Grosse Türk Pazarındaki Beklentilerini Artırdı

Unished serisi ile jakarlı dokumayı farklılaştıran GITEC Grosse, Türkiye pazarına özel ilgi gösteriyor. Firma küresel alanda yaşanan ekonomik gelişmeleri de yakında takip ediyor

  12 Nisan 2013 17:55 Cuma
Grosse Türk Pazarındaki Beklentilerini Artırdı

Jakarlı dokuma alanında 130 yıldır sektörün başarılı bir oyuncusu olarak faaliyet gösteren GITEC Grosse, şirket içi yapılanmalardan sonra 2011 yılında, Türk pazarında da değişim sürecine girmişti. Bu yapılanmanın ardından firma, mümessillerle olan ilişkisini sonlandırarak direkt giriş yaptığı Türkiye’de faaliyetlerini Bölge Satış Sorumlusu Tuncar Çelikbaş aracılığıyla sürdürüyordu. Türkiye’de bir süre mümessil olmadan yoluna devam eden Grosse, son olarak ta Mayteks firması aracılığıyla Türkiye’deki çalışmalarını devam ettirme kararı aldı. Firmanın yaşadığı değişim ve Türk pazarındaki çalışmaları ile ilgili sorularımızı yanıtlayan Tuncar Çelikbaş, önemli bilgileri Textil Dünyası Dergisi ile paylaştı. Mayteks tekstil ile sürekli iletişim halinde Türk pazarındaki çalışmalarını sürdürdüklerini açıklayan Çelikbaş, pazarın gücünü artırmak adına doğru bir karar aldıklarını söyledi. Müşterileri ile sürekli görüşme halinde olduklarını aktaran Çelikbaş; “Bu iletişim sıklığı bizlerin ve müşterilerimizin ortak paydada buluşmasını sağlıyor. Pazar ziyaretleri ile desteklediğimiz çalışmalar, müşterilerin güvenlerini kazanmamıza ve siparişlerin artmasına neden oluyor” dedi.

GITEC Grosse’nin 2009 yılında yeniden organize edildiğini hatırlatan Çelikbaş, sözlerine şöyle devam etti; “Almanya Ulm’de bulunan GITEC Grosse Uluslararası Teknoloji (GITEC Grosse Internationale Technologie GmbH) olarak, öncelikle AR-GE çalışmalarına, uluslararası satış, yedek parça ve hizmetlerine yoğunlaştık. Standart makina montajını Çin’e kaydırdık. Firmanın Çin’in Zhoushan Bölgesi’nde bulunan modern üretim tesisinde, Alman kalite yönetim sistemlerini uygulayarak, üretim gerçekleştirmeye başladık. Ayrıca GITEC Grosse olarak, Almanya’dan tedarik edilen bütün önemli kilit parçalarla Zhoushan’daki montajın son ürün kalitesini garanti altına alıyoruz.”

Çin’deki Air Bag Yatırımı Hız Kazandı

Büyüyen Çin ve Hindistan pazarına kayıtsız kalmamak adına böyle bir adımın atıldığının altını çizen Çelikbaş, pazarlanabilirlik adına alınan kararların firmaya da önemli katkı sağladığını kaydetti. Üretimi taşıma kararından önce de döküm ve panel gibi ağır metallerin Çin’de yapıldığına dikkati çeken Çelikbaş, bu nedenlerle yatırım kararlarının kolay alındığını vurguladı. Çin’deki yatırım çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler veren Çelikbaş, özellikle hava yastığı alanına yönelik teknoloji üreten bir fabrika kurduklarını söyledi. Çelikbaş; “Çin’de 18.000 metrekare alanı kapsayan bir montaj sahası inşa edildi. Modern özellikleriyle öne çıkan tesiste UniShed-2, EJP-4, Name-Jac ve CoolTrans gibi farklı makine modellerini üretmeyi planlıyoruz” ifadesini kullandı.

Tüketici Talepleri Pazara Göre Farklılaşıyor

Jakarlı dokuma alanında trend ve niteliklerin değiştiğini dile getiren Çelikbaş; “Tekstil sektöründe gelişen ülkelerden birisi olan Türkiye, Avrupa’nın geçirdiği değişimleri geçirerek, büyümeye devam ediyor. Fantezi ürünlere dönüyor ve yavaş yavaş basic üründen kurtuluyor” dedi. Çelikbaş şöyle devam etti; “Ülkede yapılan üretimin sürekliliği ve kalitesi de çok önemli. Bu anlamda Çin’e uygulanan kota çok başarılı bir strateji olarak öne çıkıyor. Yapılan teşvikler gözle görülür bir katkı sağlıyor. Bu anlamda gelişimini hızlı bir ivme ile sürdüren Türkiye pazarına da oldukça önem veriyoruz. Yapılan çalışmalar iç pazarın canlanmasını sağlıyor. Bunun dışında özellikle Denizli’de havlu kumaş pazarı biraz toparlandı. Piyasada genel eğilim yatırım yönünde olduğu açıkça görülüyor. Düz kumaş gibi diğer pazarların da toparlanacağını düşünüyorum. Küresel alanda ise Hindistan’da büyük bir patlama yaşanıyor. İran’da yaşanan siyasi sıkıntılar sebebiyle ise beklentilerimiz karşılanmıyor.”

Düz Kumaş Üretimi İvme Kazanacak

GITEC Grosse’nin makine üretiminde kaliteye önem verdiğini vurgulayan Çelikbaş, bu doğrultuda müşteri taleplerini de değerlendirdiklerini açıkladı. Bu yönde sağlam adımlar attıklarını ifade eden Çelikbaş; “Rekabetin çok ciddi boyutlara ulaştığı bir sektörde faaliyet gösteriyoruz. Ancak, Alman kalitesinden ödün vermeden maliyeti düşürmeyi hedefledik. Temel unsur kaliteden ödün vermemek. Diğer yandan, müşteri ziyaretlerinde ve fuarlarda istekleri değerlendirip ona göre kararlar alıyoruz. Üretime yönelik AR-GE çalışmaları yapıyoruz.  Üretim portföyüne uygun olarak makine yelpazesini genişletiyoruz” diye konuştu. ITM fuarı hakkında da değerlendirmeler yapan Çelikbaş sözlerini şöyle noktaladı; “ ITM Fuarı’nın bizim için önem taşıyan sergidir.
Yeni yapılanmadan sonra türkiyede düzenlediğimiz ikinci fuarımız. İstanbul fuarında Türk müşterilerimiz haricinde yakın ve uzak doğudan da ziyaretci bekliyoruz. Vize sorunu teşkil etmediği için müşterilerimiz daha sorunsuz bir fuar seyhatı yaşayabiliyorlar. Bunun yanısıra Hindistan, Endonezya ve Shanghai fuarlarında da yer almaya devam edeceğiz. Müşterilerimizi 8. Salonda 817B numaralı standımıza davet ediyoruz. Bunun dışında biz geleceğe yönelik adımlar atmaya devam edeceğiz. Bu yılın sonuna kadar ve 2014 yılında bir değişim trendi olacağını ve düz kumaş pazarının da iyileşme sürecine gireceğini tahmin ediyoruz. Havlu kumaş piyasası şu anda güçlü ve daha da güçlü hale gelecek.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster