerçekleşen PBW 130"/2, iplik kopması meydana geldiğinde güvenlik sebebiyle kendisini durduruyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.