ABD ve Avusturalya Cotton LEADS™ İçin Bir Araya Geldi

ABD ve Avusturalya ürettikleri pamuğunun bilinirliğini arttırıp, yeni pazarlar bulmak için işbirliğine gitti

  11 Ocak 2014 10:23 Cumartesi
ABD ve Avusturalya Cotton LEADS™ İçin Bir Araya Geldi

Amerika Birleşik Devletleri ve Avustralya’da yapılan pamuk üretim uygulamalarının bilinirliğini artırmak ve yeni pazarlar bulmak amacı ile Cotton Council International (CCI), Amerika Ulusal Pamuk Konseyi (NCC), Cotton Incorporated ve Cotton Australia tarafından Cotton LEADS™ hayata geçirildi.

ABD ve Avustralya pamuk endüstrilerinin ortak çabası ile hayata geçen Cotton LEADS™ ile dünya tekstil sektörünün talep ettiği, pamuğun sürdürülebilirliğin ana prensiplerine uygun bir biçimde sorumlu üretilen pamuğun güvencesi verilerek, pamuk üretimini daha iyiye taşımayı hedeflenmektedir.

Elyaf ile başlayan, sürdürülebilir üretimin ön koşulu, tedarik zinciri boyunca izlenebilir olmasıdır. ABD ve Avusturalya’da üretilen pamukta gelişmiş takip ve tanımlama sistemleri, ürünün kaynağına kadar takip edilebilmesine olanak sağlamıştır.

Elyafta lider ABD ve Avusturalya

ABD ve Avustralya, uluslararası pazardaki dünya standardında pamuk elyafı üretiminde lider konumda bulunmaktadır. Her iki ülke, dünya pamuk üretiminin yaklaşık olarak yüzde 17’sini ve küresel pamuk ihracatının yüzde 40’a yakın miktarını gerçekleştirmektedirler. Fakat sertifikalandırılan pamuk elyafı miktarı yüzde 4 seviyesindedir. Bu seviye de dünya tekstil sektörü için yetersizdir. Cotton LEADS™ de, büyük hacimlerde iş yapan markalara ve üreticilere sorumlu üretilen elyaf tedarik etme imkanını sunacaktır.

Cotton LEADS™, dünya standartlarında pamuk üretimi için gerekli olan sosyal, çevresel, ekonomik ve yasal düzenlemelere bağlılık, sürdürülebilir ve sorumlu pamuk üretiminde sürekli iyileşme, yatırım, araştırma ve bu alandaki uygulamaların üreticiler ve sektör arasında paylaşılmasını gerektirdiğine dair farkındalık, sorumlu ve sürdürülebilir pamuk uygulamalarındaki en önemli değişikliğin; çiftçi, bölgesel, ulusal ve uluslararası programların işbirliği ile yapıldığında en olumlu sonucu vereceği yönündeki anlayış, global pamuğun dünya elyaf pazarlarında daha etkin rol oynaması için benzer programlarla birlikte çalışmanın faydalarına inanç ve tarladan üreticiye izlenebilirliği sağlayan pamuk tanımlama sistemlerine güven üzerine dayanan beş temel prensibe dayanmaktadır.

ABD pamuk endüstrisinin sunduğu başlıca hizmetler; uluslararası COTTON USA ve Supima lisanslama programları, Cotton Incorporated’ın trend tahminleri ve teknik desteği, ham maddeden nihai ürüne kadar bütün ürün gruplarında alıcıların COTTON USA ürünlerini tedarik etmelerine imkan tanıyan CCI’ın Tedarik Zinciri Programını kapsamaktadır. Lisanslı firmalar aynı zamanda uluslararası anketlere dayanan ve tüketicilerin davranışlarına ışık tutan, dünya çapında işbirliği içinde bulunduğumuz firmalara sunulan çok değerli bilgilerden faydalanmaktadır.

Cotton LEADS™ Heimtextil 2014 Ev Tekstili Fuarı’nda

8 – 12 Ocak 2014 arasında Frankfurt Exhibition Center’da düzenlenecek Heimtextil 2014 Ev Tekstili Fuarı’na Amerika Birleşik Devletleri ve Avustralya’da yapılan pamuk üretim uygulamalarının bilinirliğini artırmak amacı ile Cotton Council International (CCI), Amerika Ulusal Pamuk Konseyi (NCC), Cotton Incorporated ve Cotton Australia tarafından kurulan Cotton LEADS™ tanıtılacak.

CCI, Heimtextil 2014 Ev Tekstili Fuarı’nda standı bulunan Altınbasak, Hürsan, Kaynak Havlu, Kocaer Tekstil, Kucuker Tekstil, Menderes Tekstil, Menekşe Tekstil, Nesa Tekstil, Sanko Tekstil, Sarar Giyim Tekstil, Turkuaz Tekstil ve Zorluteks gibi COTTON USA lisanslı firmalara destek olurken COTTON USA standında Kimpeks’in koleksiyonundan bazı ürün örneklerini sergileyecektir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.