Levent Ustası Tanka Döküm

Firma, dünyanın en önde gelen dokuma ve çözgü makineleri üreticilerinin tezgahlarına uygun levent üretimiyle öne çıkıyor

  18 Mart 2013 21:52 Pazartesi
Levent Ustası Tanka Döküm

Tekstil makinaları için 1948 yılından bu yana ara ürün tedariği gerçekleştiren Tanka Döküm; levent kapağı, dar dokuma leventleri, tekerlekler, kasalar, frenler ve taşıma araba üretiyor. Firma ayrıca, makine üreticilerini destekleyen yedek parça üretimini de sürdürüyor.

1948 yılında İstanbul’da kurulan Tanka Döküm, 150 metrekare kapalı alanı ile üretimine başladı. Pik ve alüminyum döküm segmentleriyle üretimine başlayan firma, 1960’lı yıllardan sonra levent kapağı imalatına geçiş yaptı.  10 yılı aşan bir süreyle, Mensucat Santral, Bozkurt, Akfil, Akın Tekstil, Bahariye Mensucat, Kartaltepe Mensucat, Aksu, Altuna Tekstil gibi birçok firmaya hizmet veren Tanka Döküm, 2003 yılından sonra kendi markasıyla üretim yapmaya başladı. Teknolojik üretimi hızlı servis ve kaliteli üretimi ile çalışan firma dünya tekstil makina üreticilerinin dikkatini çekmeyi başarmış görünüyor.

Üretim hattında geniş bir yelpazeye sahip olan Tanka Döküm, çözgü leventlerinde Benninger ve diğer çözgü tezgahları için üretim yaparken, dokuma leventlerinde Somet, Vamatex, Picanol, Sulzer gibi önde gelen firmalar için üretim yapıyor. Tanka döküm bünyesinde Kancalı, Hava Jetli, Su Jetli, Mekikli, Kadife, Halı, Kilim ve Dar dokuma tezgahlarına uygun tüm standart ölçü ve özel siparişler üzerine üretim imkanı sağlıyor.

Kapak üretiminde alüminyum alaşımlı dökümü kullanan firma yıllarca problemsiz kullanım olanağı sağlıyor. Tanka, fazla gerilme direnci gerektirmeyen ve iplik sarma işleminde kullanılan tek çıdarlı makina üretiminin yanı sıra, dayanıklılığın öne çıktığı çok yüksek gerilme dirençlerine ihtiyaç duyulan iplik sarımında kullanılan çift çıdarlı kapak üretimi de gerçekleştiriyor.

Tanka Döküm, boyahanelerde yaşanan en büyük sıkıntı olarak öne çıkan araba silindirlerinin paslanması, bu pasın kuru mala bulaşarak zarar vermesinin önüne geçen, son teknolojik özelliklerle dok arabalarını üretti. Standart dok arabaları 10 ton mal taşıyabilen ve eğilme, bükülme ve kırılma gibi sıkıntıları ortadan kaldıran yapısı ile dikkat çekiyor. Tekerlek üretimini, taşınacak yüke göre yapan firma isteğe bağlı özel üretim gerçekleştiriyor. Köşeli ve konik taşıma arabaları çeşitleriyle hizmet veren firmanın rotasyon teknolojisi mevcut kalıplarla üretimi esas almakla beraber, isteğe göre konfeksiyon usulü ile özel ölçüler imal ediyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster