Staubli Magma T12 İle Cinte Techtextil’de

Staubli, teknik ipliklere yönelik çözgü düğümleme makinası Magma T12’yi Cinte Techtextil’de Asyalı müşterilerine tanıtacak.

  20 Mart 2013 21:30 Çarşamba
Staubli Magma T12 İle Cinte Techtextil’de

Gelenek ve yeniliği harmanlayan gelişim anlayışı ile aktif çözgü ve atkı kontrol sistemlerine odaklanan Staubli, Cinte Techtextil fuarında Asya merkezli müşterileriyle buluşacak. Firmanın etkinlikte sergileyeceği ürünlerin başında teknik ve endüstriyel kumaş uygulamaları için geliştirdiği Magma T12 çözgü düğüm makinesi geliyor. Magma T12, dayanıklılığın ön plana çıktığı, özel tasarımla sunulurken, 300 dk/1’e kadar olan düğümleme hızlarında kalın ve orta aralıktaki iplikleri bağlamak için başta teknik uygulamalar olmak üzere çok amaçlı uygulamalarda kullanılmak adına elverişli durumda bulunuyor. Kullanım kolaylığı sağlayan yapısıyla farklılık yaratan makine, güncel üretim parametrelerini girmek, sistem bilgilerini görüntüleyebilmek için renkli ekrana sahip. Makinenin bünyesinde bulunan iplik seçme sistemi, 1:1 çaprazdan, çok çeşitli ipliklere kadar güvenli biçimde ayırma imkanı sunuyor. Hiçbir ipliğe özgü ayırma iğnesi veya ayarı gerektirmeyen makine, bu sayede düğümleme hatalarını en aza indiriyor.

Orta ve kaba (iri) iplik türleri için geliştirilen çözgü düğümleme makinası MAGMA T12, teknik kumaşlar da kaliteli çözümler sunuyor. Çift kameralı tanıma sistemi ile saydam iplikleri de tanıyabilen bu makina, kaplama kumaşları veya filtre kumaşları için çapları 0,5 mm’ye kadar olan monofilament çözgüler, taşıyıcı bantlar için kalın multifilamentler, gölgelik veya rüzgarlık kumaşlara yönelik 5mm’ye kadar olan PP şeritler, döşemelik veya halılara yönelik O,5Nm’ye kadar olan kalın kesik elyaf iplikleri bağlamayı kolaylaştırıyor.

Firma aynı zamanda Magma makinesini de önemli teknolojik çalışmalar ile güncellemiş bulunuyor. Magma son entegre yenilikler ile birlikte tek ve çift düğüm atabilecek, çözgü düğümleyebilecek ve dokuma makinasının daha iyi çalışması için ipliğin bağlantısını daha kısa zamanda yapacak şekilde yeniden tasarlanmış.

120 Yıldır Başarıyı Sürdürüyor

Tekstil makinaları, akışkanlar için hızlı bağlantı elemanları (connectors) ve robot (robotics) üretiminden oluşan üç bağımsız alanda mekatronik çözümler geliştiren Stäubli küresel pazarda jakarlı dokuma makineleri, armürleri ve kam hareket mekanizmaları ile güçlü bir pazara sahip bulunuyor. Sektörde 120 yılı geride bırakan Staubli, 1892 yılında Zürih şehrinde küçük bir tekstil atölyesi olarak kurulmuştu. Kuruluşundan iki ay sonra dokuma endüstrisinde kullanılan armür makinası için patent alarak yenilikçi yönünü ortaya koyan firma, 1956 yılında ise hidrolik ve pnömatik sektöründe faaliyete geçti. Daha sonra Konnektör bölümünü kuran şirket bu alandaki gelişmesini sürdürdü ve 2002 yılında, yüksek kaliteli elektrik konnektörü üreticisi Multi-Contact firmasını bünyesine kattı. 1982 yılında Staubli grubunun en genç bölümü kabül edilen Robotik oluşturuldu. Bu bölüm geniş pazar çözümleri, yazılım ve kontrol üniteleri ile ürün gamını genişletti.

İsviçre merkezli uluslararası bir gruba dönüşen Staubli, günümüzde dünya çapında 25 ülkede 4 bin çalışanı ile faaliyetlerini sürdürüyor. Staubli Türkiye’de İstanbul’daki merkez ofisinin yanı sıra Bursa, Gaziantep ve Denizli’deki şubelerinde 40 çalışanı ile tekstil, hızlı bağlantı elemanları ve robotik hizmetlerini sunuyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster