ICA, USTER® AFIS PRO 2 Testlerinin Doğruluğunu Onayladı

Dünyaca ünlü iplik eğiriciler, işleme makinelerini tam olarak optimize ederek, ham maddeden azami derecede faydalanmak için USTER® AFIS PRO 2 kullanılarak testlerini gerçekleştiriyor.

  01 Mart 2014 08:49 Cumartesi
ICA, USTER® AFIS PRO 2 Testlerinin Doğruluğunu Onayladı

Tekstil kalite kontrol teknolojilerinin güçlü üreticisi Uster tarafından geliştirilen USTER® AFIS PRO 2 elyafların en doğru şekilde test edilmesini sağlıyor. USTER® AFIS PRO 2’nin testlerinin doğruluğu dünyanın önde gelen pamuk yetkililerinden International Cotton Association (ICA, Uluslararası Pamuk Birliği) tarafından yapılan bağımsız bir seri deneyle de kanıtlandı.

Pamuk dünyanın favori elyafıdır ve birçok tekstil nihai kullanımı için muhteşem bir ham maddedir. Ancak doğal bir ürün olarak çalışılması kolay bir madde değildir ve birçok türü oldukça karmaşık zorluklar çıkarmaktadır. Üreticiler hangi tür pamuğu seçmeleri gerektiğine, pamuğu en verimli şekilde nasıl ipliğe dönüştüreceklerine yaptıkları testler ile karar vermek zorundalar. Dünyaca ünlü iplik eğiriciler, işleme makinelerini tam olarak optimize ederek, ham maddeden azami derecede faydalanmak için USTER® AFIS PRO 2 kullanılarak testlerini gerçekleştiriyor.

İplik üretiminin en büyük sorunu arasında nep seviyeleri yer alıyor. Çok sayıda nep iplikte belirgin beyaz lekeler bırakabiliyor. USTER® AFIS PRO 2, toplam nep sayısı ve boyutu, elyaf nep sayısı ve boyutu, tohum kabuğu nep sayısı ve boyutu ile olgunluk derecesi hakkında doğru bilgiler sunuyor. Böylelikle üreticiler müşterilerin talep ettiği kalitede iplik üretimi yapabiliyor. Doğru hammadde seçimi, seçilen hammaddenin doğru işlenmesi elyafın olgunluğunu oluşturuyor. Süreç en doğru kararlar alınarak devam etmez ise üretici, kısa elyaf ve yüksek miktarda artık sorunu ile karşılaşabiliyor. Üreticiler, USTER® AFIS PRO 2 sayesinde kendilerini bu risklerden koruyabiliyor. Sistemin harman hallaç dairesinden finisör cer makinesi kadar bir seri testten elde ettiği veriler, nep seviyeleri (özellikle elyaf nepleri), elyaf olgunluğu, olgunlaşmamış elyaf seviyeleri ve kısa elyaf içeriği hususlarında sürekli izleme ve doğru bilgilere erişime olanak tanıyor. Böylelikle iplik üreticilerinin karlılığını etkileyecek düşük kalite iplik elde edilmesi riski de azaltılmış oluyor.

Harman hallaç tesisatındaki temizleyicilerin, tarak ve tarama makinelerinin performansları; neps ve yabancı maddelerin makine giriş ve çıkışındaki değerlerinin analizleri ile belirlenebilir ve bu bazı makine parametrelerinin modifikasyonları için de kullanılabilir.

Uster Teknolojileri Üretim Müdürü David McAlister, AFIS®’in avantajlarını “En az farklılık ve kritik elyaf malzeme üzerindeki hassasiyetle AFIS®  üstünlüğünü kanıtlamıştır. Üreticilere en uygun üretim oranlarını belirleyerek, elyaftaki kaybı en aza indirmek için AFIS®  biçilmiş kaftandır” olarak söyledi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.