İplik Eğirmede Autocoro 8 Devrimi

Geleneksel iplik eğirme sistemini tamamen değiştiren Autocoro 8 ile maliyetler düşüyor

  14 Temmuz 2014 09:34 Pazartesi
İplik Eğirmede Autocoro 8 Devrimi

Ring ve rotor iplikçilik alanında yenilikçi çözümler sunan Saurer Schlafhorst, Autocoro 8’le önemli bir pazar payına ulaştı. Yenilenen teknolojisi sayesinde 200.000 rpm’e kadar çıkabilen Autocoro 8, 552 iğiyle yüzde 15 daha fazla üretim yapabiliyor. Geliştirilen tekli motor teknolojisiyle, rakiplerinin ürettiği kayış tahrikli makinelere oranla yüzde 13 daha küçük olan Autocoro 8, kova ya da eğirme elemanı değişimi sırasında, önceden tüm iğler durdurulmak zorunda kalmadan, ihtiyaca göre parti ayrımı da yapılabiliyor.

Dünyanın en yenilikçi rotor eğirme kutusuna sahip olan Autocoro 8 ile her makine boyunda 300 m/dakikaya kadar çıkış hızına çıkılabilirken, DigiPiecing ile yüksek düzeyde iplik bağlama kalitesine ulaşılabiliyor. Ayrıca üretim kaybı olmaksızın numune ve deneme bobinleri hazırlanabilen Autocoro 8 yüzde 80 daha hızlı makine açılışı gerçekleşiyor. Tekli tahrik ve dijital kumanda sayesinde iplik ve bobinlerin kalitesinin ayarlanabildiği Autocoro 8’de bulunan 8’in çapraz bobinleri sayesinde iplik kopuşu yüzde 50 daha az olmakla birlikte, bobin kenarları düz ve iplik sarımı daha iyi kalitede olabiliyor.

Kompakt Yapı

Uzun makinelerin uygun maliyetini kısa makinelerin sunduğu esneklikle birleştiren Autocoro 8 ile aynı anda beş parti üretim yapabilirken, her bir parti için kaçar tane iğ kullanacağı seçebiliyor. Autocoro 8 ile hammaddede, lojistik maliyetlerde, nakliye ve personel giderlerinde ve enerji maliyetlerinde tasarruf sağlanırken, üretim sırasında bile makine bakımı yapılabiliyor. Yüzde 50 daha uzun temizleme aralıkları sayesinde üretim prosesinde esneklik sağlanıyor. 5 lota kadar eşzamanlı üretim imkanının olduğu Autocoro 8’de aynı anda beş farklı fantezi iplik eğrilebiliyor.

Kahramanmaraşlı Elif Tekstil

Schlafhorst’un son on yılda teslim ettiği iğlerin içerisinde yüzde 30’luk bir paya sahip olan Autocoro 8’i tercih eden firmalar arasında yer alan Kahramanmaraşlı tekstil firması Elif Tekstil, makine sayesinde 240 m/dak üzerindeki çıkış hızıyla iğ başına üretkenliğini yüzde 40 oranında artırırken, aynı zamanda yüzde 30 daha az enerji tüketimi de sağladı. Yıllık 13.000 ton viskon iplik üretimiyle Türkiye’nin önde gelen firmalarından olan Belcoro sertifikalı Elif Tekstil, 28-30 Nm numaralarda örme ipliği üretiyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.