Jakar Üstadı Staubli Çin’de Fark Yarattı

Grup, SX jakar makinası gibi yakın dönemde tanıttığı makinasının yanı sıra, rotatif armür ve eksantrikleri de sergiledi. Grup bünyesindeki Deimo ise ayrı bir standda ürünlerine yer verdi.

  19 Mart 2013 22:46 Salı
Jakar Üstadı Staubli Çin’de Fark Yarattı

Dokuma piyasasının önde gelen markalarından birisi olan Stäubli, yeni teknolojilerini ITM İstanbul’dan sonra ITMA Asya’da sergiledi. 25 ülkede servis ve satış ofisi, 5 kıtada 50’den fazla ülkede mümessilleriyle küresel gücünü kanıtlayan grup, ITMA Asya’da başarılı bir edisyon geçirdi. Staubli, fuarda iki farklı standa ürünlerini sergiledi. Staubli  Grup olarak, E3 salonunda E01 standında yer alırken, grubun üyelerinden birisi olan ve aynı zamanda elektronik kontrol cihazları üreten Deimo, E5 salonu A30 standında ürünlerini sergiledi. Fuarda birçok teknolojik ürününü sunan grubun öne çıkan makineleri arasında ise, elektronik jakarlı dokuma makineleri, Magma T12 teknik ipliklere yönelik çözgü düğümleme makinesi, mobil otomatik tahar makinesi, Alpha 400 serisi, çözgü bağlama makinesi yer aldı. Firmanın küresel piyasaya tanıtma şansı bulduğu makinelerin bazılarının teknik özellikleri ise şu şekilde belirtiliyor;

Elektronik Jakar Makinelerinin Yenilikçi Dünyası

Sınırsız tasarım olanağı sunmalarından dolayı jakar makineleri, dokuma endüstrisinde önemli bir yere sahip bulunuyor. Jakarlı dokuma makinelerinin kullanıldığı ürünler arasında kravat, havlu, giyim, perde, yatak yüzü, astar, kadife, teknik kumaş yer alıyor. Firmanın bu anlamda piyasaya sunduğu en önemli makinelerden birisi ise, SX jakar makinesi olarak tanımlanıyor. Yakın zamanda tanıtılan SX jakar makinesi, çeşitli dokuma fabrikaları ve tekstil uygulamalarında dünya genelinde başarılı bir kullanım alanı bulmuş durumda.  Müşteriler, özellikle makinelerin tasarımının kullanışlı olmasını, bakım gerektirmeyen hareketli parçalarını, gelişmiş filtreleme, yalıtma ve havalandırma sisteminin yanı sıra kolay erişilebilirliğini beğeniyor.

Staubli’nin kadife kumaşlar için geliştirdiği yeni SX V jakarlı dokuma makinesi, 2688 rapierli ve her türlü yeni veya var olan kadife dokuma makinalarına uyarlanabiliyor. Makine fuarda çalışır halde sergilenirken, ziyaretçilerden de büyük ilgi gördü. Bunun dışında firmanın standında sergilenen bir başka makine LX 32 jakarlı dokuma makinesi. LX 32 firmanın daha yüksek hız ve daha fazla yük kapasitesi sağlamak amacı ile ürettiği makine olarak lanse edildi. Makinenin üzerinde 6,144 ile 14,336 arasında kanca bulunuyor. Firma ayrıca standında 12.288 kanca ile yapılandırdığı 180 cm genişliğinde rapierli dokuma makinesini de sergiledi.

Tüm ürünlerinde avantajlar sunan yapısı ile tercih sebebi olmayı her daim başaran Staubli, jakar makineleri için de bazı avantajlar sunuyor. Bağımsız tahrikli jakar makinesinin mekanik parçalarını azaltma ile yedek parça sorununu çözmek adına adımlar atan grup, bir dokuma makinesi üzerinde çok sayıda Jakar makinesini ayrı ayrı kullanma olanağı sağlıyor.

Rotatif Armürler Gelişmiş Kilitleme Sistemine Sahip

Staubli tarafından üretilen üçüncü nesil rotatif armürler ve eksantrik makineler de ITMA Asya’da yerini aldı. Bunlar arasında S3060/S3260 elektronik rotatif armürler grubun en çok öne çıkan üretimleri arasında sayılıyor. Yeni S3060/S3260 elektronik armürlerin gücü, çerçevelerinin seçimine yönelik artırılmış güvenlik sağlayan gelişmiş bir kilitleme sistemine sahip. Daha fazla güvenlik, daha yüksek performansa olanak tanıyarak, daha üstün güvenilirliğe ve neticesinde artan işlem sonuçlarına öncülük ediyor. Geliştirilmiş kilitleme sistemi yanı sıra, yeni S3060/S3260 grubu elektronik armürler, daha yüksek performans ve daha üstün güvenilirliğe imkan veren elektronik bir okuma sistemini bünyesinde barındırıyor.

Tahrikli modern dokuma makineleri de günümüzün rekabetçi piyasasında başarılı olabilmek adına daha fazla esneklik ve performansa ihtiyaç duyuyor. Stäubli, yeni 1671/1681/1781 makineleriyle eksantrik grubunu güncelleyerek bu ihtiyaca yönelik çözümler sunmaya devam ediyor. Modern drive

Grup tarafından 2010 yılında ilk kez sergilenen Safir 30 ise tekrar Çinli üreticilere sunuldu. Birçok işletme tarafından kullanılan makine özellikle filament dokumacılar tarafından tercih ediliyor. Makinenin üretiminde temel alınan nokta ise, verimlilik olarak açıklanıyor.

Magma T12 Teknik İpliklere Yönelik Çözgü Düğümleme Makinesi

Magma T12, dayanıklı ve özel tasarımla sunulurken, 300 dk/1’e kadar olan düğümleme hızlarında kalın ve orta aralıktaki iplikleri bağlamak için başta teknik uygulamalar olmak üzere çok amaçlı uygulamalarda kullanılmak için oldukça elverişli durumda bulunuyor. Kullanım kolaylığı sağlayan yapısıyla farklılık yaratan makine, güncel üretim parametrelerini girmek, sistem bilgilerini görüntüleyebilmek adına renkli ekrana sahip bulunuyor. Makinenin bünyesinde bulunan iplik seçme sistemi, 1:1 çaprazdan, çok çeşitli ipliklere kadar güvenli biçimde ayırma imkanı sunuyor. Hiçbir ipliğe özgü ayırma iğnesi veya ayarı gerektirmeyen makine, bu sayede düğümleme hatalarını en aza indiriyor.

Grubun küresel anlamda öne çıkan firmalarından birisi Schönherr de dokuma sistemleri ile fuarda yerini aldı. Alpha 400 serisi ile duvardan duvara halı üretiminde adından söz ettiren firma, yeni teknolojisi ile, üst seviyedeki üretim hızıyla, mükemmel kalitede ve etkileyici desenlerde halı üretimi yapıyor. Firma aynı zamanda fuarda Alpha 400 ile üretilen en kaliteli kilimlerini de sergileme fırsatı buldu.

1998 yılından bu yana Staubli Group bünyesinde bulunan Schönherr, halı ve zemin kaplamaları üretimine yönelik makinelerle pazarda önemli bir üretici ve tedarikçi konumunda bulunuyor. Firma tarafından geliştirilen yeni çoklu atkı seçici, tasarımcılar ve halı dokumacıları için yeni seçenekler sunuyor. Aynı kumaşa altı adete kadar farklı ipliğin atılmasında imkan veren teknoloji, geleneksel halı görünümü ile makine halısı tipini birleştiriyor. Firma tarafından üretilen teknolojiler arasında Alpha 400 easysystem, Alpha 400 Universal, Alpha 400 Innovation, Alpha 400 Sıngleloop, Alpha 400 Leantec yer alıyor.

Staubli Grubun Markası DEIMO

DEIMO yuvarlak örgü makineleri (çorap, triko, tayt, orta-büyük çaplı giysi ve dikişsiz ürünler üretiminde kullanılan) ve düz örgü makineleri (kazak, triko, vb. üretiminde kullanılan) için elektronik kontrol cihazları üretiyor. Diğer ürün grubu, standart ve dar kumaşlar üreten dokuma makinelerine yönelik doğrudan ana motor tahrik, sarma ve salma hareketlerini kontrol etmek için yenilikçi kontrol cihazı çözümlerini içeriyor.

DEIMO’nun ikinci iş alanı ise her türlü tork, asenkronik, doğrusal veya fırçasız motoru kontrol etmeye yönelik tam dijital tahrik çözümleri sunması olarak tanımlanıyor. Marka, belirli geniş kapsamlı uygulamalarda kullanıma yönelik motor seçeneklerini bünyesinde barındırıyor. DEIMO, Stäubli Grubu için yetkili ortak olurken, ürünlerinde sofistike ve güvenilir kontrol çözümleri arayışında olan diğer tekstil makinesi imalatçıları tarafından da tercih ediliyor.

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster