Picanol INDIA ITME’ye Büyüyerek Gidiyor

: Geliştirdiği dokuma makineleri ile küresel pazarın güçlü oyuncularından biri olan Picanol, Hindistan’da yapılacak olan India ITME Fuarı’nda kalitesini sergileyecek

  20 Mart 2013 23:05 Çarşamba
Picanol INDIA ITME’ye Büyüyerek Gidiyor

Picanol 2-7 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan India ITME Fuarı’nda son teknolojik ürünlerini sergileyecek. Daha önce diğer fuarlarda tanıtılan ve yoğun ilgi gören air-jet makinesinin yanı sıra, OMNIplus Summum makinesi ve OptiMax ve GTXplus gibi rapier makineleri de ziyaretçilerle buluşacak.  Open Bay Area, K1 bölümünde yer alacak olan firma, Hintli müşterileriyle buluşacak.

Firmanın dört makinesine ek olarak Picanol jakarlı TERRYplus 800 dokuma makinesi Staubli standında sergilenirken, OptiMax jakarlı dokuma makinesi Bonas/Van De Wiele standında yer alacak. Bombay Fuar Merkezi’nde yapılacak olan INDIA ITME 2012 Hindistan’da kendi alanındaki en büyük fuar olarak tanımlanıyor. Fuarı 125.000 bin kişinin fuarı ziyaret etmesi bekleniyor.

Firmanın fuarda sergileyeceği makineler teknik özellikleri ile de pratik çözümler sunuyor. Süper geniş OptiMax esnek rapier makina, hem çevre dostu üretim hem de esneklik arayan dokumacılara odaklanıyor. Teknolojide sert ve hacimli teknik iplikler problemsiz ve maksimum hızda sürece eklenebiliyor. OptiMax tezgahının kenarındaki Ecofill sıfır atık sistemi ön plana çıkarıyor. Picanol’un fuarda sunacağı bir başka makine ise daha önce ITMA Barselona’da gösterilen OMNIplus Summum airjet makinası. Filament biçiminde 2011 rpm hızındaki makinanın paraşüt ve araç koltukları gibi teknik biçimleri de bulunuyor. Latince’de ‘En İyisi’ anlamına gelen Summum, Picanol’un airjet OMNI serisinin en başarılı ürünü kabul ediliyor. Makinanın yenilikleri arasında, geleceğe uygun tam elektronik basınç düzenleyici ve röle düze (relay ronzzles) için üçlü hava tankı bulunuyor. Bu yeni özellikler genişletilmiş uygulama alanı sunarken, daha az güç tüketimi ve daha hızlı oheparsyon hızı anlamına geliyor.

 

Picanol Yarım Asırdır Hindistan’da

Picanol, 1956 yılından bu yana Hindistan pazarında faaliyet gösteriyor. Sürekli büyüme eğiliminde olan pazara uzun yıllardır makine satışı yapan firma son olarak, 2008 yılının başlarında kendi organizasyonunu kurmaya karar verdi. Hindistan pazarında yaşanan değişimin yakın takipçisi olan Picanol, ağırlıklı olarak yerel satışlara ve servis hizmetlerine odaklı çalışıyor. Özellikle dokuma makine tedarikçileri arasında bölgenin lider firmalarından olan Picanol, bölgede yakaladığı önemli büyüme rakamları ile öne çıkıyor. Ağustos 2012’de Yeni Delhi Finans merkezinde yönetim şubesini açan firma, bu merkezin yanında Bombay ve Coimbatore’daki bölgesel şubeleri ve 35 kişilik çalışanı ile pazara verdiği önemi kanıtlıyor.

Picanol 3. Çeyrekte Cirosunu Artırdı

Küresel piyasada dokuma makinelerine olan yoğun talep makine üreticilerinin 2012 üçüncü çeyrek cirolarında da artışa yol açtı. Picanol Group üçüncü çeyrek cirosunu, 2011 yılının aynı dönemine göre yüzde 19’luk artışla 97.88 milyon Euro’dan 116.72 milyon Euro’ya çıkardı. Picanol dokuma makinelerine olan talep 2012 yılının üçüncü çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüksek seviyelerde seyretti. Euro kurundaki değişim oranlarının istenilen seviyeye ulaşması firmanın da başarılı sonuçlar almasında etkili oldu. Firma bu dönemde çalışan sayısında da bir artışa gitti. 2012 yılının başından bu yana tek bir üretim hattı için işçi alım sayısını 175 kişi artıran firma istihdamındaki bu artış ile üretim kapasitesini de artırmayı bildi.

Picanol son dönemlerde uluslararası ağını genişletmeye yönelik yatırım yapıyor. Ağustos’un başında Hindistan, Yeni Delhi’deki yeni genel merkezinde, Genel Başkan Yardımcısı H.E. Didier Reynders’ın da katılımıyla, açılışını yapmıştı. Firma Amerika’nın Güney Carolina eyaletinde bulunan Greenville’deki yeni lokasyonuna ise yılsonunda taşınacak. Picanol ayrıca Çin’in Suzhou bölgesinde bulunan üretim alanında, dokuma makineleri muhafazası için depo inşasına başlayacak. 75 yıldan uzun süredir sektörde yer alan Picanol, Asya ve Avrupa’da bulunan üretim tesisleri ile küresel pazarın nabzını tutuyor. 2011’de Picanol Group 466.95 milyon Euro konsolide ciro gerçekleştirdi. Merkezi Brüksel’deki NYSE Euronext’de yer alan Picanol Group’un dünyada 1,900’den fazla çalışanı bulunuyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster