İnovasyon Ligi’nin şampiyonu Kordsa Global

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ‘En İyi Ar-Ge Merkezi’ performans değerlendirmesinde 142 Ar-Ge Merkezi arasında ikinci sırayı alan Kordsa Global, bu ay da Türkiye Tekstil İnovasyon Ligi Şampiyonu oldu

  09 Nisan 2014 10:21 Çarşamba
İnovasyon Ligi’nin şampiyonu Kordsa Global

Sektörünün teknoloji lideri Kordsa Global’in Ar-Ge çalışmalarındaki başarılı sonuçları yeni bir ödül daha getirdi. Bir ay önce Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ‘En İyi Ar-Ge Merkezi’ performans değerlendirmesinde 142 Ar-Ge Merkezi arasında ikinci sırayı alan Kordsa Global, bu ay da Türkiye Tekstil İnovasyon Ligi Şampiyonu oldu. Uludağ Tekstil İhratçıları Birliği’nin bu yıl altıncısını düzenlediği Ar-Ge Proje Pazarı’nda 248 teknik tekstil projesi sergilendi. Proje Pazarı kapsamında, ilk kez düzenlenen Türkiye Tekstil İnovasyon Ligi Şampiyonluğu'nu  Kordsa Global kazandı.

Yakın Plan: Kordsa Global

Kordsa Global lastik, kompozit ve inşaat pazarlarına güçlendirme işlevli ürünleriyle hizmet veren lider kuruluştur. Ticari liderliğini teknoloji liderliği de güçlendiren İstanbul-Türkiye merkezli firma 5 kıtaya dağılmış, 9 ülkede yer alan, 9 işletmesinde yaklaşık 4000 kişilik istihdama sahiptir. Kordsa Global 2013 yılında 1.5 milyar TL satış rakamına ulaşmıştır.

Dünyanın lider naylon 6.6 ve polyester endüstriyel iplik, kord bezi ve tek kord üreticisi Kordsa’nın başarı öyküsü 1973 yılında İzmit-Türkiye’deki kord bezi fabrikası yatırımıyla başlamıştır. Türk ekonomisinin lider kuruluşlarından Hacı Ömer Sabancı Holding'in %91,1 oranında hissedarı olduğu şirket, sürekli büyüyen global üretim yapısı ile sektörüne öncülük ederek ve değişen pazar dinamiklerine hızla adapte olarak faaliyetlerini sürdürmekte, yeni pazar arayışlarına devam etmektedir. Ar-Ge yatırımlarını güçlendiren şirket yüksek performanslı “Yeşil Ürünler” ile sektörde yenilik yaratmış ve geliştirdiği güçlendirme çözümleriyle kompozit ve inşaat sektöründe de ilgi görmeye başlamıştır.

1397035874_fotograf-2.jpg


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.