Coats Sağlıklı Yaşam İçin Antimikrobiyal İplik Geliştirdi

Coats, daha steril ve hijyenik, sağlıklı yaşam alanları yaratmak üzere geliştirdiği dünyanın ilk antimikrobiyal dikiş ipliği Coats Protect’i piyasaya sürdü.

  07 Ocak 2014 08:56 Salı
Coats Sağlıklı Yaşam İçin Antimikrobiyal İplik Geliştirdi

İplik sektörünün köklü üreticilerinden Coats, dikiş etrafında mikropların ve bakterilerin gelişmesini engelleyen dünyanın ilk antimikrobiyal dikiş ipliğini Coats Protect adıyla piyasaya sürdü. Coats, antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahip ve mikroplara karşı maksimum koruma sağlayan yeni dikiş ipliği teknolojisini, Kuzey Amerika’daki laboratuvarlarında geliştirildi.

Geliştirilen yeni teknoloji ile dikişlerin etrafında mikrop ve bakterilerin üremesini engelleyen "engelleme bölgesi", dikiş etrafında kokuya ve lekeye neden olan bakterilerin ve patojenlerin gelişmesini tamamen ortadan kaldırıyor. Dünyanın antibakteriyel ipliği olma özelliği taşıyan ürün ile uygulama alanlarında sterilizasyon sağlamak, malzemenin bozulmasını ve küflenmesini önlenmek, lekelenmeye karşı koruma sağlamak için özellikle antimikrobiyal ortamlar yaratma amaçlanıyor.

Coats Protect daha steril ve hijyenik yani sağlıklı yaşam alanları yaratmak üzere geliştirildi. Coats Protect için en ideal uygulama alanları olarak: Spor giysi ve ayakkabıları, hastane giysileri, medikal tekstil ürünleri, ameliyathane yatakları, performans giysileri, ev tekstili, askeri giysiler, iç çamaşırı, çorap ve mayolar gibi pek çok ürün grubunu sıralamak mümkün. Coats, bu tür ürünlerde mantarlara ve kokuya neden olan bakterilere karşı sürekli olarak korunma sağlanması mecburiyeti olduğundan üretim aşamasında yeni ürünün kullanılmasını amaçlıyor.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada yetkililer, Coats Protect dikiş ipliklerinin, geçerliliği kabul edilmiş antibakteriyel ve mantar testlerinin çoğundan geçtiğini bildirdi. Standartlara uygun olarak test laboratuvarlarınca test edilip onaylanmış Coats Protect dikiş ipliklerinin, aynı özelliği taşıyan mamul giysiler ile birlikte uzun yıllar boyunca antimikrobiyal özelliğini koruması hedefleniyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.