Starlinger’den Bangladeş Üniversitesi’ne Dokuma Tezgahı

Paket dokuma teknolojileri konusunda önemli bir pazar payına sahip olan Starlinger, Bangladeş Tekstil Üniversitesi'ne eğitim amaçlı bir yuvarlak dokuma tezgahı RX 6.0 sağladı.

  18 Nisan 2018 01:00 Çarşamba
Starlinger’den Bangladeş Üniversitesi’ne Dokuma Tezgahı

Bangladeş Tekstil Üniversitesi, 2017 yılının ortalarında öğrencilerinin eğitiminde kullanılabileceği son teknoloji bir yuvarlak dokuma tezgahı arıyordu. Starlinger'in bu alanda pazardaki önemli konumunu değerlendiren üniversite, polipropilen bantlardan yüksek kaliteli kumaş üreten altı mekikli yuvarlak dokuma tezgahı RX 6.0 için Avusturyalı firmaya başvuruda bulundu.

Starlinger ise talebi Dakka'daki 13. Bangladeş Uluslararası Plastik, Baskı ve Ambalaj Fuarı (IPF) kapsamında değerlendirmeye karar verdi ve fuarda sergilenen yuvarlak dokuma tezgahı RX 6.0, Bangladeş Tekstil Üniversitesi Rektör Yardımcısı Profesör Mashud Ahmed’e teslim edildi.

Bangladeş pazarı, Starlinger'ın büyük potansiyeline sahip olması nedeniyle firma için büyük önem taşıyor. Dokuma çuvallar alanındaki yıllık büyüme dünya piyasasının ortalamasının üzerinde seyrediyor. Yirmi yılı aşkın bir süredir yerel müşteriler, dokuma  ambalajların  Dokuma çuvallar, çimento çuvalları veya FIBC'ler) üretimi ve üretim atıklarının geri dönüşümü için Starlinger makinelerini kullanıyorlar.

Starlinger Bölge Satış Müdürü Arnold Sillipp, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Bangladeş'te, yaklaşık 15 şirket, her yıl makinelerimizde 500 milyondan fazla çuval ürettiğini söylüyor. Müşterilerimiz makinelerimizin ve nihai ürünün kalitesine değer veriyor.” sözlerine yer verdi. Starlinger, bağışladığı RX 6.0 yuvarlak dokuma makinesi ile geleceğin tekstil mühendislerinin teknoloji temelli eğitimlerine önemli bir katkı sağlamış oldu.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster