ElyafaTrützschler Dokunuşu

İplik hazırlık, nonwoven ve tarak makinalarının güçlü üreticisi Trützschler, 124 yıldır sektörde yer alıyor.

  17 Mart 2013 07:00 Pazar
ElyafaTrützschler Dokunuşu

Tekstil teknolojilerinde farklı segmentleri kapsayan teknolojilerin üreticisi Trützschler Group; Spinning, Nonwoven ve Card Clothing alt başlıklarına sahip bulunuyor. İplik hazırlık, nonwoven ve tarak makinalarının güçlü üreticisi Trützschler, 124 yıldır sektörde yer alıyor.

Bir aile işletmesi olan Trützschler Group, 1888 yılında Paul Heinrich Trützschler tarafından Saksonya’da kuruldu. Firmanın ikinci nesil yöneticileri ise oğulları Bruno, Willi ve Karl oldu. 2. Dünya Savaşı’ndan sonra şirket, 1948 yılında Mönchengladbach’ta Hans ve Hermann Trützchler tarafından tekrar kuruldu. Günümüzde şirket, Heinrich Trützchler ve Dr. Ing Michael Schürenkramer’ın iki yönetici ortaklığında varlığını sürdürüyor. Sektörde ilk olarak tearing (yırtma-sökme) makinaları ile yer alan firma daha sonra pamuk işleme makinalarını portföyüne kattı. İlk viskon elyaflar pazara çıktığında ise Trützschler, yapay elyaflar için bir açıcı ile bu pazarda yerini aldı. Firmanın; iplik eğirmede pamuğun klasik temizliğinden nonwoven üretimleri için aramid elyafların hazırlanmasına kadar geniş bir yelpazede ürünleri bulunuyor.

3 Segment 3 Yapı

Dünya üzerindeki birçok iplik fabrikasında Trützschler makinaları pamuk ve yapay elyafların açma, karıştırma, temizleme, taraklama ve çekme işlemleri için kullanılıyor. Doğal hammadde toplanması sonrası ile, ipliğin eğrilmesi arasındaki bu işlem ileri teknoloji ile eşit hizalı ve temiz liflerin oluşturulmasını sağlıyor. Trützschler Spinning, küresel pazarda lider konumda bulunuyor.

Trützschler’in bir başka ana alanını tarak makinaları oluşturuyor. Şerit veya ağ kartlar, pamuk veya sentetik elyafların homojen bir yapı kazanmasına yardımcı oluyor. Trützschler Card Clothing tarafından geliştirilen bu ekipmanlar bitmiş tekstil ürününün kalitesinde büyük öneme sahip bulunuyor.

Trützchler’in teknik uygulama başlığı ise Trützschler Nonwoven adıyla anılıyor. Tüm standart ağ bağlama yöntemlerini sağlayan tek tedarikçi olarak tanınan firma, iğ ile delme, hidro-entaglement, kimyasal veya termal bağlama yöntemlerinde ekipmanlar üretiyor. Nonwoven ağlarının oluşturulmasında kullanılan bu teknolojiler, birçok farklı alan için nonwoven yapıların üretilmesini sağlıyor. Erko Trützscher, özel silindir taraklar ve farklı nonwoven üretici ekipmanlari sektöre sunuyor.

Firma, küresel pazarda öne çıkan yerlerde kendi firmaları ile yer almaya önem veriyor. Grubun Almanya dışında; American Trützschler, TRUINCO Brasil, Truetzschler India Private Ltd, TTMS China, Trützschler Centrel Asia, Trützschler Mexico ve Trützschler Türkiye firmaları bulunuyor. Trützschler Tekstil Makinaları Ticaret ve Ltd Şti Türkiye’nin en önemli nonwoven ve halı üretim bölgesine dönüşen Gaziantep’te bulunuyor.

Yeni Tarak Üretkenliği Arttırıyor

ITMA Barselona’de bu 3 iş birimi için geliştirilen en yeni teknolojilerini tanıtan Trützschler, fuarda ziyaretçilerden aldığı tepkilerle oldukça başarılı bir etkinliğe imza atmış oldu. Trützschler Spinning’in yeni tarak makinası TC 11, hem fiyat hem de üretim maliyeti olarak avantajlı bir görünüme sahip. Üretkenliği yüzde 30-40 oranında arttıran yeni tarak, hem daha büyük tarama alanına hem de yüksek dereceli bir doğruluk derecesine sahip. TC 11 ile her bir kilo taranmış şerit için elektrik maliyetleri yüzde 20 azalırken, spesifik güç tüketimi en düşük seviyededir. Bu da tarak makinası başına yılda 2.000-4.000 Euro arasında maliyet düşüşü anlamına geliyor. Firmanın yeni cer makinası TD 8, yeni filtre ve çekim sistemine sahip ve yeni koruyucu kaplama içerisinde yer alıyor.

Tekstil üreticilerinin yakından ilgilendiği bir başka konu ise iplik ve kumaş üretim sürecinde kaliteyi düşüren elyaf içindeki yabancı maddelerin temizlenmesi oluşturdu. Trützschler’in geliştirdiği Yabancı Elyaf Ayırıcı SECUROPROP SP-FPU’da uygun ışıklandırma üniteleri ile üç farklı sensor modülü eşzamanlı olarak kullanılıyor. Renk Modülü, UV Modülü ve P modülü ile yabancı maddeler farklı kapsamlarda saptanabiliyor.

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.