Van De Wiele, Domotex’te HCiX2’yi Sergileyecek

Halı dokuma teknolojilerinin lider üretcisi Van De Wielle, Domotex Hannover Fuarı’nda HCiX2’yi ziyaretçilere sunacak

  21 Mart 2013 02:59 Perşembe
Van De Wiele, Domotex’te HCiX2’yi Sergileyecek

Alanında lider durumdaki Van De Wiele, Hannover’da düzenlenecek olan halı ve zemin fuarı Domotex Hannover’de yeni teknolojileriyle katılacak. Firma, 12-15 Ocak 2013 tarihinde gerçekleştirilecek olan etkinlikte 5. salon C55 standında yer alacak. Van De Wiele son teknoloji ile ürettiği HCIX2 makinesinde 16 renk çeşidini halı kalitesine yansıtıyor. ITMA’da da tanıtılan HCi X2, yeni mesafe aralığı ile oldukça ilgi çeken bir yapıda bulunuyor. 4 m. olan en dokuma mesafesi yeni makina ile 5 m’ye çıkarılmış. Yüzde 50 tasarruf sağlayan çift meç makinalarının kullanıldığı yeni teknoloji de maksimum tarak yoğunluğu 8 renkli kare ile 1000 d/m kadar uzatıldı. İlk defa ITMA Barselona’da 2011’de tanıtılan Handlook Carpert Innovator HCiX2;  İran, Türkiye, Belçika ve Çin’de el dokuması görünümlü makine halısı üretiminde dikkat çekiyor.

 

Yeni nesil halı dokuma makineleri dünya çapındaki farklı taleplere göre şekilleniyor. Farklı dokuma genişliklerinde, kesik havlı ve ilmek havlı makineler en yoğun rağbet gören teknolojiler arasında yer alıyor. Özellikle 5 metre genişliğinde olan makineler en çok istenen boyutta teknolojilerin başında geliyor. Servo motorlarla tahrik edilen, akıllı çerçevelerle donatılmış, duvardan duvara kilim niteliklerini kapsayan bir dizi yenilik pazarın beklentileri arasında yer alıyor.

 

Yapılan çalışmalar, Innovator ürün grubundaki 5 metre genişlikte bir halı dokuma makinesinin geleneksel 4m genişliğindeki dokuma ile kıyaslandığında 2,5 yıldan az sürede amortisman sağladığını kanıtlıyor. Bu, 10 renge kadar geleneksel tasarım halılar,  kesik ilmekli modern halılar, sisal görünümlü halılar, dış mekan halıları ve shaggy halılar için de geçerli bir sonuç olarak açıklandı. Van De Wiele’nin pazarın taleplerini değerlendirerek bu bağlamda yeni makine üretmeye devam ettiğinin altı çiziliyor.

 

Firmanın Domotex fuarındaki standında Smart Filling Selector (Akıllı Dolgu Seçici) donanımlı, çift rapierli makineyle yüzde 50 daha fazla üretim yapan teknolojiler başta olmak üzere, yenilikçi halı özellikleri sergilenecek. Bunun dışında firmanın pazara sunduğu en önemli yenilikler arasında UCİ03 yer alıyor. Üç meçli halı dokuma makinesi olarak tasarlanan UCİ03, kesik havlı, düz dokuma, yüz yüze dokuma gibi çok yönlü alanlarda üretim yapan piyasadaki tek makine olma özelliği ile biliniyor. Ayrıca firmanın fuarda tanıtacağı diğer makinesi ise akıllı cağlık (smart creel) sistemi le donatılmış olan MAX91 Axminister halı makinası olacak

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster