Picanol, ITMA'da Yeni İnovasyonlarını Sergiledi

Picanol, ITMA’da sergilediği dokuma makineleri ile çeşitli kumaşların dokunma süreçlerini ziyaretçilerin ilgisine sundu

  16 Aralık 2015 09:04 Çarşamba
Picanol, ITMA'da Yeni İnovasyonlarını Sergiledi

Belçika merkezli dokuma teknolojileri uzmanı Picanol, yeni geniş çaplı air jetli ve rapierli dokuma makinelerini, ITMA 2015 Fuarı’nda tanıttı. Rapierli dokuma makineleri üretiminde 40. yılını kutlayan Picanol Milano’da gerçekleşen fuar sırasında yeni OptiMax-i ve TerryMax-i’nin lansmanını gerçekleştirdi. Ayrıca fuarda ziyaretçilerin ilgisine sunduğu Terryplus Summum’da yoğun ilgi gördü.

ITMA’daki standında air jetli dokuma makinesi Omniplus Summum’u tanıtan Picanol, sergilediği on adet dokuma makinesi ile gömleklik kumaştan denime, havlu kumaştan otomotiv ve teknik tekstillere kadar çeşitli kumaşların dokunma süreçlerini ziyaretçilerin ilgisine sundu. Ayrıca Picanol, Bonas standında jakarlı Picanol OptiMax-i’yi, Staubli standında da Omniplus Summum’u tanıttı.

TerryMax-i ve Terryplus Summum

ITMA 2015’te her ikisi de havlu kumaş için geliştirilen yeni rapierli TerryMax-i ve yeni air jetli Terryplus Summum makinelerini tanıtan Picanol, hem air jetli hem de rapierli havlu kumaş makineleri sunan piyasadaki tek tedarikçi konumunda. Kumaş çizgi mekanizması sayesinde doğrudan elektronik tahriki, hatasız bir hav oluşumu sunan makineler, işletmelerin, hav yüksekliğini ilmek ilmek programlamasının yanı sıra her bir dolgu ipliğinin ön döküntü mesafesini de programlamasına olanak sağlıyor. Bu sayede tasarım alanında önemli avantajlar sağlayan makineler, OptiSpeed, hav yüksekliği izleme ve iğneli silindir kontrolü sayesinde verimliliği arttırıyor.

Raiperli Dokuma Alanında 40 Yıl

Rapierli dokuma makineleri üretiminde 40. yılını kutlayan Picanol Satış, Pazarlama ve Servis Başkan Yardımcısı Johan Verstraete yaptığı açıklamada, “2015 yılı, rapier eklentisiyle ilk dokuma makinemizi tam olarak 40 yıl önce ürettiğimiz anlamına geliyor. Bu kadar yıl önce ilk rapierli makinenin lansmanından bu yana, dünya çapında 90 binin üzerinde rapierli makine satışı gerçekleştirdik. Aynen ilk rapierli makinemizin dünyaya tanıtıldığı 1975 yılındaki ITMA Milano’da olduğu gibi, rapier inovasyonlarımızın bir kısmını bir kez daha Milano’da sergilemiş olmaktan gurur duyuyoruz. 750 rpm’ye kadar çıkabilen hızıyla yeni OptiMax-i, şu anda tartışmasız endüstriyel olarak üretilen dünyadaki en hızlı rapierli dokuma makinesidir. Bu yeni rapierli makinenin öne çıkan özellikleri ise, artırılan performans, sağlam konstrüksiyon, yeni uygulamalar, akıllı enerji verimliliği, geliştirilen ergonomi ve kullanıcı dostu olması.  OptiMax-i, 190 – 540 santimetre arasında değişen gücü genişlikleriyle sunulabiliyor. Optimize edilen rapier tahrikleri sayesinde, Guided Gripper sistemiyle (GC) en hızlı, Free Flight sistemiyle (FF) de en çok yönlü rapierli makine olma özelliği koruyor” dedi.

Sözlerine devam eden Verstraete, Free Flight Positive Gripper (FPG) sistemi sayesinde işletmelerin, artık en zorlu dolgu ipliklerini birleştirerek karıştırabileceklerini ifade ederek, Electronik Filling Tensioner (EFT), SMartEye dolgu detektörü ve SmartCut dolgu kesici gibi özellikler eklediklerini söyledi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster