Denim Dokumada Yeni Dönem

Dokuma teknolojilerinin uzman ismi Itema, yeni R9500² Denim ile denim dokumada çığır açan gelişmelerini tanıttı.

  03 Mayıs 2018 01:00 Perşembe
Denim Dokumada Yeni Dönem

Dokuma çözümleri konusunda tüm dünyada entegre hizmet sunan Itema, İstanbul’da sergilediği yenilikçi makine grubuyla denim alanında fark yaratan teknolojileri kullanıcılara tanıttı.

Airjet dokuma makinesi A9500, rapierli havlu dokuma makinesi R9500 Terry, perde kumaşları için R9500 geniş sürümü ve denim dokuma alanında kullanıcılara önemli bir değer sunan yeni nesil rapierli denim dokuma makinesi R9500² Denim’i tanıttı.

Türkiye’nin önde gelen kumaş üreticileri tarafından tercih edilen Itema dokuma makineleri ile ilgili bir sunum gerçekleştiren Itema Grup Satış Pazarlama Müdürü Christian Straubhaar, piyasaya yeni sürülen R9500² Denim ile kullanıcılara sundukları verimlilik, enerji tasarrufu ve üstün performans gibi değerlere odaklandıklarını belirtti. Sunumda R9500² Denim’in teknik özelliklerinden bahseden Straubhaar, yanı sıra Itema’nın dokuma teknolojilerini kullanarak önemli avantajlar elde eden Berteks Tekstil, İpeker Tekstil, Koton Tekstil, Osman Canlı Tekstil, Ozanteks Tekstil, RB Karesi, Sürü Tekstil, Yedeks Tekstil, Öz-eli Tekstil gibi firmalardan örneklere yer verdi. Itema Grup CEO’su Carlo Rogora ise Türkiye pazarında Itema’ya gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirerek, kullanıcılara değer katan çözümler sunmaya devam edeceklerini kaydetti.

Denim Dokumada İkinci Nesil

Itema’nın denim için üretmiş olduğu ikinci nesil rapierli dokuma makinesi R9500² Denim, denim dokumacılarına maliyet tasarrufu, üst düzey kumaş kalitesi ve üstün kullanıcı deneyimi garanti ederek somut faydalar sunarken denim dokumasında yeni ölçütler belirliyor. Geliştirilmiş yetilere sahip olan R9500² Denim, denim alanında işletmelere sunduğu rekabet avantajı ile üretimde bir adım öne çıkarıyor.

R9500² Denim, atkı besleme sistemi, kumaş kalitesi ve bileşenlerin aşınma direnci açısından en yüksek performans seviyelerini elde ediyor. Bu iki unsur da denim dokuma söz konusu olduğunda ana hedeflerdir. Yeni SK Ultralight rapierler özellikle belirli indigo kumaş gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanmış olup küçültülmüş ebatlar ve maksimum hafiflik sunan devrim niteliğinde bir tasarıma sahip. Geliştirilmiş ve hafif SK Ultralight rapierler, sektörde sınıfının en iyisi olarak kabul edilen Itema ağızlık geometrisini geliştirerek aşılması zor kumaş kalitesi sağlayan daha küçük ağızlık açmalara da imkan sunuyor.

Yeniden tasarlanmış ve geliştirilmiş şerit-kanca sistemi, bileşen ömrünü uzatmak için ciddi ölçüde önemli faydalar sağlıyor. Yeni Itema şeritler, Itema Group bünyesinde kompozit malzemeler üzerine uzmanlaşmış bir firma olan Lamiflex tarafından geliştirildi. Bu maksimum güvenilirlik sağlayan üç katmanlı karbon elyaftan oluşan yenilikçi bir konfigürasyon olmasının yanı sıra Lamiflex firmasının Itema tarafından alınmasının ardından iki firma arasındaki Ar-Ge işbirliğinin ilk sonucu olma özelliğini taşımaktadır.

Tezgah erişebilirliğini kolaylaştırmak için indirilmiş ön çerçeveye sahip optimize makine ergonomisi, yeni ergonomik rapier açıcı ve denim kumaşlar için makine konsoluna doğrudan yüklenen, dokumacıya dokuma döngüsü sırasında ortaya çıkabilecek en yaygın tekstil zorluklarının üstesinden çabucak gelmesini sağlayan gerçek zamanlı yeni Itema Tekstil Yardım isimli sorun giderici yazılım öne çıkan kullanıcı-deneyimini garanti etmek için yapılmıştır.

R9500² Denim ile Dokumada Tasarruf Dönemi

Tasarruf R9500² Denim’in en önemli noktası. Ana mekanik bileşenlerin optimizasyonu enerji tüketimindeki ciddi azaltımın yanı sıra, dünyada ilk kez, kumaşın solundaki atık kenar kumaşını da ortadan kaldırarak benzersiz bir tasarruf sağlamaktadır.

Itema’nın gelişmiş inovasyon departmanı olan ItemaLab tarafından tasarlanmış ve geliştirilmiş olan iSAVER™ en yenilikçi inovatif mekatronik prensipleri birleştirir ve dokumacının daha önce mümkün olabileceğini ummadığı tasarrufu sunar. Makine, 4 atkı rengine kadar çalışma aralığı ile maksimum kullanıcı dostu kullanımı sağlıyor.

Itema standında tanıtılan diğer makineler arasında yer alan air jet dokuma makinesi A9500 ve rapierli havlu dokuma makinesi R9500 Terry’de ilgi gören teknolojiler oldu. Itema’nın İstanbul’da tanıttığı bir diğer yenilik ise, perde kumaşları için geniş sürümü ile dikkat çeken R9500 rapierli dokuma makinesi oldu. Döşemelik ve kaplamalık kumaşların dokuması için tercih edilen Itema, sofistike perde kumaşlarını dokuyarak R9500’ün çok yönlülüğünü gösteriyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster