Autocoro 8 ile Yenilikçi Çözümler

Ring ve rotor iplikçilik alanında yenilikçi çözümler sunan Saurer Schlafhorst’un geliştirdiği Autocoro 8, iplik işletmelerine en uygun çözümleri sunuyor.

  10 Mart 2015 08:43 Salı
Autocoro 8 ile Yenilikçi Çözümler

Kısa elyaf teknolojileri alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden Saurer Schlafhorst’un geliştirdiği Autocoro 8, tekli motor teknolojisi sayesinde iplikhane otomasyonunu yeni bir boyuta taşıyor. Bağımsız ve akıllı eğirme üniteleri sayesinde Autocoro 8, geleneksel rotor iplik eğirme makinelerine oranla çok daha kolay bir şekilde işletme süreçlerine entegre edilebiliyor. Kayış tahrikli makinelerde katı ve rijit olan otomatik süreçlerin uyumlu hale getirildiği Autocoro 8, iplik işletmelerine en uygun çözümleri sunuyor.

Autocoro 8’deki 552 akıllı üretim ünitesi ile kayış tahrikli makinelerdeki gibi merkezi bir ekipmanı beklemeden otomatik olarak iplik bağlayabilme özelliği sayesinde yüzde 20 verim artışı sağlıyor. Eğirme ve bobinaj proseslerinin kontrol edilebildiği akıllı üretim ünitesi aynı zaman da ayrıca hızlı başlatma ünitesi Quickstarter ile kayış tahrikli bir makineden altı kat daha hızlı başlatılarak, on iki senkron iplik bağlama işlemine de olanak sağlıyor.

Kesintisiz Parti Değişimi

Kesintisiz parti değişimini yüzde 100 tam otomatik olarak gerçekleştirebilen ilk rotor iplik eğirme makinesi Autocoro 8, eğirme ünitelerinden biri ilk partinin son çapraz bobini tamamladıktan sonra, tam otomatik olarak, hiçbir manüel müdahale olmaksızın sonraki partiye devam edebiliyor. Tekil eğirme ünitesi kova veya eğirme elemanı değişiminde parti ayrımını destekleyen Autocoro 8, akıllı üretim üniteleri sayesinde kayış tahrikli geleneksel makinelerdeki gibi önce eğirme ünitelerinin hepsi tamamlanmak zorunda değildir. Önceki partiden, son bobin dolduğunda eğirme ünitesi otomatik olarak ışıklı bir sinyal ile bekleme konumuna geçen Autocoro 8,  operatörün kovayı veya eğirme elemanını değiştirmesinin ardından üretime yeninden geçilebiliyor.

Otomatik ve akıllı parti ayrımı sayesinde, ekonomik ve kalite odaklı bir hammadde kullanımı için iplikhanelere yeni olanaklar sunan Autocoro 8’in her bir eğirme ünitesinin konfigürasyonu otomatik olarak ve partiye göre adapte edilebilebiliyor. Bu sayede, tam kapasite üretim sırasında, değişken hammadde kaliteleriyle her partide değişmeyen bir iplik kalitesi elde edilebiliyor. Akıllı üretim üniteleri sayesinde yanlış yerleştirilen masuraları algılayarak ayırabilen Autocoro 8, MultiLot sistemi ile aynı anda birden çok parti üretebiliyor.

Uygun Maliyetli Deneme Üretimi

Makine boyunun tamamını bloke eden kayış tahrikli makinelerin aksine deneme bobin üretiminin uygun maliyetlerle yapılabilmesini sağlayan Autocoro 8’deki akıllı üretim üniteleri, Pilotspin sistemi sayesinde minimum verim kaybı ile paralel ve tam otomatik olarak deneme bobinleri hazırlayabiliyor. Eğirme ve bobin deneylerinin, kolay ve uygun maliyetli yapılabildiği Autocoro 8, hammaddelerin test edilmesi, yeni ürünlerin geliştirilmesini düşük maliyetlerle gerçekleştirebiliyor.

Autocoro 8’de bulunan tekli eğirme ünitelerinin bağımsız otomasyonu temizlik işlemlerini kolaylaştırmasının yanında Corolab sensörü sayesinde her bir eğirme ünitesinde iplik kalitesini kesintisiz kontrol ederek, rotorun temizlenmek zorunda olup olmadığını da algılayabiliyor. Böylece daha önce sabit olan temizlik ve bakım periodları yerine gereksinim halinde proses optimizasyonlu temizlik yapılabiliyor. Bakım maliyetlerinin de minimum olduğu Autocoro 8’de her eğirme ünitesinde bulunan ekran sayesinde operatörün sürekli olarak tüm prosesi kontrol edebilmesi bakım ve onarım maliyetlerini en aza indirgiyor. Autocoro 8’i öne çıkaran özelliklerinden diğeri de, herhangi bir sorun olduğu anda,  makinenin ekranından sorunu ve nerede olduğunun operatöre bildiriyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.