Superba’dan Sürdürülebilir Çözümler

Superba, dokuma halı, tuft halı, kilim, triko ve el örgü ipliklerinin kontinü termofiksajı, buharlaması ve yüksek hacim üretimine yönelik ürettiği makineleriyle öne çıkıyor

  01 Nisan 2014 08:16 Salı
Superba’dan Sürdürülebilir Çözümler

Kontinü halı iplik termofiksaj ve boyama süreçleri alanında teknolojiler geliştiren Superba Textile Systems; dokuma halı, tuft halı, kilim, triko ve el örgü ipliklerinin kontinü termofiksajı, buharlaması ve yüksek hacim (high - bulk) üretimine yönelik makine imalatı ile birlikte 8 renge kadar boyama imkanı veren space-dyeing sistemiyle fark yaratıyor.

Tekstil makinesi üretimindeki 35 yıllık tecrübesiyle Superba, Fransa’da ürettiği son nesil fiksaj hattı TVP3, frize makinesi MF4 ve tam otomatik sarım sistemi B401 ile yenilikçi ve rekabetçi çözümler sunuyor. Akrilik ipliklerin fiksajı için LV3 buharlama ve çektirme hatları, MCD/LA Space-dyeing makineleri de üretim portföyünde olan Superba, satış öncesi ve sonrası hizmetleriyle öne çıkıyor.

Özellikle halı ipliklerinin fiksajı ve suni çim ima­latında tekstürizasyon amaçlı iyileştirilmiş teknolojileriyle bir adım önde olan Superba, başta Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Arap Emirlikleri ve Çin’de açtığı ofisler ile dünyanın bir çok yerinde 60 temsilciliğe sahip.

Üretimde Öncü Teknolojiler

Son yıllarda yükselen trendler doğrultusunda, özellikle halı ve kilim alanında kullanılan polyester kalitelerinin ve ince iplik numaralarının kul­lanımında bir artış görülüyor. Superba tarafından geliştirilen bu sistem sayesinde Polyamid 6 ve 6-6 kullanıldığı zaman Superba prosesleri ile bu liflerin işlenmesi, çizgi­lenmelerin önüne geçecek şekilde yüksek üniformluk sağlamaktadır. Bu işlem yüksek mukavemet sağlayarak, duvar­dan duvara halı ürünleri için gerekli yüksek kalite ipliğin elde edilmesine imkan sağlıyor.

Üretimde Verimlilik ve Esneklik

Space-dyed ipliklere artan taleple birlikte, knit-deknit kesikli işlemi ile üretilmekten vazgeçilerek, hem desen tasarımında hem de daha basit bir işlemle verimlilik ve esneklik sağlayan Superba Çok Renkli Boyama Makinesi MCD/LA’yi üreticilerin hizmetine sundu. Tamamen kesintisiz bobinden bobine bir işlemde; 8 farklı rengi iplik üzeri­ne spreyleyebilen MCD/LA, renk bölge uzunlukları is­tenilen büyüklükte veya 15 milimetreye kadar düşük boyutlarda bile çalışabilmektedir. Bu yenilikçi ve sürdürülebilir Spa­ce-dyeing prosesi için Superba, özel bir lineer hareket sistemi kullanıyor. Bu sistem sayesinde boyarmadde jeti için açma zamanı, 2 milisaniye gibi bir süre­ye indirgenebilmektedir. Ayrıca verimliliği yüzde 95’in üze­rinde olan MCD/LA, düşük enerji tüketimi sayesinde maliyetleri en aza indirgeyebiliyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster