Picanol’dan Kurumsal Sürdürülebilirlik

Erwin Devloo ‘’Sürdürülebilirlik geleceğimizin anahtarı, çocuklarımız için dünyayı korurken insanlık için daha iyi yaşam alanları yaratmak öncelikli görevimizdir.’’

  27 Nisan 2021 09:04 Salı
Picanol’dan Kurumsal Sürdürülebilirlik

Picanol, 1936'dan beri yüksek randımanlı dokuma makinelerinin hem geliştiricisi hem de üreticisi olarak öncü bir rol oynamaktadır. 360.000'den fazla makinenin üretimini ile edinilen deneyim, Picanol'u seçen müşterilerine en iyi dokuma makinesini alacaklarının en açık garantisini sağlıyor. Picanol, airjet veya rapier insertion teknolojisine dayalı yüksek teknoloji dokuma makineleri geliştirir, üretir ve satar. Picanol, dünya çapındaki dokuma fabrikalarına dokuma makineleri tedarik etmekte ve ayrıca müşterilerine dokuma yüzeyleri ve taraklar, eğitim, upgrade kitleri ve yedek parçalar gibi ürün ve hizmetler sunmaktadır. Picanol, seksen yıldan fazla bir süredir küresel endüstride öncü bir rol oynamıştır ve şu anda dünyanın önde gelen dokuma makinesi üreticilerinden biridir. Picanol pazarlama ve İletişim müdürü Erwin Devloo sorularımızı yanıtladı.

S.         Sektörde temel aldığınız ana ilke ve değerler nelerdir? Çevreye duyarlı üretim ve geri dönüşüm konusunda nasıl bir yaklaşım sergiliyorsunuz?

C. Geçtiğimiz yıl, sürdürülebilirliğin tüm yönleriyle geleceğimizin anahtarı olduğu her zamankinden daha açık bir şekilde ortaya kondu. Çocuklarımız için dünyayı korurken insanlık için daha iyi yaşam alanları yaratmak öncelikli görevimizdir. Picanol bunu akılda tutarak, tüm girişimlerimizde bize rehberlik eden 4 gelişim ilkemizi - Akıllı Performans, Kurumsal Sürdürülebilirlik, Veri Tabanlı ve Sezgisel Kontrol - tanımladı.

Akıllı Performans

Performans, herhangi bir makine veya özellik için ön koşuldur ve açık gösterge teorik maksimum hızdır. Bununla birlikte, çoğu zaman, bu teorik hız ile gerçek yaşam koşullarında etkili hız arasındaki fark çok belirgindir.

Kurumsal Sürdürülebilirlik

İsrafı önleme ve enerji tüketimini azaltma söz konusu olduğunda, Picanol uzun süredir bu sorumluluğu başarıyla görev edinmiştir. Makinelerimiz, sürdürülebilirlik için yerleşik bir kapasite ile tasarlanmıştır. Yeni bir makinenin tasarımına başlarken, önceki nesilden daha hızlı birkaç atkı atmaktan daha iyisini yapmalıyız. Bugünün dünyasında bağlantı, kullanıcı merkezli tasarım, sezgisel kontroller, bireysel öğrenme kapasiteleri ve sürdürülebilirlik bunlardan sadece birkaçıdır. Bunlar, geleceğe dönük bir tasarım için kriterdir.

Veri Tabanlı

Hepimiz dijitalleşmenin önümüzdeki on yıllarda daha da önemli hale geleceğini biliyoruz. Verilerin tespiti ve yapay zekâ için kullanım tercihleri üretimi daha verimli hale getirir.

Sezgisel Kontrol

Günümüzde çocuklar yeni teknolojiyi zahmetsizce ve sezgisel olarak yönetebiliyorlar. Makinelerimiz için de istediğimiz şey bu. Tıpkı akıllı telefonunuz veya arabanız gibi, görsel ekran neredeyse tüm fonksiyonları kontrol eden arayüzdür.

S.         TerryPlus-i SmartShed Teknolojisini kullanmanın avantajları nelerdir? SmartShed yeniliğinin armür ve jakar teknolojisiyle uyumluluğunu açıklar mısınız?

C. "SmartShed", dijitalleştirme ve esneklikten maksimum düzeyde yararlanmak isteyen dokumacılar için özel olarak geliştirilmiştir. "SmartShed", Yüksek ve Akıllı performans anlamına gelir. Ekranda hareket ilkelerini, geçiş konumunu ayarlayabilir ve stroku, ağızlık açısını kontrol edebilirsiniz, aynı zamanda çok benzersiz olan her koşum etrafındaki yükü kontrol edebilirsiniz. Renk yeşilse, hala marjınız olduğu anlamına gelir, genel geçer hareket ilkelerini değiştirebilir ve hızı artırabilirsiniz. Turuncuysa, yine de % 10 marjınız vardır. Kırmızı olduğunda aşırı yükünüz olur ve hızı düşürmeniz veya hareket ilkelerine düşük hızda tepkime vermeniz gerekir. Artık bu sistemle hem zamandan hem de paradan tasarruf edebilirsiniz.

S.         Öncü rapier teknolojisinde ne gibi iyileştirmeler yapıldı? Müşteri memnuniyetini nasıl değerlendirirsiniz ve bu teknolojinin rekabet gücünü nasıl tanımlarsınız?

C. Hedefiniz çok yönlü ve üretken dokuma ise, artık benzersiz, geleceğe yönelik OptiMax-i ile gerçek katma değerden emin olabilirsiniz. OptiMax-i, pazarınızda zirveye çıkmak için tüm olanakları sunar.

Her yeni fırsata hazır. Optimum kumaş kalitesini garanti etmek. Minimum enerji tüketimi için sınıfının en iyisi. Değerli zamanınızı optimize etmek. Ve en üst düzeyde yaratıcılığınızı ortaya çıkarmak için alan yaratmak.

Rekabette bir adım önde olmak için müşterilerimizle birlikte sürekli olarak makinelerimizi ve hizmetlerimizi iyileştirmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla, pazarınızdan, ayrıca elinizdeki malzeme, enerji, yetenek ve zamandan en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız, OptiMax-i sürekli büyüme için benzersiz bir platform sağlar. Çünkü dokumanın özü budur.

S.          Bize Picanol'ün satış ve pazarlama stratejileri hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Bunlara küresel ölçekte ulaşmak için hangi aşamadasınız?

C. Müşterilerimize yönelik hizmet, Picanol için her zaman bir öncelik olmuştur. Yıllardır Picanol başlıca tekstil alanlarında yerel çekim merkezlerine yatırım gerçekleştirdi: Çin, Endonezya, Hindistan, Türkiye, ABD, Meksika ve Brezilya. Diğer birçok ülkede Picanol, yerel bir teknisyen ve servis mühendisleri ağına sahiptir. Aynı dili konuşuyorlar, yerel kültüre de aşinalar.Bu Covid zamanlarında, kısıtlı seyahat koşullarında, seyahatte olanlar için bu personelin son derece değerli olduğu kanıtlandı. Servis, tabiri caizse sadece bir "telefon görüşmesi" uzaklıktadır.

S.         Firmanız için 2020'yi nasıl değerlendirirsiniz? 2020'de ne gibi kazançlar ve kayıplar yaşadınız?

C. Son aylarda, güçlü bir pazar toparlanması gördük. Şimdi yatırımcılar yine umutlu ve kumaşlar için hedeflenen artan talep beklentilerinin karşılanması noktasında umutlular. Ayrıca değişen trendlere de tepki veriyorlar: İnsanlar daha çok evdeyken, ev tekstili ve gündelik giyime olan ilgi arttı. Dolayısıyla tekstil üreticileri hem üretim kapasitesini artırıyor hem de ekipmanlarını piyasanın şu anda talep ettiği kumaşlara uygun şekilde tasarlıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster