“Kökler ve Suretler” Dokumada Hayat Buldu

TC-2 jakar tezgahında dokunan tekstil tasarımları, “Kökler ve Suretler” sergisinde yer aldı.

  25 Mayıs 2018 01:00 Cuma
“Kökler ve Suretler” Dokumada Hayat Buldu

Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü’nde dokuma tasarım alanında öğretim üyesi olan Doç Dr. Havva Halaçeli Metlioğlu, “Kökler ve Suretler” adlı kişisel sergisinde jakarlı dokumalardan oluşan tekstil tasarımlarını tanıttı. 27-04 Nisan tarihlerinde Adana Ressamlar Derneği AÇS Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen sergide, dokuma, ikat, jakarlı dokuma ve dikiş tekniği ile oluşturulmuş 24 çalışma yer aldı.

Sergi teması olan kökler ve suretler; kişinin varlığının temel kaynakları olan kökleri ve kökler doğrultusunda ortaya çıkan suretlerin yansımasını sorgulama üzerine biçimlendi.

Sergi için kullandığı teknikler hakkında bilgi veren Doç Dr. Havva Halaçeli Metlioğlu, şu sözlere yer verdi; “Sergi kapsamında yer alan çalışmaların tamamı TC-2 jakar tezgahında jakarlı dokuma tekniği ile üretildi. Çalışma sırasında fotoğraflar taranarak bilgisayar ortamına aktarıldı ve photoshop programında gri skalada renk indirgemesi yapıldıktan sonra her bir renge bir örgü karşılık gelecek biçimde örgülendirme yapıldı. Çalışmalar pikseller doğrultusunda hazırlandığı için, yakından algılanması zorken, suretler belirli bir mesafeden algılanarak anlaşılabiliyor.” 24 farklı çalışmanın yer aldığı sergide, TC-2 jakar tezgahında dokunan detaylar göz doldurdu.

Metlioğlu, TC-2 jakarlı dokuma tezgahının Türkiye’de yalnızca Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü altyapısında yer aldığını belirterek, üniversitenin Bilimsel Araştırma Birimi desteği ile projelendirilerek bölüme kazandırıldığını söyledi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster