Belcoro Etiketi ISO Sertifikası Kadar Önemli

Şimdiye dek 100’ün üzerinde şirketin aldığı Belcoro Kalite Belgesini, Türkiye’den ikisi Kahramanmaraş’ta olmak üzere üç firma daha aldı.

  30 Mayıs 2014 08:14 Cuma
Belcoro Etiketi ISO Sertifikası Kadar Önemli

Türkiye’den üç şirkete Schlafhorst firmasının dünyaca kabul görmüş Belcoro Sertifikası verildi. Böylece, Adana Ceyhan’dan Beyteks Tekstil ile Kahramanmaraş’tan Akarca Mensucat ve Elif İplik en yüksek kalitede iplik üretimi yaptıklarını sertifikalandırmış oldular. Belcoro Kalite Belgesi, Schlafhorst firmasının ürettiği Autocoro open-end makinelerinde üretilen iplikler için veriliyor.

Beyteks Yönetim Kurulu Üyesi Ali Abdullah İlbeyli, yılda 20 bin tonun üzerinde sertifikalı iplik ürettiklerini, bu yüzden Belcoro sertifikasının, kalite yönetimlerinin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtti. İlbeyli, “Belcoro sertifikası sayesinde müşterilerimize, Beyteks’in ipliklerini yüksek kaliteyle ürettiğini ve bu yüksek kalite düzeyini uzun vadede de koruduğunu gösteriyoruz. Bu nedenle Belcoro kalite damgası pazarlama dilimizin değişmez bir öğesi olacaktır”dedi.

Kahramanmaraşlı İplikçiler Kalitesini Belgelendirdi

Akarca Mensucat, Belcoro sertifikasını her şeyden önce High Speed iplikleri için bir kalite damgası olarak görüyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Akarca, Schlafhorst’un yeni Autocoro 8 rotor iplik eğirme makineleri sayesinde üretkenliği yüzde 50 artırdıklarını açıkladı. Yusuf Akarca, yaptığı açıklamada “Sertifikasyon sürecindeki know-how transferinden paha biçilemez bir kazanç sağladık. Ekonomik koşullarda en iyi kaliteyi garantiledik. İşte bununla müşterilerimizi etkiliyoruz” dedi.

Yılda 13 bin ton viskon iplik üreten ve üretimini Autocoro 8 ile yüzde 40 artıran Elif İplik için High Speed ve High Quality en önemli konular arasında yer alıyor. “İsteğimiz yalnızca büyümek ve daha ekonomik üretim yapmak değildir” diyen Elif Tekstil Genel Müdürü Mahmut Kalkan, sözlerine şunları ekledi: “Bobin ve ambalajlarımız üzerindeki Belcoro damgasıyla müşterilerimize ve piyasaya, ipliklerimizin birinci sınıf seçkin ürünler olduğunu gösteriyoruz. Belcoro etiketi bizim için en az bir ISO sertifikası kadar önem taşımaktadır.”

Sertifikanın Kriteri Kalite

Belcoro sertifikalı iplikler, üretim aşamalarında sorunsuzca işlenip mükemmel sonuç verdikleri için dünyanın her yerindeki dokuma ve örme işletmelerinde aranmaktadır. Şirketleri değil üretilen her ipliği test edip belgelendiren sertifika sistemi bu özelliğinden dolayı güvenirlik açısından dünyada kabul görmektedir. Uygulanan test, Schlafhorst’un DIN ISO 9001 standartlarına göre akredite edilmiş tekstil laboratuvarında yapılmaktadır. Testte, çekme mukavemeti, esneklik, homojenlik ve düzgünsüzlükler gibi açıkça ölçülebilir kalite kriterleri temel alınmaktadır. Şimdiye dek 100’ün üzerinde şirket Belcoro kalite belgesini almaya hak kazanmıştır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.