Dornier’den Dokumaya Özel Çözümler

Dornier, teknik tekstiller ve hazır giyim alanına yönelik uygulamaları ile ITMA-ASIA’da boy gösterecek. Firma, ürünlerini E3 salonu F01 standında sergileyecek

  19 Mart 2013 20:56 Salı
Dornier’den Dokumaya Özel Çözümler

Alman tekstil makinesi sektörünün güçlü üreticilerinden Lindaur Dornier, son teknolojik dokuma makineleri ile ITMA-ASIA’da yerini alacak. Küresel yapısıyla pazar alanlarını sürekli geliştiren Dornier, üretimini sadece Almanya’da yapmayı sürdürüyor. Firma teknik tekstiller ve hazır giyim dokuma üreticilerine yönelik yeni makineleriyle öne çıkarken, Çin’de en çok ziyaret edilen firmalardan birisi olamaya aday gösteriliyor. Son dönemde teknik tekstil alanından üretim yapmaya odaklanan Dornier, ITMA-ASIA Fuarı’nda da bu alandaki ürünlerini Salon E3 stand F01’de sunacak.

Çin’in 12. Beş yıllık kalkınma planı nedeniyle bu pazara fazla önem verdiğini açıklayan yetkililer, tecrübe ve bilgi birikimi ile nihai üründe mükemmelliği yakalamak istediklerini ifade ettiler. Teknik tekstil alanına yoğunlaşarak dokuma makineleri üretimine devam eden Dornier’in Çin’de sergileyeceği makinelerin başında ise PTS 4/S20 C Tipi Rapier geliyor.

Teknik Kumaşları için; PTS 4/S20 C Tipi Rapier

Dornier’in filtre kumaşı için geliştirdiği makinası PTS 4/S20 C tipi rapier dokuma makinası 220cm nominal ene sahip. Müşterilerinin özel ihtiyaçlarına göre adapte edilen hava jetli ve rapier dokuma makinaları, karmaşık teknik tekstil kumaşlarını üretebiliyor. Firma, fuarda rapier dokuma makina üzerinde kalın filtre kumaş ve çok çözgülü dokuma ve çeşitli çaplara sahip kalın monofilaman dokuma örneklerini sergileyecek.

Bunu dışında ise giyim sektörüne yönelik üretim yapan firmaların talep ettiği 220 cm nominal genişliği sağlayan hava jetli dokuma makinesi A1 AWS 8/S G’e yer verilecek. AWS 8/J G hava jetli dokuma makinası, 900rpm hız ve190cm nominal eni ile, yüksek kaliteli jakarlı kumaşlar üretilebilmesine olanak sağlıyor.

Asyalı üreticilere tanıtılacak diğer bir ürün ise; Dornier'in yeni öncü ve patentli sürücü konsepti SyncroDrive®. Uygulama yeni sistemlerin en önemli bileşenlerinden birisi olarak öne çıkıyor. Bu dokuma makineleri üreticilerin makine taleplerine yönelik dinamik tasarımları ile de öne çıkıyor. Firmanın CEO’su Peter D. Dornier’de organizasyon ile ilgili değerlendirme yaptı. Teknik tekstil alanında genel yetkinlik için önemli bir çaba harcandığını belirten Dornier; bu anlamda Asya Bölgesi’ne yönelik çalışmalarına da hız vereceklerini vurguladı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster