Graf’tan Garnitür, Tarak ve Servis Makinelerinde Yenilikler

Düz ve yuvarlak tarak garnitürleri üretiminde dünyanın önemli üreticilerinden Graf, ürünlerine kattığı yenilikçi özellikler ile bakım, zaman ve işletme maliyetleri konusunda avantaj sağlıyor.

  30 Mayıs 2016 09:05 Pazartesi
Graf’tan Garnitür, Tarak ve Servis Makinelerinde Yenilikler

1917 yılından bu yana nonwoven ve kısa elyaf iplikçilik sektörlerine metal garnitürler, hareketli şapka garnitürleri ve sabit tarak şapkaları gibi yenilikçi ve yüksek kaliteli ürünler sunan Graf, müşterilerine verdiği hizmeti geniş bir coğrafyada sürdürüyor. Merkezi Zürih yakınlarındaki Rapperswil’de bulunan Graf, düz ve yuvarlak tarak garnitürleri üretimindeki öncü konumunu yeni ürün gamına da yansıtıyor.

Graf, ürünlerine kattığı yenilikçi özellikler ile müşterilerine zaman ve maliyet avantajı sunmaya devam ediyor. Son olarak stopaj zamanını yüzde 70 oranına kadar azaltabilen yeni şapka sistemini kullanıcıların beğenisine sunan Graf, bu ürünle kullanıcılara önemli avantajlar sağlamayı hedefliyor. Esnek düz garnitürler bir tarak makinesinin en önemli bileşenlerinden biridir. Tarak şeridinde aynı oranda yüksek kaliteyi sağlamak için, düzenli bir şekilde değiştirilmesi gerekir. Bu işlem için de tarağın durdurulması gerekir. Graf, bu nedenle makine durma süresini mümkün olduğunca kısa tutmak için şimdi stopaj zamanını yüzde 70 oranına kadar azaltabilecek yeni şapka sistemini geliştirdi. EasyTop olarak tanımlanan bu sistem, manyetik bağlantı için tasarlanmış yassı çubuklar üzerinde uygulanıyor. Yüksek tarama güçlerine bile direnç gösteren ve operasyonda yüksek güvenilirliği garanti eden EasyTop sistemi, aynı zamanda bütün üreticilerin alüminyum yassı çubuklarında manyetik bağlantı teknolojisi ile kullanılabiliyor. EasyTop, şapka garnitür türleri için çalışma genişlikleri 40", 51" ve 60" aralığında yer alan çeşitler mevcut.

Graf tarafından sunulan bir diğer yeni ürün gamı ise tarama işlemi için kullanılan X-Comb. Graf teknolojisini geleneksel taraklar için de erişilebilir hale getiren X-Comb segmentleri diğer üreticilerin tarama makinesi gövdeleri üzerinde de kullanılabiliyor. Özel bir yüzey işleminden geçirilen metalik tarak garnitürlerinden yapılmış tarama segmentleri, makinenin ilk çalıştırma sürecini önemli derecede azaltıyor.

Yeni Tarak Serisi FlexComb

Ayarlanabilir geometrisiyle, sökülebilir spoyler ve 130 derecelik tarama alanı ile son nesil yüksek performanslı tarak makineleri için geliştirilen FlexComb, özel yüzey işlemi sayesinde makinenin ilk çalıştırma sürecini kısaltmasının yanı sıra optimum lif seçimi ile atıktan arındırma verimi sunuyor. Bununla beraber Graf,  DABM şapka sıyırma makinesinin tanıtımını da ilk Kez İstanbul’da gerçekleştirdi. DABM, aşınmış esnek şapka garnitürlerinin yassı çubuklardan nazik ve hatasız bir şekilde kaldırılmasını sağlıyor. Pnömatik sıkma cihazı ile hızlı sıkıştırma işlemi ve dişli kayış olmadan bakım gerektirmeyen üç fazlı AC motor, bu servis makinesinin avantajlarından sadece ikisini oluşturuyor. 40"- 60" çalışma genişliklerinde düz çubuklar için uygulanabilen DABM, yassı çubuklardan aşınmış yassı şeritlerinin, doğrudan ve verimli mekanik ile kaldırılmasını sağlıyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.