Indorama, Schlafhorst Saurer’e Güveniyor

Dünyanın en büyük PES elyaf üreticisi olan Indorama Synthetics’in tercihi Zinser 351 ring iplik eğirme makinesi

  10 Aralık 2014 09:26 Çarşamba
Indorama, Schlafhorst Saurer’e Güveniyor

Endonezya’da faaliyet gösteren dünyanın en büyük PES elyaf üreticisi konumunda olan Indorama Synthetics, Özbekistan, Sri Lanka ve Türkiye’deki tesislerinde polyester, viskon, pamuk ve karma elyaftan yılda 104.000 tondan fazla ring iplik üretiyor. Üretim için Schlafhorst’un geliştirdiği Zinser 351 ring iplik eğirme makinesini tercih eden Indorama, Endonezya’daki üç fabrikasında, toplamda 100.000’e yakın eğirme ünitesiyle 60 Zinser 351 ring iplik eğirme makinesi kullanıyor.

Zinser 351

Tüm dünyada kendisini kanıtlamış hassas ayarlanabilme ve kendi kendini temizleyebilen teknolojisi sayesinde önemli üretim avantajları sağlayan Zinser 351, sistem itibari ile kötü hammaddeleri ve kısa elyafı bile tıkanma olmadan işleyebiliyor. Kompakt apronun dönüş noktasındaki Walk efekti sayesidne apron açıklarının çapları sürekli olarak değişerek kir partikülleri ve elyaf parçacıklarının birikmesini engelleyebiliyor.

Zinser 351’deki optimum aerodinamiği sayesinde, hava sistem içinden doğrusal bir çizgide ilerleyerek, olası bir tıkanma riskini engelliyor. Bu sayede makinenin temizlik için durdurulmasından kaynaklanan verim ve işgücü kaybının da önüne geçilmiş oluyor.

EasySpin ve OptiStep

1.680 iğ ile en yüksek devir sayısına çıkabilen Zinser 351, sensör kontrollü tahrik teknolojisi sayesinde düşük iplik kopuşuyla çalışıyor. Bu şekilde her iğde sabit iplik garantisini veren Zinser 351, uygun kompakt vakum merkezi olarak EasySpin dokunmatik ekranı üzerinden ayarlanabiliyor. Bu sayede kontrol devresi kompakt gücü hassas bir şekilde seçilen nominal değerlerde tutulmasına yardımcı olur. EasySpin ve yüksek performanslı eğirme programı OptiStep, manüel ayarlama işlemleri olmaksızın, teknolojinin limitlerinde, sürekli en yüksek iğ devir sayılarıyla iplik eğirmeyi desteklediği Zinser 351, iğ kimlik sistemi SPID ile Autoconer X5 makineleri arasındaki eşgüdüm sağlanıyor. Temizleyici tarafından toplanan tüm iplik verilerini analiz eden SPID, iplik üretiminin tamamında yüzde 100’lük kalite kontrolü gerçekleştirebiliyor.

En Yüksek Kalite

En geniş uygulama aralığına sahip olmasının yanı sıra her hammaddeden ürün çıkarma özelliği olan Zinser 351, ince iplikten denime kadar her türlü iplik numaralarını üretebiliyor. İplik karakteristiğinin üretici tarafından ayarlanabildiği Zinser 351’de tarak altı oranı azaltılmış ve kısa elyaf oranı arttırılmış pamuklarda bile kaliteli iplik değerleri elde edilebiliyor.

Eğirme maliyetlerinin, kompakt eğirmedeki bükümün azaltılması ve maksimum hammadde kullanımını ile düşürüldüğü Zinser 351’i tercih etmeleri hakkında açıklama yapan Indorama Eğrilmiş İplik Direktörü Anupam Agrawal, “Son derece hızlı ve güvenilir bir üretim sunan Zinser 351 ile 40 PES iplikleri sürekli 22.500 rpm iğ devir sayılarına ulaşabiliyoruz” dedi. Endonezya’daki üç fabrikasında, toplamda 100.000’e yakın eğirme ünitesinin 85.000’inin Autoconer X5 Tip V ile linkli olarak tam otomatik işletildiğini belirten Agrawal, böylece fabrikalarında maksimum üretkenliğe ulaştıklarını bildirdi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.