Toyota’dan İnovatif Çözümler: JAT 810

Toyota, özellikle Uzakdoğu’da artan esneklik talebine karşılayabilmek için JAT 810’i yeniledi

  18 Eylül 2014 09:34 Perşembe
Toyota’dan İnovatif Çözümler: JAT 810

Japonya’nın güçlü teknoloji markası Toyota Industries, Sakichi Toyoda'nın, 19. yüzyıl sonlarında Japonya tekstil endüstrisi için bir devrim niteliği taşıyan, Japonya'nın ilk otomatik dokuma tezgahını icat etmesi ile başlayan tekstil makine üretimine günümüzde de devam ediyor. Toyota’nın kurucusu Sakichi Toyoda, 1918 Ocak ayında Toyoda Spinning & Weaving Company'yi  kurmasının ardından, otomatik dokuma tezgahını oğlu Kiichiro'nun da yardımı ile 1924 yılında tamamladı. İki yıl sonra da, Toyoda otomatik dokuma tezgahları fabrikası kuruldu. Tekstilde kazandığı üretim tecrübesini faaliyet gösterdiği bütün alanlara taşıyan Toyota, inovatif üretimine devam ediyor.

E-shed

Üretimini ihtiyaca göre belirleyen Toyota, JAT 810 air-jet dokuma makinesini Çin’de artan esneklik talebine yanıt olarak düşük hava tüketimine sahip E-shed ağızlık sistemi ile yeniledi. Geliştirilen JAT 810 ile atkı atmanın temel prensibi yeterli basınca sahip jet formundaki bir hava akımı oluşturulması ve atkı ipliğinin bu hav akımıyla hız kazandırılarak ağızlıktan geçirilmesi prosesinde oluşan kayıpların mimimuma indirgendiği E-shed sistemi ile atkı ipliği sabit duran atkı bobinlerinden sağılarak atkı regülatörlerine gelmesi sağlanıyor.

E-reed

Yeni nesil air-jet dokuma makinesi JAT 810, 16 adet alüminyum çerçeveye sahip. Makinede bulunan 16 çerçeveye rağmen, her çerçevenin kendine ait servo motorları bulunması dolayısı ile çalışma hızı etkilenmiyor. 8 renk çalışan JAT 810, 1.000 devire kadar çıkabiliyor. Ayrı olarak çalışabilen ağız açma sistemini kullanan JAT 810’de e-reed tarak teknolojisini sayesinde yüzde 20 daha az hava ve enerji tüketimi sağlıyor. Mekanik ayarları minimize edilerek, desen ayarlarının elektronik ortamda ayarlanabildiği JAT 810’da müşterinin isteğine göre ekipmanlandırılabiliyor. Yanal ve merkezi bağımsız kenar aygıtları ile tam en tarak için kombinlenen yeni pnömatik tucker sayesinde dokuma kalitesinin artırılan JAT 810, yenilenen güçlü elektronik platform sayesinde ekleme parametrelerinin en iyi kontrolü için yeni fonksiyonellikler kazandırılabiliyor.

JAT 810 air jet dokuma makinesi ile atkı atma işleminin bu yüksek hızlarda sağlıklı yapılabilmesi hava girişi ventilleri mikro işlem birimiyle kontrol edilen bir anajet ve makine eni boyunca sıralanmış yardımcı jetlerle sağlanıyor. Ayrıca JAT 810, air-jet dokuma makinelerinde görülen jet ile ağızlık içinde taşınan atkı ipliğinde dağılma ve karışma gibi sorunlar ortaya çıkması ve iplik cinsi ve yapısı olarak sınırlamalar gelmesini ortadan kaldırıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster