UİB, Üyeleri Güney Kore Pazarı Hakkında Bilgilendirildi

Türkiye ile Güney Kore arasında birçok segmenti kapsayan serbest ticaret anlaşması imzalandı. Bu anlaşmanın getirileri ve ticari ilişkilerin kapsamı UİB üyelerine aktarıldı.

  20 Haziran 2013 01:25 Perşembe
UİB, Üyeleri Güney Kore Pazarı Hakkında Bilgilendirildi

Türkiye- Güney Kore Serbest Ticaret Anlaşması’nın sonucunda atılacak adımlar ve Güney Kore ile olan ticari ilişkiler hakkında Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) üyeleri bilgilendirildi. “Türkiye Güney Kore Serbest Ticaret Anlaşması ve Güney Kore ile Ticari İlişkiler” adıyla düzenlenen seminerde uzmanlar önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Uzmanı Çiğdem Şamiloğlu Erkoç yaptığı açıklamada, Güney Kore Serbest Ticaret Anlaşması’nın şu ana kadar imzalanan 29. anlaşma olduğunu söyledi. Güney Kore ile imzalanan STA’nın özel bir girişim olduğunu belirten Çiğdem Şamiloğlu Erkoç, “Bizim var olan 16 ticaret anlaşmamızla tercihli pazara giriş imkânı kazandığımız ülkelerin pazar büyüklüğü 2012 yılı ithalat rakamı itibarıyla 600 milyar dolar civarında. Tek başına Güney Kore’nin 2012 yılında 514 milyar dolarlık bir ithalat hacmi var. Ticari anlamda bu kadar gelişmiş bir ülke ile ilişkilerin sıkı tutulması başarılı sonuçlar doğuracaktır” dedi.

Güney Kore Büyüme Hızı Sürekli Artıyor

“Güney Kore Sektörel Bilgiler, Gıda Sektörü Yerinde Pazar Araştırması” konulu sunumunu katılımcılara aktaran Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Kore Ülke Masası İhracatı Geliştirme Uzmanı Pınar Aslan ise Güney Kore’nin dünyanın en büyük 15’inci ekonomisi olduğunu ve önemli bir pazar olduğunu söyledi.

Güney Kore’nin 1960’lı yıllardan günümüze kadar istikrarlı büyüme gösteren bir ülke olduğunun altını çizen Aslan, “2013 yılında beklenen büyüme oranı yüzde 2,8 olarak öngörülüyor. Güney Kore 1960’lardan bu yana düzenli bir şekilde büyüyen bir ülke olarak karşımıza çıkıyor. Güney Kore, büyümesini ise; diğer ülkeler gibi ithal ikameci bir büyüme politikası benimsememesine borçlu” ifadelerini kullandı. Güney Kore’de Türkiye’ye ve Türklere karşı pozitif bir bakışın olduğuna dikkat çeken Aslan, Türk insanına karşı Güney Korelilerin farklı sempati gösterdiklerini söyledi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.