2013 FEMMY Ödülü Lenzing’in

Selüloz elyaf üretiminin dünyaca bilinen markası Avusturyalı Lenzing A.G, Underfashion Club FEMMY 2013 ödülünü kazandı.

  22 Mart 2013 19:18 Cuma
2013 FEMMY Ödülü Lenzing’in

Türk tekstil sektörünün en önemli elyaf tedarikçilerinden olan Lenzing, iç çamaşırı alanında en büyük çatı kuruluşu olan Underfashion Club FEMMY tarafından verilen en iyi elyaf tedarikçisi ödülünü kazandı. ABD’de düzenlenen New York FEMMY 2013 galasında ödülü Lenzing adında Andreas Dorner aldı. Her yıl gerçekleşen FEMMY ödülleri iç çamaşırı dalında dünyanın önde gelen çatı kuruluşu Underfashion Club endüstrinin 5 kategoride verdiği ödüller olarak biliniyor. Etkinlikte firmaların ödüllendirilmesinin yanı sıra, Underfashion Club eğitim programları içi fon oluşturuluyor. Tedarik dalında ödül kazanan Lenzing’in dışında, çalışmaları ödül alan firmalar ve isimler ise; perakende de Bloomingdale’s, üretimde Cosabella, yenilikte Hautelook, hayatın içinde Josie Natori şeklinde gerçekleşti.

Ödül töreninde bir konuşma gerçekleştiren Komar Layer Başkanı ve FEMMY Seçim Komitesi Üyesi Mark Sandler, Lenzing’in yüksek üretkenliği olan birçok unsuru sektörün kullanımına sunduğunu ifade etti. Lenzing’in yenilikçi elyaflarıyla alıcıların arzuladığı lüks, modaya uygun, rahat ve etkileyici iç çamaşırını yaratmakta öncü olduğunun altını çizen Sandler, firmanın son derece zor rekabet koşullarının yaşandığı sektörde yüksek standartları tutturduğunu kaydetti. Sandler son olarak; “Yıllardır hep yüksek standartlarda üretim yapan Lenzing’in ödüllendirilmesinden dolayı çok mutluyum” dedi. Törende Lenzing adına ödül alan küresel Pazarlama Müdürü Andreas Dorner’de bir açıklama yaptı. Üreticiler ve profesyonel alıcılar tarafından yoğun talep gören estetik elyaf ürünlerinin talep görmesinden dolayı mutlu olduklarını kaydeden Dorner, alınan ödülün Lenzing takımının bir başarısı olduğunu kaydetti.

Tencel Her Alanda Kullanılıyor

Lenzing'in ürün yelpazesi Lenzing Modal®, TENCEL®, MicroModal® gibi çeşitli elyaflardan oluşuyor. Firmanın ürünleri aynı zamanda doğal yumuşaklığı, renk yoğunluğunu, nem yönetimini, cilt dostu oluşu ile öne çıkıyor. Bunun dışında Lenzing, üretim yaptığı her alanda sadece işlevselliğini değil, sürdürülebilirlik ve çevresel faktörler açısından da kalitesini yansıtıyor.

TENCEL® elyaf ev tekstilinden hazır giyim ürünlerine kadar birçok alanda kullanılıyor. TENCEL®, nemin elyaf tarafından emilmesi ve hemen çevreye salınması özelliklerini içeren mükemmel nem yönetimi özelliği ile ürünlerin kalitesini artırıyor. Bu özellik, tüketiciler için TENCEL® ile üretilen ürünlerin hem ısı, hem de nem dalgalanmalarının ortam şartlarını optimize etmesi anlamına geliyor. Teknik üstünlüklerinin yanı sıra, TENCEL® moda işlevi ile de üretici ve tüketicilerin taleplerine yanıt veriyor. TENCEL® elyafları özellikle iyi boyanabilme özelliği ve etkileyici renkleriyle bütün üretim segmentlerinde kendisini gösterirken, uzun ömürlü ve yoğun renk parlaklığını garanti ediyor.

Düzgün elyaf yüzeyi sayesinde, TENCEL® ile üretilen ürünler ipeksi ve yumuşak bir his veriyor. Vinçotte, Din Certco, ABD BPİ gibi dünya çapında birçok sertifikanın sahibi olan TENCEL®, yüzde 100 kompostlama özelliğine sahip bir ürün. Biyolojik olarak parçalanabilir özelliği olan Öko maddesinden oluşan TENCEL®, atıldığında doğa dostu olarak yüzde 100 gübreye dönüşerek, çevresel etkileri de ortadan kaldırıyor. Üretim konusunda olduğu gibi, tanıtımda da başarılı bir program izleyen Lenzing firması, fuarları da yakından takip ediyor. 13-15 İstanbul CNR Fuar’ında yapılacak olan Texbridge Fuarına katılacak olan Lenzing, 6. Salonda TENCEL® Denim’i tekstil sektörüyle buluşturacak.

Sağlıklı Yaşam ve Kaliteli Ürün Birlikte Sunuluyor

Küresel spor fuarlarında sık sık ürün tanıtımı yapan Lenzing, bütün etkinliklerde ‘İyi Hissettiren Elyaf’ teması üzerinde yoğunlaşıyor. Türk spor giyim pazarını da yakından takip eden Lenzing yetkilileri, bu alanda talebin gittikçe artacağını ifade ediyor. Küresel alanda birçok ülkeye elyaf üretimi yapan Lenzing, güncel verilere göre yüzde 40 pazar payı ile Türk tekstil sektörünün en önemli elyaf (Tencel®, Lenzing Modal®, Lenzing Viscose®) tedarikçisi olarak öne çıkıyor. Yeni yapılan çalışmalarla her geçen yıl pazar payını artıran firma, fonksiyonel giysilerde en önemli unsuru doğru tekstil elyafının seçilmesi olarak belirtiyor. Firmanın Türk pazarına sattığı ürünlerin oldukça geniş skalada olduğu belirtiliyor. Türk piyasasının en çok tercih ettiği yapay elyaflar arasında Tencel ürünleri yer alırken, selülozik bir elyaf olan Tencel®’in, yüksek nem emme kapasitesi ve pürüzsüz lif yapısı sayesinde ciltteki tahrişi önleyerek, spor giyiminde bile rahat giyim konforunu sağladığı anlatılıyor.

Pamuğa Karşı Daha Avantajlı Ürün; Tencel

Günlük hayatta yaşanan stresler ve hızlı tempodan kurtulmak için fiziksel olarak rahatlığın da önemine vurgu yapan Lenzing, rahat ve sağlıklı bir birey yaratmak için yeni ürünler geliştirmeye devam ediyor. Tencel®, bütünsel sağlık konsepti ile yaşamı dengelerken, Tencel® ile üretilen tekstil ürünlerinde rahatlık ve sağlıklı yaşam ön planda tutuluyor. Özel kozmetik lifi olan Tencel® C, okyanusal cilt bakım kompleksi ile rahatlama hissi uyandırıyor. Tencel® aynı zamanda doğa ile uyum sağlayan fonksiyonel bir lif olarak biliniyor. Hammaddesi ağaç olduğu için,  botanik kökenli olan Tencel®, kapalı üretim süreci nedeniyle doğaya zarar vermiyor. Nem emme oranının yüksekliği ve cilde duyarlı olması da bu lifin tercih edilmesini destekliyor. Pamuğa göre yüzde 50 daha fazla nem çeken ürün, pürüzsüz lif yapısı sayesinde cilt tahrişini doğal bir şekilde önlüyor. Bununla birlikte içinde bulunan nem oranı ile avantaj sağlayan Lenzing, spor yaparken cildin korunmasını sağlıyor.

 

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.