Çığır Açan Marzoli Teknolojileri

Üretim ve performans artışı sağlayan eğirme ve dijital teknolojilerde yenilikler İstanbul’da tekstil sektörünün beğenisine sunuldu.

  05 Eylül 2022 08:30 Pazartesi
Çığır Açan Marzoli Teknolojileri

Marzoli-Bir Camozzi Group şirketi ve eğirme sürecinde performansı optimize eden komple eğirme hatları, bileşenleri ve dijitalleştirilmiş çözümlerin tedarikinde lider üreticilerden birisidir. Şirket mottosunda "İşinizde fark yaratmak için kendimizi farklılaştırmalıyız.’’ Bu bizim misyonumuz ve rekabet kaynaklı zorluklarla karşılaşan müşterilere destek olmak için bizim her gün kendimize verdiğimiz taahhüdümüzdür.

Marzoli, şu anda dört farklı, birbirine bağlı ve tamamlayıcı teknolojik alandan oluşan sıra dışı bir tekstil mühendisliği konsepti geliştirmek için son on yılını araştırma ve yenilik çabalarına odaklanarak geçirdi. -Eğirme teknolojisi, Dijital tekstil, Dokunmamış Kumaş çözümleri, Döngüsel Teknolojiler, Müşteri İşletmelerine Bütünlükçü Çözümler.

Marzoli'nin logosunda yer alan “Tekstil Mühendisliği” ifadesi, bu inovasyon ve müşterilerle yakın temas halinde çalışma kapasitesini mükemmel bir şekilde ifade eder, değer yaratmalarını destekler, sürecin tüm aşamalarında müşteriyi destekleyebilecek bilgi birikimini sağlar: akılcı mühendislik çalışmaları ve ana çalışmalardan tesis inşaatına, hat Start-UP, optimizasyona, yönetime ve takip eden devreye alma işlemlerine kadar. Buna ek olarak: personel eğitimi ve bakım faaliyetlerinin organizasyonu; finansman faaliyetlerinde anahtar teslimi çözümler ve destek; iş planı geliştirme; otomasyon seviyesi analizi ve proje yönetimi.

Bu yaklaşım, Marzoli'yi geleceğin tekstil endüstrisi için küresel ortak yapıyor.

Eğirme Teknolojisi

Marzoli, doğal, sentetik ve teknik elyafların açma, hazırlama ve eğrilmesi için komple hatlarda Avrupa'nın önde gelen üreticilerinden biridir. Marzoli, ITM'de en yenilikçi ürünü penye teknolojisini sergiledi: CMX, benzersiz 10 kafalı penye sistemi, 115 kg/saat kapasiteye kadar %20 kW/kg'a eş değerde enerji tasarrufu ile birlikte önceki modelden %25 daha yüksek bir üretkenlik seviyesini garanti ediyor.

Dijital Tekstil

Şirketin diğer bir gücü de en gelişmiş dijital teknolojileri geliştirme konusundaki uzmanlığıdır:  Marzoli tamamen dijitalleştirilmiş bir iplikhane için 5 çözüm sundu. Marzoli (Marzoli Uzaktan Bakım): Makine süreçleri tarafından yaratılan Büyük Verileri analiz edebilen ve ayrıca kritik görev operasyonlarını sürekli olarak izleyebilen dünyanın ilk yapay zekâ tabanlı platformu. Bu, makine performans düşüşlerinin azalmasını, parçaların daha uzun ömürlü olmasını ve daha zamanında ve efektif bakım yapılmasını sağlar.

Bunun yanı sıra entegre yönetim, kullanıcıların tüm Marzoli eğirme sürecini doğrudan bilgisayarlarından kolayca yönetebilecekleri son derece yenilikçi bir yazılım olan YarNet tarafından etkinleştirilebilir. Bununla, bir tesisteki her makine kolaylıkla izlenebilir - üretkenliği ve karlılığı en üst düzeye çıkarmayı hedefleyen müşteriler için gerçek bir katma değerli teknoloji.

Brain Box: İşletme performansını önemli ölçüde artıran, yapay zekâ teknolojilerine dayalı entegre bir aplikasyona sahip patentli Marzoli yazılımı. Testler, Brain Box'ın üretkenlikte %5,5, verimlilikte %8 ve enerji tasarrufunda %1,5 artış sağlayabildiğini doğrulamaktadır. Kurulum, hızlı ve basit dört adımlı bir işlemdir: sensörleri her makineye monte edin, sensörleri Brain Box'a bağlayın, aplikasyonu indirin ve herhangi bir sorunun tespiti için izleme işlevini etkinleştirin.

TAOMAPP: Akıllı telefonla çekilen fotoğraflar aracılığıyla pamuğun içindeki atık seviyesinin doğru bir şekilde belirlendiği yenilikçi pamuk analizi yaklaşımı. Ultra yüksek çözünürlüklü görüntü tanıma tekniklerine dayanır ve verileri Marzoli Atık İndeksi'nde ölçer. Sadece aplikasyonu indirmeniz, analize başlamanız ve avantajlardan yararlanmanız gerek.

Atık Analizi: Marzoli yazılım platformlarıyla birlikte, makine kurulumunu optimize etmek için pamuğun dâhili atık seviyesini analiz eden otomasyonlu araç. Bir boru hattında malzeme akışının olduğu her yerde uygulanabilir.

Makineleri ve süreç performansını sürekli izleyen bu 5 çözüm, sürekli güncellenen bilgilere dayalı olarak üstün zekâ ve bilinçli kararlar alınmasına olanak verir. Bu kararların her biri, esnekliği ve uyarlanabilirliği artırmak ve piyasada daha değerli hale gelmek için en yüksek verimlilik ve üretkenlik düzeyine ulaşmak için bir sonraki adımdır.

Dokunmamış Kumaşlar

Marzoli, ITM'de dokunmamış kumaş endüstrisi için yenilikçi çözümlerini de gösterdi. Elyaf hazırlama konusundaki derin deneyimi ve teknolojik bilgi birikimi ile Marzoli, dokunmamış kumaş ürünleri için işletmelerin etkin hale getirilmesinde benzersiz bir kalifikasyona sahiptir. Her müşteriyle stratejik ortaklıklar geliştirerek, her biri belirlenmiş üretim ihtiyaçlarına dayalı olarak talebe dönük dokunmamış kumaş üretim hatları geliştirilebilir. Uygulama yelpazesi: mendiller, tıbbi-cerrahi, tek kullanımlık ve filtreleme ürünleri.

Döngüsel Teknoloji

Sürdürülebilirlik, geri dönüşüm ve diğer çevre dostu disiplinleri kapsayan döngüsel ekonomi, ITM'de bir diğer önemli konu olacak. 2012'den beri Marzoli, tekstil elyaflarının mekanik yeniden yaratımında sürekli yeniliğe odaklandı. Marzoli'nin teknik bilgi birikimi, endüstri sonrası ve tüketici sonrası tekstil atıklarının dönüşümüne odaklanarak, ring eğirme teknolojisi ile işlenecek yüksek değerli geri dönüştürülmüş elyaflar üretiyor.

Marzoli Genel Müdürü Cristian Locatelli, “Marzoli için çevre dostu teknolojileri geliştirmek ve adapte etmek, işletme ihtiyaçlarını çevresel sürdürülebilirlikle dikkatli bir şekilde dengelemek anlamına geliyor’’ dedi ve ekledi,  “Kumaş yeniden yaratımı yoluyla döngüsellik, tüm paydaşlara fayda sağlayan sinerjik bir değer zinciri yaratıyor. Döngüsel bir elyaf tedarik zincirinin yeni paradigması, inovasyonu iten ve yeni potansiyellere açan bilgi birikiminin öğrenilmesini ve geliştirilmesini hızlandıracak.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.