Cotton Inc 2015 2016 Trendlerini Açıkladı

Cotton Inc, Sonbahar/Kış 2015-16 sezonu için belirlenen trendlerde, düşüncenin yenilikçiliğe etkisinden ve insanların gizli eğilimlerinden ilham alındığı temalar karşımıza çıkıyor.

  29 Mayıs 2014 09:00 Perşembe
Cotton Inc 2015 2016 Trendlerini Açıkladı

Amerikan pamuk endüstrisinin yurtdışı pazarlama ayağı olarak hizmet veren Cotton Incorporated (CI) 2015/2016 Sonbahar-Kış trendlerini Türk tekstil ve hazır giyim sektörüne tanıttı. Etkinlikte CCI Türkiye Program Direktörü Marsha Powell’da bulundu. Marsha Powell Yayın Grubumuza yaptığı açıklamada, oluşturulan trendlerin son derece önemli olduğunu söyledi. Dünya moda devi olarak bilinen İtalya ve İngiltere’de yaşanan düşüşlerin ardından oluşan tabloya bakıldığında Türkiye Avrupa'nın birçok ülkesini geride bırakarak en çok harcama yapan ülkelerden birisi olduğunu ifade etti.

Yoğun katılımla gerçekleşen trend sunumunu CI New York trend ekibinden Rachel Crumbley gerçekleştirdi. Cotton Incorporated’in yeni sezon trend başlıkları şu isimleri taşıyor; Quintessence (öz), Everyday Radical (Her Gün Radikal), Disguised (Gizli) ve Tres Gentille (Çok Nazik) ve Tectonic (Tektonik).

Quintessence

Quintessence temasında moda ve sanat, çok yönlü ve belirli bir düzeye gelmiş fakat aynı zamanda lüks ürünlerin arayışında olan tüketicileri kendilerini gerçekte neyin tanımladığını düşünmeye sevk ediyor. Quintessence’ta renk olarak parlak odakların koyu fonla yan yana gelmesi ile mürekkep mavisi, metal gri ve bordonun tonları havai tonlarla eşleştirilmiş. Kumaş olarak Quintessence, dijital baskılarda uygulanan “noktacılık” saten zemine hem desen hem de doku hissi vermesi sağlanmış. Kullanılan geniş fitilli kadifeler ve yamalar ise kabartma baskıları andırıyor.

Everyday Radical

Everyday Radical’in yaratım aşamasında akışına bırakılan hayattan ilham alan tasarımcılar, mavi, yeşil, mor ve bordo rengi iç içe geçirerek kullanmışlar. Kompakt ipliklerde ters düz edilebilen çizgili düz örgüler kullanılan Everyday Radical’de düzensiz püskürtme baskı sayesinde armürlü pamuk kumaşlarda tüvit görüntüsü elde edilmiş.

Disguised

Sadeleşmeden ilham alınarak hazırlanan Disguised’te modern günlük görünüm için göze çarpmayan zeytin yeşili ve kahverengi ile beraber kırmızı ve mercan renkleri bir arada kullanılmış. Naylon ve pamuk karışımlarda parlak ve zengin renkler tercih edilen Disguised’te gölgeli baskılar ve kapitone kombinleri kamuflaj motiflerini yeniden canlandırırken, triko örgülerde rengarenk pamuk iplikler ve lurex çizgiler kullanılmış.

Tres Gentille

Farklı yaşam tarzlarının bir araya gelerek ortak kültürü oluşturmasından etkilenerek oluşturan Tres Gentille’de yumuşak ve yatıştırıcı renklerin bir araya gelmesiyle oluşturulmuş. Trendde indigo ve boz renkleri, pembe ve mavi ile birleştirirken, kullanılan kuş gözü nakışlar, kadife kumaşlara feminen bir hava katıyor. Yeni dolgu iplikler ve saçaklı iplikler örgü yüzeylerini yumuşatıyor. Eskimiş ve solmuş indigo çizgiler pamuk süpreme ayrı bir hava katıyor.

Tectonic

Tectonic, doğal yeşil, sarı ve şerbet renklerinden oluşturulan trend kırmızı ve lacivertle kombin ediliyor. Atlamalı ipliklerin yerleşimi iki iplik kumaşlarda optik hareli ipek kumaş etkisi oluşturuluyor. Pamuk trikolarda iğneleme ile kontrast yakalar elde ediliyor. Çift akılı armürlü dokumalarda grifit renkler yer alıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.