Jakarlı Dokumada Başrol, Gitec GROSSE’de

Jakarlı dokuma alanında 138 yıldır sektörün başarılı oyuncusu olarak faaliyet gösteren Gitec GROSSE’nin Türkiye Satış Sorumlusu Tuncar Çelikbaş, yayın grubumuza konuştu

  15 Nisan 2016 09:00 Cuma
Jakarlı Dokumada Başrol, Gitec GROSSE’de

Bir aile şirketi olarak 1878 yılında kurulan GITEC Grosse, jakarlı dokuma konusunda faaliyet gösteriyor. Son yıllarda İsveç Eltex Group'un bir parçası haline gelen şirket, daha sonra Çinli bir holding olan Hisun Grubu tarafından satın alındı. Sektör öncülüğünü, alanında korumaya devam eden Gitec GROSSE, uluslararası satış, pazarlama, servis ve üretimini kapsayan tüm Ar-Ge çalışmalarını Almanya’da bulunan Gitec GROSSE Internationale Technologie GmbH’de gerçekleştiriyor. Tuncar Çelikbaş, firmanın sektöre sunduğu hizmetlere değindi: Grosse, bu konumunu bugüne kadar sürdürmüştür ve azimle yoluna devam etmektedir. Öncelikli hedefimiz, daima müşterilerimizin yanında olmaktır. Grosse servisi, acentaları ve birçok yerde bulunan kendi şubeleri ile sektöre çözümler sunmaktadır.

Tekstil Dünyasının Lokomotifi, GROSSE
Grosse’nin tarihinde tekstil dünyasının lokomotifi olduğunu söyleyen Tuncar Çelikbaş, üretici firmaların yeni teknolojilerini tanıtması ve sektörün gelişmesi için fuar ortamlarının önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Çelikbaş, dört senede bir düzenlenen son yeniliklerin görücüye çıktığı, en büyük fuarlardan biri olan ITMA 2015’te Grosse olarak tanıttıkları UniShed2 jakar makinesi ile ilgili şu sözlere yer verdi: Grosse, geleneksel jakarlı dokuma teknolojisinin yanında, en güncel ve modern teknolojileri kullanarak tekstil sektöründe öncü bir firma olmuştur. Bu teknolojilerin bir örneği, UniShed2 dizimsiz jakar makinesidir. Dünyada, dizim kullanılmadan çalışabilen tek dizimsiz jakar makinesi olma unvanını halen korumaktadır. UniShed2, yapılan Ar-Ge çalışmalarının başarıya ulaşması sonrasında ITMA 2015 Fuarı’nda resmen satışa sunulmuştur. UniShed2 birçok özelliğinin yanı sıra, platin hatası oluşmadan monitoring  sistemi desteği ile hata tespit edilir ve hata oluşmadan makine durdurulup, ekranında uyarı mesajını gösterir. Böylelikle, hatasız dokuma ortamı sağlanır. Bu özellik örneğin, hava yastığı üreten işletmeler için olmazsa olmaz bir teknolojidir. Aynı jakar makinesi ile su jetli tezgahların üstünde dokuma gerçekleştirebiliyoruz. Su jetli dokuma ortamında jakar makinesiyle üretim imkânını da yenilik olarak adlandırabiliriz.

Konuşmasına Multiple Xdrive, Jakar makine teknolojisini anlatarak devam eden Çelikbaş, “Milanoda 20 yıl evvel ilk defa Grosse tarafından sunulan Servo teknolojisi Dornier hava jetli makine üzerinde gösterdiğimiz ve rakiplerimiz tarafından bugün Direct Drive diye adlandırılan servo motorlu tahrik teknolojisini, bugün daha da geliştirdik. Bu yeniliği, Multiple Xdrive adlı kendinden tahrikli jakar makine teknolojisi olarak ITMA Milano 2015 Fuarı’nda sergiledik. Bunlara ek olarak fuarda, EJP6 serisini de müşterilerimizin beğenisine sunduk. Diğer ürünlerimizdeki gibi bu makinelerde de birçok yeniliklerimiz bulunmaktadır.” dedi.

“Türkiye, Teknik Tekstillerden Pay Almalı”
Tuncar Çelikbaş, teknik tekstil sektöründe birçok yenilik gerçekleştiğini ve Türkiye’nin bu alanda pay alması gerektiğini dile getirdi. Tuncar Çelikbaş, yayın grubumuza verdiği röportajda Türk tekstil sektörü ile ifadelerine yer verdi: Türkiye'nin tekstil konusunda çağ atlamış olduğunu düşünüyorum. Kalite, üretim kapasiteleri, Ar-Ge çalışmaları ve bunlar gibi birçok alanda kendilerini ispatlamış; dünyada güvenilir partner olarak görülüyor. Türkiye, gerekli yatırımları yapıp yeni teknolojiyi kullanarak hem üretim kapasitesini hem de gereken yerde kaliteyi yükseltmektedir.

“Türkiye Ekonomisine En Çok Gelir Sağlayan Sektörlerden Biri, Tekstil”
Tuncar Çelikbaş, tekstil sektörünün, Türkiye ekonomisine büyük katkı sağladığını belirtti. Türk tekstil sektörünün daha üst seviyelere taşınabilmesi için gerekli çalışmaların ve yatırımların yapılması gerektiğini ifade eden Çelikbaş; “Türk devletinin, gerekli teşvik yasaları ile tekstilcilerin yanında olup, gereken yatırımları yapabilmeleri için kolaylıklar sağlanması gerektiğini düşünüyorum.” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.





 







YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster