Dienes, Pilot Hatları Türk Üreticilere Tanıttı

Dienes Apparatebau firmasından Fabian Laukhardt, üretim alanları ve firmanın genel yapısı hakkında açıklamalar yaptı

  21 Mart 2013 01:53 Perşembe
Dienes, Pilot Hatları Türk Üreticilere Tanıttı

VDMA’nın İstanbul ve Gaziantep’te gerçekleştirilen konferansında Dienes Apparatebau firmasının Satış ve Pazarlama Yetkilisi Fabian Laukhardt ‘Elyaf Geliştirme İçin Pilot ve Laboratuvar Makinaları’ başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Kalabalık bir gruba hitap eden Laukhardt, şirketlerinin teknolojik ürünlerini tanıttı. İlk olarak firmanın yapısından bahseden Laukhardt, flament iplik uygulamaları, ısıtıcılar gibi üretim odaklarını sundu.

Başarılı bir sunum ile yeniliklerini anlatan Fabian Laukhardt, temel olarak yüksek kalite ile cazip fiyatı birleştirdiklerini vurguladı. Firmanın pilot hatları ile hata oranını engellediğini ifade eden Laukhardt, suni elyaf kullanımına ve teknik tekstil sektörüne çözüm sunduklarını söyledi.1930 yılında kurulan Dienes Apparatebau sentetik makine alanında üretim yapan bir mühendislik firması olarak biliniyor. 1950’li yıllardan sonra yapay elyaf üretiminin başlaması firmanın da bu alanda çalışmalar yapmasını sağladı. Özellikle yapay elyaflarda ısıtma teknolojisi konusuna yoğunlaşan firma, sonraki yıllardaki başarısının temelini burada atmış oldu. Firma bu dönemden sonra indüktif ısıtma silindirleri, ısı plakaları ve tüp ısıtıcılar ile büküm makineleri üretimine başladı. 1980’li ve 90’lı yıllarda mekanik ve elektronik parçaların entegrasyonunu kapsayan “all-in-one” godet konseptini sunan Dienes, günümüzde yeni teknolojileri ile birçok firma tarafından tercih ediliyor.

Merkezi Mühlheim am Main’da bulunan Dienes Apparatebau, elektrik ısıtmalı komponentler ve makinalar gibi iki ayrı birimde hizmet veriyor. Firma eriyik ve ıslak iplik için komple pilot hatları ve makineleri geliştiriyor. Ancak firmanın dünya çapında tanınmasını sağlayan en önemli yeniliği ise iplik ve yapay elyafların üretimi ve terbiyesi için komponent hatlarının sağlanması oldu.  Firmanın en son yeniliği ise 2011 yılında pilot hatlar için MultiMode sistemi geliştirmesi oldu. Dienes diğer Alman firmalar ile birlikte değişik pilot ve laboratuvar hatlar geliştirdi. Teknik iplikler için siper mikro filamentlerin üretimi ile mevcut üretim tesislerin yenilenmesi konusunda çalışmalar yürüten firma, çift çekme (shrinkage)  üretim hatları konusunda da başarılı sonuçlar aldı.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.