Picanol’dan Yeni ‘’CONNECT’’ Dokuma Makineleri

Picanol, “Connect” jenerasyonu olarak adlandırılan en yeni nesil hava jetli ve kancalı dokuma makinelerinin tanıtımını yaptı.

  03 Aralık 2021 08:49 Cuma
Picanol’dan Yeni ‘’CONNECT’’ Dokuma Makineleri

Bu yeni nesil dokuma makineleri, bağlantılık ve artan düzeyde veri ulaşılabilirliğine odaklanıyor. Bu yeni jenerasyon ile Picanol, dijitalleştirilmiş bir Gripper strok ayarı, Gripper bant izleme, nem ve ısı kontrolleri, ağızlık açısı ölçümü ve bütünlükçü entegre güç izleme gibi bir çok yeni işlevi de bünyesinde barındırır.

Dokuma Makineleri Başkan Yardımcısı Johan Verstraete, yaptığı açıklamada “Dijital platformumuz PicConnect'in bu ayın başlarında başarılı lansmanını takiben, şimdi ‘Connect’ nesli olarak bilinen yeni jenerasyon dokuma makinelerini piyasaya sürdük. Connect nesli dokuma makinelerimiz doğru verileri sağlayabilirken yeni ve daha önce hiç test edilmemiş fonksiyonlarla yüklenir. Bu, Picanol için ‘Veri Tabanlı Yönetim’in sadece bir slogan değil, bir taahhüt olduğunun açık kanıtıdır. Bu yenilikler sadece dört tasarım ilkemiz Akıllı Performans, İçeride Sürdürülebilirlik, Sezgisel Kontrol ve tabii ki Veri Tabanlı Yönetim söz konusu olduğunda büyük iyileştirmeler yapmamızı sağlamakla kalmadı, aynı zamanda yeni dijital platformumuzla kombine edildiğinde bireysel makine ürün algısını ve sezgiselliği güçlendirmeniz için kullanıcılara olanak tanıdı’’ dedi,

Artık Picanol dokuma makineleri yelpazesinde “Connect” suffix’i olacak. Hava jetli dokuma makineleri için bu şunu ifade eder: OmniPlus-i Connect ve TerryPlus-i Connect, kancalı dokuma makineleri için bu şunu karşılar: OptiMax-i Connect ve TerryMax-i Connect. Bu yeni teknolojiler, Picanol'un dört ana tasarım ilkesi etrafında inşa edilmiştir:

Akıllı Performans

Picanol, OptiMax-i Connect'te bir sıcaklık sensörüyle birlikte bir lubrikasyon izleme sensörünü tanıttı. Sağlanan kombine veriler, kullanıcılara yönelik maksimum performansa ulaşmada gripper bant şeritlerinin optimal konumunda olmasını temin eder.

Opsiyonel olarak ayrıca gripper stroke ölçümü de içeriklendirilmiştir. Bu yönüyle sadece gripper stroke ayarı önemli ölçüde basitleştirilmez aynı zamanda kullanıcı için dar dokuma hatları üzerinde çalışırken daha yüksek hızlarda üretim yapmasını sağlar-daha fazla kullanıcı dostu üretimle kombine saf ekstra ürün çıktısı: çifte kazanım!

Sürdürülebilirlik

Sumo Drive konseptinin piyasaya sürülmesinden 25 yıl geçmesine rağmen, bu teknoloji pazarda en güçlü, çok yönlülüğe sahip ve enerji dostu tahrik sürücüsü konumunu koruyor. Ve süreç içinde daha da optimize edildi. Daha düşük enerji tüketimi için optimize edilmiş bir sac metal paketi, daha iyi bir performans için optimize edilmiş yağ soğutma devresi ve yerleşik bir nem ısı ve sıcaklık izleme özelliğine sahiptir. Ayrıca Connect makineleri, kullanıcının her makinenin zaman içindeki enerji tüketimini takip etmesini sağlayan bir Güç izleme modülü ile ekipmanlandırılabilir. Her Connect makinesinde ayrıca dokuma hangarındaki nem ısı ve sıcaklık kontrolünü en düşük maliyetle optimize etmeye olanak veren yerleşik bir ortam sıcaklığı ve nem sensörü bulunur. Ve hammadde en büyük maliyet faktörü olduğundan, her makine aynı zamanda hammadde kullanım izlemesi ile ekipmanlandırılabilir.

Veri Tabanlı Yönetim

Makine her zamankinden daha fazla sensöre sahip olduğundan, aynı zamanda daha fazla veri üretir. Tüm bu sensör verilerine hızlı tepki verebilmek için BlueBox kontrol ünitesi daha da optimize edilmiştir: daha iyi ısı yönetimi, komponentlerin uzun kullanım ömrü ile birlikte kısa reaksiyon döngülerini garanti eder. Üretilen tüm verileri etkili bir şekilde analiz edebilmek için BlueTouch ekranda özel bir sensör gösterge paneli ekranı mevcuttur: ekrana basit bir dokunuşla, mevcut ve geçmiş güç tüketimi, sıcaklık, nem, malzeme tüketimi ve – OmniPlus-i Connect – ayrıca hava tüketimi de izlenebilir. BlueTouch ekranı artık bakım müdahaleleri gibi tüm eylemlerin önceden kaydedilebildiği veya önceden programlanabildiği elektronik bir kayıt defteri olan bir Aksiyon Merkezi ile donatılmıştır. Makine kılavuzu artık BlueTouch ekranında mevcuttur ve içerik kapsamlı yardım fonksiyonu ile kullanıcının hedeflenen işiyle ilgili yardım sayfaları parmak ucu hamlesiyle izlenebilir. Yerleşik web tarayıcısı, kullanıcının bir ayar prosedürü boyunca onlara rehberlik etmesi için örneğin web'deki eğitim videolarından faydalanmasına bile izin verir.

Sezgisel Kontrol

Connect nesli, gerçekten önemli olan şeye odaklanmak için tasarlandı: mümkün olan en yüksek A sınıfı kumaşları minimum maliyetle dokuma. Bu amacı kolaylaştırmak için geniş bir donanım seti kurulmuştur. En dikkat çekici olanlardan biri, Harness çerçeve strok ölçümüdür - yakın zamana kadar yalnızca devrim niteliğindeki SmartShed'de mevcuttu, ancak şimdi kam kutusu ve armür makinelerinde de mevcut. Ağızlık görselleştirilmesi ve simülasyonu ile kombinasyonunda, kullanıcının herhangi bir zaman kaybetmeden veya herhangi bir risk almadan, ağılık ayarını optimize etme açısından bir kuantum sıçraması sağlar. Süreyi durdurma fonksiyonuna sahip sahip programlanabilir Akıllı sinyal ışıklarının renkleri artık push buttons fonksiyonu etrafında tekrarlanarak daha iyi görünürlük ve dokumacı tarafından müdahalelerin önceliklendirilmesine olanak tanır. Tam teşekküllü bir Erişim kontrol sistemi, yalnızca kullanıcıya bağlı olarak belirli sayfalara ve ayarlara erişimi sınırlamakla kalmaz, aynı zamanda her kullanıcı profili için özel bir gösterge panosu oluşturulmasına da olanak tanır.

Ayrıca, yeni dijital platform PicConnect ile birlikte Connect makinelerinin, “sezgisel dokuma çağı” olarak adlandırdığımız bir sonraki dokuma seviyesine hemen atlamanıza yardımcı olacağı da açıktır.

Picanol Hakkında

Picanol, hava (airjet) veya rapier teknolojisine dayalı yüksek teknolojili dokuma makineleri geliştirir, üretir ve satar. Picanol, dünya çapındaki dokuma fabrikalarına dokuma makineleri tedarik etmekte ve ayrıca müşterilerine dokuma çerçeveleri ve taraklar, eğitim, yükseltme kitleri ve yedek parçalar gibi ürün ve hizmetler sunmaktadır. Seksen yılı aşkın bir süredir Picanol, küresel endüstride öncü bir rol oynamıştır ve şu anda dünyanın önde gelen dokuma makinesi üreticilerinden biridir. Picanol, Picanol Group'un (Euronext: PIC) bir parçasıdır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster