Itema 2014’in İlk Yarısında Beklentilerin Ötesine Geçti

Itema, 2014’ün ilk dönemine dair rakamları açıkladı. Açıklamada, geçen yılın aynı dönemine oranla 2014’ün daha olumlu geçtiğini belirtildi.

  09 Eylül 2014 09:30 Salı
Itema 2014’in İlk Yarısında Beklentilerin Ötesine Geçti

Küresel dokuma sektörünün önemli üreticilerinden Itema SpA, yazılı bir açıklama yaparak 2014’ün ilk yarısı satışlarının, beklentilerin çok ötesine gerçekleştiğini açıkladı. Açıklamada,  2014’ün ilk yarısında dokuma makinesi satışlarının yüzde 12 arttığı ve bunun da ciroya yüzde 10 katkı sağladığı belirtilerek, dönem içinde en kazançlı performansın ise Itema Hindistan’ın görüldüğü bilgisine yer verildi. Açıklamanın devamında, yedek parça ihtiyacının da son 10 yılın içindeki düşüş eğilimlerinin tersine çevrildiği ifade edilerek,  Ebitda’da yüzde 20, Ebit’de ise yüzde 27 yükselme kaydedildiği açıklandı. Ayrıca Itema’nın dört yenilikçi ürününde bu süreçte tanıtıldığına dikkat çekilerek, şirketin dönem içerisindeki nakit akışının 14 milyon avro olduğu belirtildi.

2014’ün En İyi Performansı Hindistan Pazarından

Açıklamada, Itema’nın küresel anlamda tekstil sektörüne sunduğu çözümlerin; dokuma makineleri, yedek parça servisleri olduğu belirtilerek 2014 ilk yarısı rakamlarının, 2013’de alınan iyi sonuçları da geçerek, beklentileri açtığı kaydedildi. Küresel pazarda dokuma makinesine olan talebin gerilemesine rağmen, Itema ilk 6 aylık süreçte, geçen yılın aynı dönemine artış yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, Itema CEO’su Car-lo Rogora’nın “2014’ün ilk yarısındaki olumlu sonuçlar cesaret verici. Bizim için küresel dokuma makinesi pazarındaki bu sonuçlar dikkat çekici bir sıçrama” sözlerine de yer verildi.  2014 yılına ait en iyi performansın Hindistan’da gerçekleştirildiği ifade edilerek, en az kabul edilebilir sonuçların ise Çin’de yapılan airjet dokuma makinelerinden geldiği ve bunula beraber Çin dokuma makinesi pazarında genel bir düşüş yaşandığı aktarıldı. Ayrıca geçtiğimiz Mart ayında şirketin Şanghay’da son teknoloji ile donatılmış bir üretim tesisi hayata geçirerek, ülkedeki yatırımlarını yenilediği de hatırlatıldı.

Tüm Zamanların En İyi Satışı: R9500

İlk altı aylık dönem içerisinde Itema, pazara dört yenilikçi makine modeli sundu. ITMA Asia 2014’te büyük beğeni toplayan A9500p, A9500e, R880DT ve R9000 ile satışlarında ivme kazanan Itema, rapierli dokuma tezgahları alanında devrim yapan R9500 ile büyük bir çıkış yakaladı. 2 yıl önce yapılan tanıtımının ardından tüm dünyada övgüye değer bulunan R9500, yakaladığı satış başarısı ile Itema’nın makine satışlarını yüzde 50 arttırarak, tüm zamanların en iyi satışlarını elde etti.

Üretim Yüzde 15 Arttı

Itema, İtalya’da izlediği yalın üretim modeli ile kendine ait üretim ve montaj hatları üzerine odaklanarak, sınırlı kaynakları kullanarak, üretim verimliliğini yüzde 15 arttırmayı başardı. Açıklamada yedek parça sektöründe de etkileyici bir geri dönüş yaşandığı ifade edilerek, Rogor’un şu sözlerine yer verildi: “Bir yıl önce kurduğumuzu yedek parça ünitemizden, 10 yıl içindeki en olumsuz gidişatı geri alarak, orijinal yedek parça pazarında yaşanan düşüşü tersine çevirdik. Kumaş dokuma pazarında yeni dokuma makineleri için yaptığımız yatırımların bazıları, yaşanılan siyasi istikrarsızlık nedeniyle küresel ekonomik krize sürüklenen kimi ülkelerde kötü etkilendi. Böyle bir ortamda kısa vadede geleceği görmek pek mümkün görünmüyor.  Bu nedenle ikinci yarı yıl için dikkatli olmak bizim için önemli. Aldığımız olum sonuçlar ile ülkelerin pazarlarında ve dünya pazarında yenilenerek, güçlü ve kararlı duruşumuzu sürdüreceğiz. Pazarlardaki eğilimlere hemen cevap verebilmek için esnekliğimizi arttıracak bir strateji ile ilerleyeceğiz ve müşterilerimizi memnun edecek ürünleri ortaya çıkarma kararlılığımızı sürdüreceğiz.”

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster