UCMTF İran’da Son Yeniliklerini Tanıttı

Avrupalı tekstil makine üreticilerinin İran’a olan ilgisi sürüyor

  07 Ağustos 2015 08:50 Cuma
UCMTF İran’da Son Yeniliklerini Tanıttı

Alman Makineciler Birliği’nin (VDMA) ardından dünyanın en büyük tekstil makine ihracatçılarından birisi olan Fransız tekstil makine üreticilerinin çatı örgütü olan Fransız Tekstil Makinecileri Sanayicileri Derneği (UCMTF), İran’da düzenlediği seminerlerde, tekstil makine üreticisi üye firmalarıyla İranlı üreticileri buluşturdu. Tahran, Yezd, İsfahan ve Kerman gibi İran’daki tekstilin geliştiği şehirlerde gerçekleştirilen sempozyumları İran Tekstil Derneği ve İran Ticaret Odası destek verdi.

Yeni üretim teknolojileri ve tekstil sektöründe son gelişmelerin konu edildiği seminerlere paralel olarak yapılan B2B toplantılarına İranlı tekstil üreticilerinden yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğe katılan uzun elyaf eğirme hatları üreten NSC Schlumberger, nonwoven ve geri dönüşüm alanında faaliyet gösteren Laroche, halı makineleri üreten Superba ve tekstil tesislerinin hava mühendisliği alanında hizmet veren Aesa İranlı tekstil üreticilerinin ilgisi ile karşılaştı.

Yaptırımlar Gevşedi

Tahran’da yapılan seminerin açılış konuşmasında İran Tekstil Firmaları Birliği Genel Müdürü Raeis Zadeh, İran’a uygulanan ekonomik yaptırımlar sonucunda ülkelerinin zor günler geçirdiğini belirterek, bu süreç boyunca Fransız hükümetinin ve firmalarının önemli destekler verdiğini ifade etti. Yaptırımların gevşemesi ile birlikte, İran’ın uluslararası tekstil sektöründe kısa bir süre sonra yeniden adını duyurmaya başlayacağını ifade eden Zadeh, şu anda yaşadıkları en büyük sorunun para transferi konusunda olduğunu sözlerine ekledi. Özellikle halı sektöründe İran’ın çok önemli bir konumda olduğunu söyleyen Zadeh, İran’ın hedeflerine ulaşabilmesi için mutlak suretle yeni teknolojilere ihtiyaç duyduğunu ifade etti.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.