VDMA Konferansına Türklerden Yoğun İlgi

Alman makinacılar en büyük ikinci pazarları olan Türkiye’de 2 etkinlik düzenliyor. Textil Dünyası Dergisi’nin de medya partneri olduğu etkinliklere, çok sayıda Türk firmasının üst düzey yetkilisinin yoğun ilgi gösterdiği açıklandı.

  20 Mart 2013 23:31 Çarşamba
VDMA Konferansına Türklerden Yoğun İlgi

Alman tekstil makinacılarının çatı örgütü VDMA, Türk pazarına olan çalışmalarına ağırlık veriyor. Küresel pazardaki en büyük ikinci pazarı olan Türkiye’de 2 etkinliğe imza atacak olan Alman makinacılar, katılımcı olarak etkinlikte yer almak isteyen Türk tekstilcilerden çok yoğun ilgi gördü. Alman makinacılar, 12-13 Kasım tarihlerinde İstanbul’da, 15-16 Kasım’da ise Gaziantep’te organize edeceği konferanslarla yerel sektör temsilcileriyle buluşacak. VDMA, sürdürülebilirlik konsepti ile küresel pazarda öne çıkan BlueCompetence projesini Türkiye’de anlatacak. 25 Alman firmasının katılacağı etkinliklerde, dokuma, kumaş, iplik gibi sektörün en önemli segmentlerinden çok sayıda Türk üretici yer alacak.  Firma yöneticilerinin sunumlardan sonra gerçekleştirilecek olan B2B görüşmeler için şimdiden kayıt yaptırdığı belirtiliyor.

Küresel pazarda olduğu gibi Türkiye pazarında da BlueCompetence ve sürdürülebilirliğin ana konu olarak VDMA etkinliklerinde tartışılacağı duyuruldu. 12-13 Kasım ‘da İstanbul’da, 15-16 Kasım tarihlerinde ise Gaziantep’de devam edecek olan “Alman Teknolojisi Türk Tekstiliyle Buluşuyor” başlıklı seminerde tekstil üretim zincirinde iplik eğirmeden terbiye aşamasına kadar enerji ve pamuk ve diğer malzemelerde tasarruf ve verimlilik konusunda Alman uzmanlığı Türk ziyaretçilere sunulacak. Konferansın ikinci gün konu başlığı ise “ Sürdürülebilirlik Karla Buluşuyor; Tekstil Endüstrisinde Yaşam Döngüsünün Maliyeti”.

İlk Gün Teknik Tekstiller Konuşulacak

Konferansın birinci gününde tekstil makinaları ve yedek parçaları, teknik tekstiller ve nonwoven üretimine ağırlık verilirken, ikinci gününde konfeksiyon ve ev tekstilleri konuları ele alınacak. Konuşmacılar eğirme, örme, çözgülü örme, dokuma, nonwoven, terbiye ve boyama sektörleri üzerine kullanıcı odaklı teknolojiler hakkında sunum yapacak. Ayrıca tüm sektörleri ilgilendiren enerji ve malzeme tasarrufu, test metodları, belgeleme ve etiketleme, ihracat finans desteği gibi konular konferansı şekillendirecek.

VDMA dergimize yaptığı açıklamada Türkiye’de düzenlenecek olan konferanslara büyük önem verdiğini vurgulayarak, hazır giyim ve ev tekstilleri alanında çok güçlü olan Türk tekstil sektörü ve Alman makinacıların işbirliği ile yeni fırsatların elde edileceği savunuldu. İstanbul ve Gaziantep’teki konferansların ilk gününde ‘teknik tekstillere’ odaklanılacağı, klasik tekstiller konusunda da üreticilere yenilikçi çözümlerin tanıtılacağı kaydedildi.

Hem teknik tekstiller hem de klasik tekstillerdeki yüksek teknolojili çözümleriyle Türk tekstilcilerin küresel pazardaki rekabet güçlerini arttıracaklarını belirten VDMA yetkilileri, Alman teknolojisi ve Alman firmaları ile Türk tekstil ve nonwoven endüstrisinin ihtiyaç duyulan makina, parça ve aksesuar ihtiyacını garanti altına aldığını dile getirdi.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.