Erkek Tüketicinin Tercihi Invista

Invista, küresel denim araştırma sonuçlarını Kingpins Show’da sundu. Araştırmaya, 6 ülkede 3.000’den fazla erkek tüketici katıldı.

  15 Haziran 2014 07:22 Pazar
Erkek Tüketicinin Tercihi Invista

Polimer ve elyafın uluslararası entegre üreticilerinden olan Invista tarafından ICM Research Şirketi’ne yaptırılan Küresel Erkek Denim Çalışması’nın sonuçları geçtiğimiz günlerde Amsterdam’da gerçekleştirilen Kingpins Show’da açıklandı. Erkeklerin jean konusundaki satın alma tercihlerini daha iyi anlamak üzere hazırlanan çalışma, erkeklerin jeande aradıkları başlıca özellikler, mevcut tüketici seçimlerinden ne kadar memnun oldukları ve jeanle ilgili bilgiyi nereden edindikleri gibi başlıkları içeriyor. İlk sıralardaki sonuçlar erkeklerin aradığı en önemli iki özelliğin ‘vücuda oturma’ ve ‘rahatlık’ olduğunu gösterirken, katılımcıların yüzde 30’u mevcut jean alternatiflerinin bu iki alandaki beklentilerini tam olarak karşılamadığını gösteriyor.

Tercih: Kışın Sıcak, Yazın Serin Jean

Araştırmaya katılan erkeklerin yüzde 80’i, yazın serin ve kuru, kışın ise sıcak tutan jean pantolonları tercih ettiğini belirti. Ancak katılımcıların sadece yüzde 35’i piyasada bu ihtiyaçları karşılayan jean bulabildiklerini ifade etti. Birçok ticari marka arasında, yaz için Invista markası olan COOLMAX® en çok tercih edilen denim kumaşı olurken, kış ayları için de yine Invista ürün gamında yer alan THERMOLITE® tercih edilmiş.  Invista Küresel Denim Bölümü Müdürü Jean Hegedus’a göre, sonuçlar tüketicinin çeşitli ihtiyaçları karşılayan performans giyimi isteğini yansıtmakta. Hegedus ayrıca ”Günümüz tüketicisi, günlük yaşamlarını kolaylaştıran, günün her saati ve her ortamda kendilerini rahat hissettiği, iyi göründüğü giysilere ihtiyaç duyuyor. Invista COOLMAX® ve THERMOLITE® markaları, tüketicilerin bu beklentileriyle doğrudan örtüşüyor” diye ekledi.

Jean için ‘Arkadaş Önerisi’ Önemli

Tüketicinin geleneksel ticaret kanallarından sosyal ticaret kanallarına doğru kaydığını yansıtan araştırma, tüm ülkelerde jeanlerle ilgili olarak en fazla tercih edilen kaynağın internet olduğunu ve bunu ‘arkadaş önerileri’nin izlediğini gösterdi.  Invista Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Dış Giyim Pazarlama Segment Müdürü Ebru Pirinçcioğlu, “Hollandalılar herhangi bir diğer ülkedeki insanlardan kişi başına daha fazla jeane sahip oldukları için, Amsterdam bize şeklini koruyan süper-streç giysiler için LYCRA® dualFX® teknolojimizden COOLMAX® ALL SEASON ve THERMOLITE® gibi termal konseptlere ve TOUGH MAXTM LYCRA® kumaşları gibi dayanıklı seçeneklere kadar denimdeki yeniliklerimizi sergilemek için mükemmel bir yer sağladı.” Denimdeki faydalarını vurgulamak için Invista, Kingpins Show sonrasındaki partide, inovatif ürünlerinden yapılmış jeanleri giyen bir sokak dansı grubu gösterisi sundu. Invista elyafının denime kazandırabileceği hareket özgürlüğünü ve diğer işlevsel avantajları vurguladı.

TOUGH MAX

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.