Staubli, Hintli Müşterileriyle Buluşacak

Jakarlı dokuma makinelerinin üreticisi Staubli, India ITME Fuarı’nda teknolojik çözümleriyle yer alacak. 5. Salon P1 standında ürünlerini sergileyecek olan firma, fuarda ALPHA 400 serisine de yer verecek.

  20 Mart 2013 23:21 Çarşamba
Staubli, Hintli Müşterileriyle Buluşacak

Dokuma makineleri üretiminin lider firmalarından birisi olan Staubli India ITME’de yenilikçi makinelerini sunuyor. 5. salon P1 standında yer alacak olan firma, tekstil makineleri yelpazesinden en modern ürün seçeneklerini sunacak. Firmanın fuarda sergileyeceği ürünleri arasında eksantrik makineler, armürler ve elektronik kayışlı Jakar  makinesi, çözgülü dokuma hazırlık sistemleri yer alıyor. Ayrıca DEIMO tarafından, son teknoloji elektronik tahrik üniteleri ve kontrol çözümleri sunan tekstil makineleri ağırlıklı olarak gösterilecek. Stäubli Group üyesi Schönherr, Multi Atkı Seçici ile birlikte üretilen, ALPHA 400 halı-çözgü makinesi üzerinde üretilen özel halı örneklerini tanıtacak. Staubli’nin Hindistan’da sunacağı ürünlerden bazılar şu şekilde sıralanıyor;

Type SX Jacquard Makinesi

Sınırsız tasarım olanağı sunmalarından dolayı jakar makineleri, dokuma endüstrisinde önemli bir yere sahip bulunuyor. Jakarlı dokuma makinelerinin kullanıldığı ürünler arasında kravat, havlu, giyim, perde, yatak yüzü, astar, kadife, teknik kumaş yer alıyor. Firmanın bu anlamda piyasaya sunduğu en önemli makinelerden birisi ise, SX jakar makinesi olarak tanımlanıyor.  Staubli tarafından 2 yıl önce piyasaya tanıtılan Type SX Jakar makinesi, küresel alıcılar tarafından oldukça beğenilmişti. Modern jakarlı dokuma fabrikalarının talebini karşılayan makine, çok amaçlı kullanım alanıyla tercih sebebi oluyor. Müşteriler, özellikle makinelerin tasarımının kullanışlı olmasını, bakım gerektirmeyen hareketli parçalarını, gelişmiş filtreleme, yalıtma ve havalandırma sisteminin yanı sıra kolay erişilebilirliğini beğeniyor. İki boyutu mevcut olan makine 1,408 ve 2,688 kanca seçenekleriyle sunuluyor. Minimum seviyede bakım gerektiren makine, neredeyse titreşimsiz işleme mekanizması ile oldukça güvenilir.

Kadife İçin Yeni Tip SX V Jakar Makinesi

Firmanın kadife kumaşlar için geliştirdiği teknolojisi ise yeni SX V Jakarlı dokuma makinesi. 2688 kancalı SX V her türlü yeni veya var olan kadife dokuma makinelerine uyarlanabiliyor.  Fuarda sergilenecek olan makinenin ziyaretçilerden de büyük ilgi görmesi bekleniyor. SX V 2, M6.2 üç pozisyonlu (three-position) modül ile işletilen 2,688 kanca büyüklüğünde donanıma sahip. Makine, dokuma makinelerinin tümüne adapte edilebiliyor. Hindistan India ITME sırasında donanımlı bir SX makinesi, Stäubli standında 260 cm genişliğinde bir rapier dokuma makinesinde havlu kumaşı dokuması yaparak tanıtılacak.

LX1602 Tipi Jacquard Makinesi

Yüksek hızlı, daha fazla yükleme kapasitesi ve 5,120 kancaya kadar mevcut çeşidiyle üretilen LX 1602 de Stäubli standında sergilenecek. ITME süresince 340 cm eninde 19,200 kayış kordonlu(harness cords) Stäubli kayışı(harness) ile yapılandırılmış rapier dokuma makinesinde döşemelik kumaş üretilecek.

S3060/S3260 – Yeni Nesil Armür Makineleri

Staubli tarafından üretilen üçüncü nesil rotatif armürler ve eksantrik makineler de India ITME’de yerini alacak. Bunlar arasında S3060/S3260 elektronik rotatif armürler grubun en çok öne çıkan üretimleri arasında sayılıyor. Yeni S3060/S3260 elektronik armürlerin gücü, çerçevelerinin seçimine yönelik artırılmış güvenlik sağlayan gelişmiş bir kilitleme sistemine sahip. Daha fazla güvenlik, daha yüksek performansa olanak tanıyarak, daha üstün güvenilirliğe ve neticesinde artan işlem sonuçlarına öncülük ediyor. Geliştirilmiş kilitleme sistemi yanı sıra, yeni S3060/S3260 grubu elektronik armürler, daha yüksek performans ve daha üstün güvenilirliğe imkan veren elektronik bir okuma sistemini bünyesinde barındırıyor.

Tahrikli modern dokuma makineleri de günümüzün rekabetçi piyasasında başarılı olabilmek adına daha fazla esneklik ve performansa ihtiyaç duyuyor. Stäubli, yeni 1671/1681/1781 makineleriyle eksantrik grubunu güncelleyerek bu ihtiyaca yönelik çözümler sunmaya devam ediyor.

MAGMA T12; Çözgü Düğümleme Makinesi

Magma T12, dayanıklı ve özel tasarımla sunulurken, 300 dk/1’e kadar olan düğümleme hızlarında kalın ve orta aralıktaki iplikleri bağlamak için başta teknik uygulamalar olmak üzere çok amaçlı uygulamalarda kullanılmak üzere oldukça elverişli durumda bulunuyor. Kullanım kolaylığı sağlayan yapısıyla farklılık yaratan makine, güncel üretim parametrelerini girmek, sistem bilgilerini görüntüleyebilmek adına renkli ekrana sahip bulunuyor. Makinenin bünyesinde bulunan iplik seçme sistemi, 1:1 çaprazdan, çok çeşitli ipliklere kadar güvenli biçimde ayırma imkanı sunuyor. Hiçbir ipliğe özgü ayırma iğnesi veya ayarı gerektirmeyen makine, bu sayede düğümleme hatalarını en aza indiriyor. Orta ve kaba (iri) iplik türleri için geliştirilen çözgü düğümleme makinası MAGMA T12, teknik kumaşlar için geliştirildi. Çift kameralı tanıma sistemi ile saydam iplikleri de tanıyabilen makina, kaplama kumaşlar ve filter kumaşlar için çapları 0,5 mm’ye kadar olan monofilament çözgüler, taşıyıcı bantlar için kalın multifilamentler, gölgelik veya rüzgarlık kumaşlara yönelik 5mm’ye kadar olan PP şeritler, döşemelik ve halılara yönelik O,5Nm’ye kadar olan kalın kesik elyaf iplikleri bağlamak için çözümler sunuyor. Ayrıca MAGMA’nın beğenilen mekinesi TOPMATIC Stäubli standında sergilenecek. Bu yaygın çözgü bağlama makinesi tüm aralıklarda ve en iyi ipliğin sağlanmasında en iyi kaliteyi sağlayan makine olarak tanımlanıyor.

Halı Teknolojisinde Schönherr Yeniliği

Grubun küresel anlamda öne çıkan firmalarından birisi Schönherr de dokuma sistemleri ile fuarda yerini alacak. Alpha 400 serisi ile duvardan duvara halı üretiminde adından söz ettiren firma, yeni teknolojisi ve üst seviyedeki üretim hızıyla, mükemmel kalitede etkileyici desenlerde halı üretimi yapıyor. Firma aynı zamanda fuarda Alpha 400 ile üretilen en kaliteli kilimlerini de sergileme fırsatı buldu.

1998 yılından bu yana Staubli Grup bünyesinde bulunan Schönherr, halı ve zemin kaplamaları üretimine yönelik makinelerle pazarda önemli bir üretici ve tedarikçi konumunda bulunuyor. Firma tarafından geliştirilen yeni çoklu atkı seçici, tasarımcılar ve halı dokumacıları için yeni seçenekler sunuyor. Aynı kumaşa altı adete kadar farklı ipliğin atılmasına imkan veren teknoloji, geleneksel halı görünümü ile makine halısı tipini birleştiriyor. Firma tarafından üretilen teknolojiler arasında Alpha 400 easysystem, Alpha 400 Universal, Alpha 400 Innovation, Alpha 400 Sıngleloop, Alpha 400 Leantec yer alıyor.

 

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster