Vandewiele’in 3D Lighttrans Projesi

Van de Wiele, termoplastik kompozitler için düşük maliyetli yeni 3 boyutlu takviyelerin kullanılmasını sağlayan 3D Lighttrans projesi, VSi42 Akıllı Versatil Dokuma Makinesi üretimini duyurdu.

  31 Ekim 2018 01:00 Çarşamba
Vandewiele’in 3D Lighttrans Projesi

Endüstri alanında yapılan çalışmalara göre, termoplastik kompozitler küresel pazarda 2021 yılına kadar 16.4 milyar dolarlık harcama yapılacağı öngörülüyor. Özellikle havacılık ve otomotiv sektörlerinde hafif ve çevre dostu materyallere ihtiyaç duyuluyor. Bu konuda, Vandewiele’in sunduğu termoplastik kompozitlerin yüksek maliyetlerinin üstesinden gelmek ve işleme zorluklarını aşmak amaçlı, 3D Lighttrans gibi Avrupa geliştirme çalışmalarına ihtiyaç var.

Vandewiele’in geliştirdiği bu proje liflerden işlenmiş ürünlere kadar tüm malzemelerin, ve son ürünlerin simülasyonunu da içeriyor.

Vandewiele VSi42 Akıllı Versatil Dokuma Makinesi

Avrupa çapında 18 ortağın yer aldığı 3D-Lighttrans gibi Avrupa araştırma projeleri, bu dönüşümün, işleme zorluklarını ve geçmişte termoplastik kompozitlerin üretimiyle ilişkili yüksek maliyetlerin üstesinden gelmek suretiyle hayata geçirilmesinde önemli bir rol oynamaktadır.

Projenin genel amacı TU Dresden Tekstil Enstitüsü ve Yüksek Performans Malzeme Teknolojisi (ITM) bünyesindeki bir Van de Wiele VTR dokuma makinesinin yüksek performanslı malzeme teknolojisi kullanılarak akıllı, versatil bir dokuma makinesi elde etmekti.

Bu makine, çok katlı, ara katlı, katlı ve çok tabakalı kumaşlar üretmek için ideal olarak tasarlandı. 3 boyutlu fiber mimarisi, preforming maliyetlerini azaltırken, diğer bileşenlerin de performansını arttırıyor. JEC Composites İnvasyon ödülünü de kazanan iki adet 3D Lighttrans demonstratör parça üretilmişti, bunların biri Fiat 500L için bir bagaj kapağı, diğeri de Bentley için yedek lastik kuyusu.

TU Dresden Tekstil Enstitüsü ve Yüksek Performans Malzeme Teknolojisi (ITM)’deki Kumaş Üretim Teknolojisi Ar-Ge Direktörü Dr. Gerald Hoffmann, “ Net şekilli dokuma kumaşların geliştirilmesi, uluslararası araştırmaların odak noktası olmaya devam ediyor. Bu, CAD tasarımından bileşene simülasyon destekli süreç zincirlerinin geliştirilmesini, ve robot destekli preformaların uyarlanmasını içeriyor.  Hafif malzemelerin kullanılması yakıt tüketiminde önemli ölçüde tasarruf sağlamalıdır ve bu da tüketicilere hem maddi fayda sağlayacak hem de karbondioksit emisyonlarını azaltacak. Tam otomatik üretim, üretim süresini ve maliyetleri düşürüyor” ifadesini kullandı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster