Itema Akademisi Tekstil Sektörüne Eleman Yetiştirecek

Sınıfının en iyi dokuma makineleri, yedek parçalar ve entegre sistemler dahil olmak üzere dokuma çözümlerinin küresel tedarikçisi Itema yeni yatırımlarını açıkladı

  07 Ağustos 2014 09:49 Perşembe
Itema Akademisi Tekstil Sektörüne Eleman Yetiştirecek

Sınıfının en iyi dokuma makineleri, yedek parçalar ve entegre sistemler dahil olmak üzere dokuma çözümlerinin küresel tedarikçisi Itema, İtema Akademisi ve İtemalab’ı  açıkladı.

İtema Akademisi’nde, tekstil sektörünün her zaman ihtiyaç duyduğu üstün donanımlı kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak için Nisan 2014’te eğitime geçecek. İtema CEO’su Carlo Rogora, tüm dünyada yaşanan kalifiye eleman sıkıntısı, işletmelerde kapasite kullanım oranının çok düşük gerçekleşmesine neden olduğunu belirtti. Tekstilde yaşanan kalifiye eleman sıkıntısı sonucunda değil kalite üretimini, sadece üretim için bile malzeme, makine ve insan gerektiğini ifade eden Rogora, kalifiye eleman yetersizliği olunca istenilen düzeyde bir kapasite kullanımı gerçekleşmeyeceğini ve bunun önüne geçmek için böyle bir çalışmaya imza attıklarını belirtti.

Rogora, İtema Akademisi ile birlikte hayata geçirecekleri İtemaLab ile Ar-Ge çalışmalarını arttıracaklarını ifade etti. Mart ayından itibaren Bergamo dışında yer alan Bilim ve Teknoloji Parkı içindeki Kilometro Rosso tesislerinde birçok disiplini bir arada bulunduracak olan İtemaLab’la bir çok buluşa imza atacaklarını söyledi.

 

Yeni Yatırımlar

 

İtema’nın yatırımları, yeni açıkladıkları ile beraber 3 milyon euroya ulaştı ve bu yatırımların 2014 sonuna kadar 6 milyon euro olması planlanıyor. Ürün kalitesi ve güvenilirliğe odaklanan Itema, yalın üretim ilkeleri ve dünya çapındaki üretim tesisleri arasında ilk tedarik zinciriyle çalışarak pazar taleplerine daha çabuk cevap verebilmeyi ve işgücünde yalnızca minimal bir artış ile önceki yıla kıyasla küresel taleplerde yüzde 166’ya varan artış gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Yıl sonu değerlendirme raporuna göre, bir önceki yıla göre yüzde 70 artış gösteren İtema, dokuma makinelerinin satışlarından elde edilen konsolide net ciro ile konsolide net kar ve nakit akışı beklentileri önemli ölçüde aştığını belirten yetkililer, bunda en büyük payın Rapierli Dokuma Makinesi R9500’e sahip olduğunu belirttiler.

2013 başından bu yana geçen yılın aynı dönemine kıyasla Çin’deki teslimat miktarı iki katına çıktığını belirten yetkililer, müşterilerin Itema makinelerinden üretilen ürünlerin kalitesi konusunda bilinçlenmesini sağladığını ifade ettiler. P7300Hp’nin satışları 2012’e kıyasla üçe katlandığını ve yedek parçada da Avrupa’da süre gelen kriz sonucuna rağmen bekledikleri rakamlara ulaşıldığı raporda belirtildi

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.