INVISTA, PTA Teknolojisini Tanıttı

INVISTA, üretim proseslerinde maksimum tasarruf sağlayacak olan PTA teknolojisini tanıttı.

  27 Mayıs 2015 09:19 Çarşamba
INVISTA, PTA Teknolojisini Tanıttı

Dünyanın en büyük entegre polimer ve elyaf üreticilerinden birisi olan Invista’nın bünyesinde bulunan, PTA sektörünün en üretken lisans veren INVISTA Performance Technologies (IPT) lisans sahiplerinin üretim verimliliğini arttıracak yeni bir geliştirilmiş platformu tanıttı. 40 yılı aşkın süredir PTA ve polyester teknolojilerinde lisans sahibi olan INVISTA Performance Technologies, teknolojik tasarım prosesi; temel araştırmaları, modellemeyi, süreç ve güvenlik mühendisliğini, fonksiyonel ve operasyonel uzmanlığı ve eleştirel tedarikçi geliştirmeleri üzerine çalışmalarını sürdürüyor.

Önemli Maliyet Avantajı

IPT’nin geliştirdiği P8 teknolojisi, hafif reaktör koşulları ile önemli değişken maliyet iyileştirmeleri sunarak, enerji entegrasyonunu ve geri kazanımını geliştiriyor. Proses, azaltılmış düşük enerji ve su kullanımı ve azaltılmış atık üretimini sağlayarak ton başına 40 dolar gibi bir maliyet avantajı sağlıyor.

PTA ve polyester endüstrisinin son derece rekabetçi olduğunu belirten IPT Başkanı Mike Pickens konu hakkında; “Bizim önceki teknolojilerimiz alternatifleri ile karşılaştırıldığında önemli rekabet avantajı sağlıyordu, bu yeni PTA platformumuz müşterilerimizin değişken sermaye maliyetlerini daha fazla düşürüyor. Proses sadeleşmesine, değer mühendisliğine ve düzen optimizasyonuna odaklanmamız sonucunda kompakt bir tasarıma ulaştık, böylece önemli ölçüde sermaye verimliliği arttı. Bu pazar ortamında her ton, her dolar optimize edilmelidir. Bu nedenle,  her zaman güvenli ve verimli bir şekilde değişken maliyetlerin düşürülmesine ve lisansımızı alan işletmelerin sermaye verimliliğini arttırmayı odaklanıyoruz. Lisans sahiplerinin hızlı tasarım oranlarını elde etmesi ve performans parametrelerinin gösterdiği gibi başarılı teknoloji transferini kanıtlamış bulunuyoruz. Güvenilir ve verimli tesisler ile lisans sahiplerinin çoğu yüksek oranlarda/fiyatlarda bile bu zorlu PTA pazarında çalışmaya devam ediyor” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.