Çelik Diş, Tecrübesini Taraklamaya Aktarıyor

Türkiye’nin ilk tarak üreticilerinde birisi olan Çelik Diş Dokuma Tarak Sanayi, ,her marka dokuma makinaları için ürün tedariği sağlıyor.

  18 Mart 2013 19:47 Pazartesi
Çelik Diş, Tecrübesini Taraklamaya Aktarıyor

Taraklama makinaları üretimi ile tekstil sanayi sektöründe adından söz ettiren Çelik Diş Dokuma Tarak Sanayi, dar dokuma tarakları ve arka taraklar ile her çeşit çözgü tarakları üretimini bünyesinde barındırıyor. 1952 yılında İstanbul Gaziosmanpaşa’da faaliyetlerine başlayan firma, 1997 yılına kadar aynı adreste üretimine devam etti. 1997 yılından sonra Güngören’e taşınarak adres değişikliğine giden Çelik Diş Dokuma, Hava Jet Tarakları, Dar Dokuma Tarakları, Çözgü Tarakları, Çiftli Taraklar, Düz Dokuma Tarakları, Haşıl Makinaları için Taraklar, Su Jet Tarakları gibi çeşitli segmentlerde üretimine devam ediyor.

Yüksek performans ve uzun ömürlü tarak makinaları ile dikkat çeken Çelik Diş, her türlü dokuma makinaları için birinci kalite paslanmaz telden ve ikinci kalite karbon telden, üretimini gerçekleştiriyor. Firmanın üretim segmentinde öne çıkan ürünler ise şu şekilde sıralanıyor;

Hava Jet Tarakları (Air-Jet Reeds)
Dokuma teknolojisinin bugün gelmiş olduğu noktada geliştirdiği çok yüksek devirli ve atkının tarağın üzerindeki kanaldan hava ile atılmasını sağlayan, Hava Jet tarakların üretilmesinde çok büyük titizlik ve hassasiyet gerekiyor. Bu anlamda öne çıkan Çelik Diş, Hava Jet taraklarını en yüksek kalitede güçlendirilmiş paslanmaz çelik tellerden üretiyor. Firma üretimini istenilen her türlü özellikte yapabiliyor.

Dar Dokuma Tarakları ( Narrow Fabrics Reeds)
Normal dokumadan farklı olarak üretilen dar dokuma makinaları teknik özellikleri açısından da normal dokumadan ayrılıyor. Firma, dar dokuma makinalarında kullanılacak çözgüleri, seri çözgü hazırlama tekniğiyle dar dokuma makinelerine özel makinalarında hazırlıyor. İşlemleri, konik ve seri çözgü hazırlanmasında olduğu gibi gerçekleştiren Çelik Diş, çözgü makinasının ve çözgü levendinin boyutlarını istenen seviyeye getirmesiyle öne çıkıyor. Çelik Diş, sektörün dar dokuma makinalarında ihtiyaç duyduğu lastik, kurdele, kolon imalatı için kullanılan çeşitli dar dokuma taraklarını en yüksek kalitede isteğe göre inox-aisi 430, inox hs–aisi 301 (paslanmaz),  carbon l-600, yükseltilmiş carbon l-800 kalitesindeki tellerden üretiyor.

Çözgü Tarakları (Warp Preparation)
İhtiyaç duyulan doğrultuda her türlü çözgü tarakları üretimini gerçekleştiren firma paslanmaz çelik ya da krom kaplama sistemini kullanıyor. Çelik Diş, menteşeli çözgü tarakları, konik çözgü tarakları, devere çözgü tarakları gibi yüksek verim sağlayan tarak üretimi gerçekleştiriyor.

Çiftli Taraklar (Terry Reeds)
Genellikle havlu ve yünlü kumaş dokuma tezgahlarında kullanılan çiftli tarak sistemlerinde de üretim gerçekleştiren Çelik Diş, bu tip taraklar da tercih sebebi olan boşluktaki çözgü ipliği sayısı arttıkça kalın ve düğümlü ip kullanımını kolay hale getiriyor. Firma makinalarında iki diş, önlü arkalı üretim yapılabildiği gibi önde kalın bir diş ile arkasında kanal meydana getirebilecek ayrı bir kambur diş kullanılarak da imal ediyor.

Düz Dokuma Tarakları (Flat Reeds)
Çelik Diş, pürüzsüz yüzey ve hatasız paralellik toleransı ile atkıya mükemmel bir rehberlik, çözgü iplerinde minimum sürtünme, tarak dişlerinde eşit aralıklar ve tarak ayarındaki doğruluk ile otomatik makinalarda problemsiz çalışma olanağı sunuyor.

Haşıl Makinaları İçin Taraklar (Sizing Reeds)
Çelik Diş, müşteri talebine göre, çelik tellerden ve çeşitli ölçülerde sert krom kaplamadan üretim gerçekleştiriyor.

Su Jet Tarakları (Water-Jet Reeds)
Su Jet Tarakları özel olarak paslanmaya ve aşınmaya karşı maksimum dayanıklı paslanmaz çelik tellerden imal eden firma, üreticilerin ihtiyacı olan her türlü dokuma tezgahı için her ölçüde ve en iyi diş kalitesi ile üretim gerçekleştiriyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster