Van de Wiele’den Modern Dokuma Çözümleri

Halı dokuma teknolojilerinin uzman üreticilerinden Van de Wiele, her türlü özellikte halı dokunmasına imkân tanıyan uygulamaları ile öne çıkıyor.

  24 Mayıs 2017 01:00 Çarşamba
Van de Wiele’den Modern Dokuma Çözümleri

Halı üretim sürecinde müşterilerine en iyi teknik çözümü sunmaya odaklanan Van de Wiele’in sunduğu yenilikler ve firmanın 2017 stratejileri hakkında yayın grubumuzun sorularını yanıtlayan Van de Wiele Türkiye Satış Müdürü Atila Demirhan, her türlü özellikte halının dokunmasına imkan veren yeni uygulamalar hakkında bilgi verdi.

 

Modern dokuma makinelerinde kullanılan teknolojiler nasıl bir boyuta ulaştı? İşletmeler tarafından talep edilen yenilikler nelerdir?

Van de Wiele'nin modern dokuma makineleri, geleneksel mekanik parçaların yerini alan, yenilikçi atılımı ve gelişmiş elektronik birimler ile karakterize edilmektedir. Örneğin, Van de Wiele'deki modern halı dokuma makinelerinin her biri Akıllı Çerçeveler ile donatılmıştır. Dolayısıyla gücü çerçeveleri servo motorlarla bireysel olarak kontrol edilebilmektedir. Farklı dokuma yapıları arasında geçiş yapmak çok kolaydır. Servo motor teknolojisinin, su soğutma teknolojisinin ve enerji bus sistemlerinin artan kullanımı önemli enerji tasarrufu sağlamaktadır. Yeni nesil çift rapierli duvardan duvara halı dokuma makinelerinin yeni bir jakar makinesi ile donatılması öngörülüyor. Bu gelişme birçok yeni halı özelliğine imkân tanıyor. Örneğin, kesik hav, düz dokuma, çift katlı düz dokuma, atkı efektleri, gölge gibi özel halı kombinasyonları…

 

Halı dokuma makinelerinde sunduğunuz yeni teknolojiler nelerdir?

Van de Wiele, her türlü özellikte halının dokunmasına imkân tanıyan uygulamaları ile öne çıkıyor. Daha yüksek dokuma etkinliği sağlayan el dokuma görünümlü halılar, Axminster halıları, yüksek havlı olmayan ya da düz dokuma olan hafif ağırlıkta halılar, duvar halısı, suni çim dokuma, 8 renkte bukle havlı halılar gibi. Ayrıca tüfte halılar alanında, Cobble-Van de Wiele Myriad teknolojisi; tüfte halılar, parça halılar, duvardan duvara halı ve resimler için sonsuz sayıda hav yükseklikleri sunarak, sınırsız tasarım esnekliği yolunda ilerlemeye devam etmekte. Kolay, hafif Level Cut Loop mekanizması ile birlikte ayrıca kesik ve bukle uçlu havlı halılarda geniş çeşitlilikte tüfte efektleri de mümkün. Van de Wiele, granülden bitmiş halıya kadar müşterilerine eksiksiz halı çözümleri sunmaktadır. Ürün portföyünde, BCF ekstrüzyon hatları, ipliklerin zaman içinde daha sıkı olmaları için düğümün ısı veya buharla sağlamlaştırılma işlemini gerçekleştiren ‘termo-fiksaj’ makineleri,  halı dokuma ve tafting makineleri bulunmaktadır. Bu alanlardaki yetkinliği teknik açıdan önemli atılımlara yol açmanın yanı sıra, müşterinin yararına olmaktadır.

 

Özellikle halı dokuma makinelerinde kullanıcıların talepleri, ürettiğiniz teknolojileri nasıl şekillendiriyor?

Renkli halılara olan talep, yeni dokuma ve püsküllü halı nitelikleri üreten, alan boyalı ipliklerin uygulanmasına yol açtı. Vandewiele'nin bir parçası olan Superba, eşsiz performans sergileyen termo-fiksaj sistemi ile ipliklerin üzerinde farklı renk desenlerin uygulanması için ‘Space-Dyeing’ makinesini geliştirdi. Van de Wiele, üç rapierli halı dokuma makineleri sunan tek şirket ve özellikle yüksek kaliteli el dokuması görünümlü halılar için, üç rapierli teknoloji önemli avantajlar sunuyor. Bunlar arasında hareket etmeyen birleştirilmiş iplik, temiz sırt (arka yüz) ve daha az hav tüketimi bulunuyor.

 

2016 yılında Türkiye’deki satış oranlarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

2016 yılında Türkiye'deki satışlar önceki yıllara kıyasla aynı seviyede değildi. Bununla birlikte, 2016 yılının dördüncü çeyreğinde, yatırımlarda büyük ve olumlu bir değişim gördük. 2017'den ise çok eminiz.

 

Bu yıl küresel pazardaki stratejiniz ne olacak? Özellikle Türkiye pazarı için hedefleriniz nelerdir?

Daha şimdiden çok fazla sayıda ekstrüzyon hattı teslim edildi. 2017'de ise yalnızca Türkiye'de değil, aynı zamanda Çin, Orta Doğu ve Orta Asya’da tüm dünyaya dağıtımı yapılacak.

Halı özelliklerinin ve üretim teknolojisinin sürekli gelişimi ile Van de Wiele'nin her müşteriye halı üretim sürecinde en iyi teknik çözümü bulmasına yardımcı olacağına eminiz.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster