75 Yaşındaki Karl Mayer Enerjik Hamleler Yapıyor

Sektörde 75 yılı geride bırakan Karl Mayer, Asya’nın gelişen pazarlara kayıtsız kalmıyor. Hindistan’daki yatırımları ile öne çıkan firma özel bir etkinlik ile son teknoloji HKS 3-M makinesi hakkında önemli bilgiler verildi.

  20 Mart 2013 23:49 Çarşamba
75 Yaşındaki Karl Mayer Enerjik Hamleler Yapıyor

Çözgü örme ve çözgü hazırlama teknolojilerinin güçlü markası Karl Mayer, küresel pazarda hem aktiviteleri hem de yenilikçi teknolojileriyle güçlü konumunu sürdürüyor. Özellikle Asya pazarlarında daha aktif bir görünüm sergileyen firma Temmuz ayında 75. yıldönümünü müşterileri ve iş partnerleriyle kutlamıştı. Sektörü son 75 yıldır hiçbir firmanın Karl Mayer kadar etkilemediği belirtilen Rhina adasındaki kutlamalarda,  firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Fritz P. Mayer 600 konuğuyla yakından ilgilendi.

 

2011 yılında yakaladığı güçlü pazar rakamlarıyla 2012’ye sağlam bir giriş yapan Karl Mayer, Hindistan’daki çözgü örme sektörünün son bir buçuk yılda yaşadığı hızlı değişimi yakından takip ederek, buraya yatırımları arttırdı. Yaşanan dikkate değer büyüme firmaların bu bölgeye yoğunlaşmasını sağladı. Sektörün en önemli oyuncularından olan Karl Mayer de bölge açısından yaşanan olumlu gelişmeleri yakından takip ediyor. Çözgü örme makineleri sektörünün dünyada lider üreticisi olan firma, yüzde 80 pazar payı ile sektöre yön vermeye ve pozisyonunu sürekli genişletmeye devam ediyor.

 

Hindistan’da etkin bir üretim ve satış ağı olan Karl Mayer kendi adıyla bir akademi hizmeti de veriyor. Geçtiğimiz aylarda bir etkinlik gerçekleştiren firma kendi akademisi ve yeni servis istasyonu A.T.E ile HKS 3-M makinesini büyük bir şovla sundu. Karl Mayer tarafından oluşturulan girişim, servislerin tedariğinin, eğitim programlarının ve yedek parça desteğinin sağlanması ile ilgili projeler sunarak, sektöre katkıda bulunuyor. Karl Mayer tarafından (Surat)Hindistan’da açılan yeni tesis hem mevcut müşterilere hem de potansiyel müşterilere yönelik çalışmaların yapıldığı alan olarak hizmet veriyor. 2009 yılında Mumbai’de açılan tesis ile bölgede yoğun bir iş desteği sağlayan Karl Mayer, gerektiği dönemlerde Almanya’dan da teknik destek sağlıyor.

 

Karl Mayer Grubu’nun Başkanı Fritz P. Mayer ve A.T.E. Başkanı Anuj Bhagwati’nin katılımı ile sunulan programda uzun ve güvenilir girişim ortaklığının önemine değinilirken, yeni HKS 3-M hakkındaki önemli bilgiler verildi. Gecede Hindistan’da geleceğe dönük aktiviteler hakkındaki yapılan sunumla birlikte,  yapılacak olan çalışmaların detayları açıklandı. Ayrıca Karl Mayer’in 2-7 Aralık 2012 tarihleri arasında Hindistan, Mumbai’de yapılacak ITME’de büyük makine sergisi ve yeni tekstil gelişmelerini sunacağı da belirtildi.

 

Pantyhose Çoraplarında Karl Mayer Teknolojisi

Karl Mayer Çift barlı Raşel makinesi ile Pantyhose çorapları üretildi. Özel olarak üretilen ürünler Art Deco stilini yansıtırken, dikiş kullanmadan üretilen Pantyhose, desen kullanım rahatlığı ve ayağa tam oturan yapısı ile dikkat çekiyor. Tek parça halinde üretilen ürün, ayaktan bel çizgisine kadar uzanan boyutu ile dikkat çekiyor. Karl Mayer Çift barlı raşel makinesine özgü olan bu özellik, üretimde avantaj sağlarken, makine bu işlemi yaparken E 24 off-set tekniğini kullanıyor. Ürünün diğer bir üretim avantajı ise, üretim teknolojisinin çözgü örme ile üretilmiş giyim ürünlerine mükemmel şekilde uyum sağlaması olarak açıklanıyor. Bunun dışında DJ ve RDPJ serisi makinelerin motif patern barları, insan vücudunun ölçülerine uygun kaliteli bir üretim için tasarlanan EL drive ve Kamcos® Hareket Kontrol /Multi hız sistemi ile mükemmel bir üretim imkanı yaratıyor.

Karl Mayer Makineleri İnsan Öğesini Ortadan Kaldırıyor

Diğer yandan, KARL MAYER’in RD 6/1-12 ve RD 7/2-12 (EL) makineleri orta kalınlıkta çözgü örme spacer tekstili üretimi ve etkin yüksek kaliteli üretim için pazarda yoğun ilgi görüyor. RD serisi makinelerinde 138" genişlik ile çalışan ve knock over tarak barları arasındaki uzaklığın maksimum 12 mm olduğu, E 18, E 22 ve E 24 ölçüleri mevcut. Merkezi ayarlama sistemi makinenin dizaynına en iyi verimi alabilecek şekilde entegre edilmiş ve knock-over tarağı barları mesafe ayarlamasını yaparak çözgü örme ürünlerindeki olası hata oranını minimuma indiren bir sistem olarak tanımlanıyor.

Makine ayrıca birim mesafesini en iyi şekilde ayarlayarak değişen kalınlık ayarını en iyi seviyede tutmaya ve istenen ayarını otomatik bir şekilde hızlıca uygulamaya olanak sağlıyor. Akıllı idare sistemi dikiş tarağının kolayca dönmesini sağlarken, manivela kolunu kontrol eden bu sistem, örgü araçlarına kolay erişim imkanı tanıyor. Makinede yaşanması ihtimal sıkıntılarda zaman ve efor kaybına yol açacak hiçbir parçayı sökmeye gerek kalmıyor. Karl Mayer makinesinde manuel olarak tek bir işlem yapılacağı vurgulanırken, bu işlemin knock-over tarağının bar uzaklığını iğne barına göre ayarlama işlemi olduğu belirtiliyor. Temmuz ayından itibaren ise bu seçimlerin RD 7/2-12 EL ürününde standart, RD 7/2-12 ve RD 6/1-12’de ise opsiyonel seçenek olarak sunulacağı vurgulanıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster