Pamuk tüketimi 27,5 milyon tona ulaşıyor

Tekstil ve hazırgiyim sektörlerinin ana hammaddesi pamuğun kaderinin belirlendiği Uluslararası Pamuk İstişare Komitesi’nin 77. Genel Kurul Toplantısı, Fil Dişi Sahili’nde gerçekleştirildi.

  18 Şubat 2019 00:00 Pazartesi
Pamuk tüketimi 27,5 milyon tona ulaşıyor
Tekstil ve hazırgiyim sektörlerinin ana hammaddesi pamuğun kaderinin belirlendiği Uluslararası Pamuk İstişare Komitesi’nin 77. Genel Kurul Toplantısı, Fil Dişi Sahili’nde gerçekleştirildi. 2018/19 sezonunda, dünya pamuk tüketiminin 27,5 milyon tona ulaşacağı ifade edildi.

PAMUKTA ZORLUKLAR VE AKILLI ÇÖZÜMLER
Ana teması , “Pamukta Zorluklar; Akıllı ve Sürdürülebilir Çözümler” olan 77. Genel Kurul Toplantısı, pamuk üretim, tüketim, stok, ihracat, ithalat ve fiyatlar konusunda güncel bilgiler, biyoteknolojik pamuklara karşı haşere direnciyle mücadele, küçük ölçekli çiftliklerdeki dron ve robotların kullanımları, çiftçilerin pamuk yan ürünlerinden ek gelir elde edebileceği, bilgiler ve medyada pamuk endüstrisi hakkında yapılan yanıltıcı iddialara karşı ICAC’ın TruthAboutCotton (Pamuk hakkında gerçek) kampanyası gibi bir çok konuyu kapsayan bir düzine açık ve ara oturumu içerdi.
1550481942_kisisel-gelisim-1.jpg
DÜŞÜŞ BEKLENİYOR
Dünya’nın 2017/18 sezonunda, küresel pamuk üretiminin bir önceki sezona göre yüzde 17 artarak 26,75 milyon tona yükseldiğini belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, ICAC Genel Kurulu’nda, 2018/19 sezonu için ise; ekim alanlarındaki daralma, suyun yetersizliği ve verimlilikte ekstra bir iyileşme beklenmediği için küresel pamuk üretimin azalarak 26,12 milyona düşmesinin beklendiğinin ortaya konulduğunu kaydetti.

PAMUK EKİM ALANLARINDA AZALMA BEKLENİYOR
Büyük pamuk üreticisi ülkelerde pamuk ekim alanlarında azalma beklendiğini anlatan Eskinazi, “Bir çok büyük pamuk üreticisi ülkelerde pamuk ekim alanlarında azalma beklendiği dillendirildi. Bunun nedenlerinin de; devam eden haşere sorunları, olumsuz hava koşulları, suyun yetersizliği ve hükümet politikalarındaki değişiklikler olarak belirtildi. Bu nedenle küresel pamuk ekim alanının bir önceki sezona göre yüzde 1’lik bir azalma ile 33,6 milyon hektar olarak öngörüldüğü ortaya kondu” dedi.
1550482114_pamuk-cicegi-1.jpg

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster