VDMA, Çin Teknik Tekstil Sektörüne Seslenecek

İhraç pazarları içinde en büyük dilimi oluşturan Çin’e özel bir ilgi gösteren Alman makinacılar, Çin pazarında yöneldi.

  17 Mart 2012 07:11 Cumartesi
VDMA, Çin Teknik Tekstil Sektörüne Seslenecek

İhraç pazarları içinde en büyük dilimi oluşturan Çin’e özel bir ilgi gösteren Alman makinacılar, Çin pazarında tekstil alanındaki bütün segmentlere dönük etkinliklerde yer almaya önem veriyor. Alman makinacıların çatı örgütü VDMA, Çin’in Jinan, Hangzhou ve Quanzhou kentlerinde 5-7-9 Mart 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘Çin Teknik Tekstil Endüstrisi için Alman Teknolojisi’ başlıklı konferans ve fuara, üye firmalarla birlikte katılacak. VDMA’nın çok iyi bilinen 16 şirketi, teknik elyaf ve iplik üretimi, teknik kumaşlar ve teknik tekstiller ve nonwovenlar için terbiye süreçleri konularındaki yenilikçi teknoloji ve ürünlerini bu üç şehirde sergileyecek.

Hatırlanacağı gibi, Çin Hükümeti, 12. Beş Yıllık Plan ‘2011-2015) çerçevesinde tekstil sektöründe üretim sürecinde yüksek kaliteye ulaşma, enerji ve malzeme verimliliği açısından daha gelişmiş bir sektör hedefine sahip bulunuyor. Aynı süreç, teknik tekstil alanında üretimini arttırmayı amaçlayan Tayvanlı tekstil üreticileri içinde geçerli bulunuyor. VDMA, bu bölgedeki üreticileri bu yönde desteklemek ve Almanya menşeli teknolojileri tanıtmak amacıyla Çin’in üç önemli tekstil kentinde konferanslara imza atacak. Tekstil makine ve parçaları üreticileri ile sektör uzmanları, üreticileri ve akademisyenler için bir platform görevi görecek olan etkinlikte; otomotiv sektörü için teknik tekstiller, inşaat ve mimari için teknik tekstiller, medikal ve hijyen ürünleri, giyim (spor) ürünleri ve geotekstilleri konu başlıklarından bazıları olarak sıralanıyor.

5 Mart’ta Jinan’da, 7 Mart’ta Hangzhou’da ve 9 Mart’ta Quanzhou’da düzenlenecek olan konferans ve fuar serisi, VDMA ve VDMA Çin Temsilciliği birlikte gerçekleştiriyor. Etkinliğin önemli destekçileri arasında Çin Tekstil Bilgi Merkezi (CTIC), Çin Tekstil Geliştirme Merkezi (CTDC) ve Tayvan Teknik Tekstil Derneği (TTTA) yer alıyor. Etkinliğe katılım için kayıtlar Ocak 2012’den itibaren alınmaya başlandı.

Çin’deki konferans serisine çözümleri ve sunumlarıyla katılacak olan Almanya merkezli firmalar şöyle sıralanıyor; Benninger-Zell, DILO-group, Dornier, Groz-Beckert, August Herzog, Lenzing Instruments, Mahlo, Karl Mayer Malimo, Menzel, Monforts, Georg Sahm, Oerlikon Saurer, Textechno, Trützschler Spinning, Trützschler Card Clothing, Trützschler Nonwovens.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.