“Türkiye Pazarına Sürdürülebilir Teknoloji Sunuyoruz”

ACIMIT Başkanı Alessandro Zucchi, İtalyan üreticilerin sunduğu sürdürülebilir yöntemlerle de Türkiye sanayisine önemli bir katkı sağlayacağını ifade etti.

  20 Temmuz 2022 13:10 Çarşamba
“Türkiye Pazarına Sürdürülebilir Teknoloji Sunuyoruz”

Tekstil sektörüne yön veren İtalyan tekstil makineleri üreticileri, Haziran ayı içerisinde  gerçekleşen Uluslararası tekstil makineleri fuarı’nda Türk iş ortaklarıyla buluştu. Geçmiş yıllarda olduğu gibi İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı (ITA) ve İtalyan Tekstil Makineleri Üreticileri Derneği (ACIMIT) iş birliğiyle, İstanbul Tüyap Kongre Merkezi’nde bir araya gelen 110’u aşkın İtalyan makine üreticisi, en yeni tekstil makine ve teknolojilerini Türkiye pazarına tanıtma fırsatı buldu.

“Türkiye, İtalyan Tekstil Makinelerinin en çok İhraç Edildiği İkinci Ülke”

İstanbul Fuarı’na yoğun bir şekilde hazırlandıklarını ifade eden ACIMIT Başkanı Alessandro Zucchi, “Türkiye İtalyan tekstil makineleri üreticileri için ana pazarlardan biri” diyerek Türkiye pazarına ilişkin açıklamalarda bulundu: “2021 yılında, İtalya’dan Türkiye’ye 269 milyon Euro değerinde tekstil makinesi ihracatı gerçekleşti. Tekstil sektöründe Türkiye ve İtalya’nın ticari işbirliği çok eskiye dayanıyor. Son 5 yıllık dönemde, Türkiye’ye ihracat rakamlarımız her yıl yaklaşık yüzde 9 artış gösteriyor. İtalya’da yer alan yaklaşık 300 üreticinin pek çoğunun makinelerini Türkiye’ye ihraç ettiğini söyleyebilirim. Türkiye, Çin’den sonra ikinci en büyük pazar konumunda.”

“Sürdürülebilir Yöntemler Şirketlerin Rekabetçi Konumunu Güçlendiriyor”

ACIMIT çatısı altında yer alan İtalyan tekstil makinesi üreticilerinin ekonomik ve çevresel sürdürülebilirliğe odaklandığının da altını çizen ACIMIT Direktörü Federico Pellegata, bu anlamda Türkiye’ye katma değer sağlayacak çözümler sunmayı hedeflediklerini şu sözlerle dile getirdi: “Tekstil sektöründe sürdürülebilirlik önemli bir rekabet faktörü haline geldi. İtalyan tekstil makineleri endüstrisi sunduğu teknolojiler bakımından dünyada lider pozisyonunda. ACIMIT olarak Sürdürülebilir Teknoloji ve Yeşil Etiket girişimlerimizle su, kimyasal ve enerji tüketimi konusunda da somut adımlar atıyor, daha düşük maliyetlerle en yüksek verim sağlayan çözümlerin dünyada öncülüğünü yapıyoruz. Bugünün ve yarının toplumsal ihtiyaçları ekseninde, sürdürülebilir üretim için en yeni teknolojiyle geliştirdiğimiz makinelerin Türkiye’de ilgiyle karşılanacağını düşünüyoruz.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.