Jakob Müller Dar Dokumanın Lideri

Şerit ve dar dokuma teknolojilerinin güçlü üreticisi Jakob Müller, 1887’den bu yana ürün portföyünü büyütmeyi başardı.

  17 Mart 2012 00:26 Cumartesi
Jakob Müller Dar Dokumanın Lideri

Köklü tekstil teknolojileri üreticilerinden Jakob Müller, şerit ve dar dokumaya dönük çözümleriyle küresel pazarın önemli oyuncularından biri olarak kabul ediliyor. 1887 yılında Jakob Müller-Schneider tarafından kurulan firma, ilk olarak delikli kart kontrol ve dar kumaş dokuma sistemleri geliştirdi. 1900 yılında jakarlı sisteme dayalı shedding formatını tanıtan firma, 1918 yılında fermuar bandı için ilk dar dokuma tezgahını sundu. Jakob Müller, 1956 yılında kanca ile tezgah hızlandırıcılarını ve1963 yılında ise ilk dar kumaş için iğneli tezgahını tanıttı. 1987 yılında rapierli etiket dokuma makinası MÜGRIP MBJ’den sonra 1997 yılında air jet etiket dokuma makinasını sunan firma, 1999 yılında elektronik kontrollü kroşe örme makinası MDR42’yi pazara tanıttı.

Hızlı bir büyüme gösteren firma, küçük bir İsviçreli firmadan küresel bir girişime dönüştü; 1977 yılında Almanya’da Jakob Müller Deutschland GmbH’in kuruluşunu; 1979’da Jakob Müller Italiana S.p.A, 1982’de Jakob Müller of America Inc, 190-94 yılında Jakob Müller (Hindistan) Private Ltd ve 1997 yılında Jakob Müller Machinery (Çin) Co. Ltd.’nin kuruluşu izledi. Günümüzde firmanın 4 kıtada 1000 den fazla çalışanı ve 60’dan fazla ülkeyi kapsayan bir mümessillik ağı bulunuyor.  Dar dokuma teçhizatları ve sistemleri konusunda küresel pazar lideri konumundaki firma 2.500mm’ye kadar parçalar için çözümler üretiyor. Firma aynı zamanda, İsviçre’nin önemli tekstil makine üreticilerinin buluştuğu ve kalitelerini vurgulayan FACTOR+’un üyesi.

Yenilikler ITMA’dan sonra ITM’e Geliyor

Katıldığı fuarlarla marka bilinirliğini her seferinde daha da artıran firma en son ITMA Barselona’da dar dokumaya getirdiği yeniliklerle göz doldurdu. 2011 Eylül’deki fuarda Jakob Müller AG; dokuma etiket makinası MÜGRIP MBJ6, elektrik kontrollü halat dokuma makinası NH2M 53, elastik ve elastik olmayan dar kumaşlara yönelik baskı sistemi MDP2 E MÜPRINT 2 ile ITMA ziyaretçilerinin beğenisini toplamıştı. MÜGRIP MBJ6, önceki MBJ modellerinden farklı olarak ilave bir koşum (harness) ile donatıldı. Bu sayede, makinanın oransal dokuma genişliği 1380mm’ye çıkıyor. Sonuçta, beş koşumlu bir makine hızını korurken, verimliliği yüzde 20 artıyor. NHJ2 53 makinası ise orta ağırlıktaki elastik ve elastik olmayan dar kumaşları dokumak için tasarlandı. Elektronik kontrollü ağızlık açma (shedding), direkt millerin üzerine monte edilmiş lineer motorlar aracılığıyla gerçekleştiriliyor.

Güncellemelerle geliştirilen, elastik olmayan dar kumaşların ve kemerlerin baskısında kullanılan MDP2 makinası, temassız inkjet baskısı gerçekleştirebiliyor. Makine, piyasaya MPD2 MÜPRRINT adıyla sunuldu. Firma, temassız işlemin nispeten daha ağır ve kaba yüzeyli ürünlerin baskısına olanak sağladığını belirtiyor.

Jakob Müller’in birçok dokumanın eş zamanlı boya ve terbiyesini yapan MFR3A makinası da yenilikler barındırıyor. Bu makine, etkin bir sıcak hava kurutucu ile donatıldığı için, renk sabitleme (fiksaj) odasında (fixing chamber) homojen bir ısı dağılımını garanti ediyor. Hafiften orta ağıra, elastik ve elastik olmayan, pamuk, viskon, asetat ve polyester dar enli kumaşlar, dakikada maksimum 30m’ye ulaşan bir çalışma hızında işlenebiliyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster