Türkiye En Çok İhracat Yaptığımız Ülkelerden

Cornelia Buchwalder ‘‘İsviçre Tekstil Makineleri'nin 2020 ihracat istatistikleri, 2019'a kıyasla% 25 civarında daralma yaşadı, en çok ihracat yapılan ilk beş ülke Çin, Almanya, Türkiye, ABD ve Hindistan oldu.’’

  28 Nisan 2021 09:25 Çarşamba
Türkiye En Çok İhracat Yaptığımız Ülkelerden

İsviçre Tekstil Makine İmalatçıları Birliğinin 1940 yılında 22 üye ile gerçekleştirilen kuruluşunda Rüti, Sulzer, Rieter ve Saurer gibi Dünyaca ünlü markalar yer alıyor. Swissmem, ihtiyaç temelli hizmetler sunarak 44’ü İsviçre Tekstil Makine İmalatçıları Birliği üyesi,  1200'e yakın üye şirketinin hem yurtiçi hem de yurtdışındaki rekabet gücünü artırmaktadır. Bu hizmetler, istihdam, ticaret, sözleşme ve çevre hukuku, enerji verimliliği ve teknoloji transferi konularında profesyonel tavsiyeleri içerir. Swissmem, 27 uzman grubu da dahil olmak üzere bir dizi güçlü ağ işletmektedir. İsviçre Tekstil Makineleri Birliği, 1940 yılında kurulan en eski bölümdür. İsviçre tekstil makine üreticilerinin çıkarlarını temsil etmektedir. Swissmem ve İsviçre Tekstil Makineleri Birliği'nin merkezi Zürih'tedir. İsviçre Tekstil Makineleri Birliği genel sekreteri Cornelia Buchwalder ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

S. Derneğiniz hakkında kuruluşundan bu yana kaydettiği aşamaya dair bilgi paylaşabilir misiniz?

C. Öncelikle 1940 yılında birliğin kuruluşundan bahsedeyim. Tekstil makineleri endüstrisinin liderleri, özellikle demir harici metallere ve yüksek kaliteli çeliğe olan ihtiyaç sebebiyle faaliyetlerinden giderek daha fazla endişe duyuyorlardı. Durum ciddileşti ve sektördeki bazı şirketler, İsviçre Hükümeti'nden üretimi sürdürmek için gerekli hammaddeyi sağlamasını talep etme noktasındaydı. Yerleşik "birlikte güçlüyüz" ilkesi, 22 şirketin temsilcilerinin ilk tekstil makineleri grubunu oluşturmak için güçlerini birleştirmesine neden oldu. Bu, bugün İsviçre Tekstil Makineleri Birliği'ne dönüşen şeyin kökeniydi. Yeni İsviçre Tekstil Makine İmalatçıları Birliği üyeleri arasında Rüti, Sulzer, Rieter ve Saurer gibi tanınmış markalar yer alıyordu. Bugüne kadar geçen yıllar boyunca, sektör için zorlu geçen birçok dönem yaşandı: küresel ekonomik çöküşler ve farklı şiddette ciddi şekilde hissedilen diğer krizler birbirini takip etti. Dünya tekstil endüstrisinin profili de değişti. Kitlesel üretim çoktan Doğu'ya ve Güneydoğu'ya göç etti. Buna rağmen veya belki de tam da bu nedenle, İsviçre tekstil makineleri bugün yüksek kaliteli özel makineler ve en kaliteli malzemeler segmentinde lider konumdadır. Gelişmeleri öngören ve onları yeni makinelere ve çözümlere bağlayan girişimci ruhlarıdır.

S.  Sürdürülebilirlik, geri dönüşüm, çevre dostu üretim ve dijitalleşme gibi yeni kavramlar ve bunların Swissmem üyelerine adaptasyonu hakkında biraz bilgi paylaşır mısınız? Üyeleriniz, bu büyük değişikliklerin anlaşılması ve uygulanmasıyla üretim yapmak için hangi eylemleri gerçekleştiriyor?

C. Önümüzdeki yıllarda tekstil endüstrisi için büyük zorluklar sürdürülebilirlik ve kaynakların özenli kullanımı olmaya devam ediyor. Hammaddeler azdır ve enerji pahalıdır, bu nedenle makinelerimizi her iki açıdan da daha verimli hale getirmek çok önemlidir. Sektör, bu zorlukların üstesinden gelmek için daha iyi ve daha etkili çözümler bulmalıdır.

Son birkaç ay, dijitalleşmenin herkesin hayatında ne kadar önemli olduğunu bize gösterdi. Ancak, örneğin mesafeli koruma’nın ne kadar önemli olduğunu örneklerle de gösterdiler. Üye şirketlerimiz söz konusu olduğunda, dijitalleşme bir süredir her yeniliğin ayrılmaz bir parçası olmuştur. Dijitalleşme, ürün veya süreç optimizasyonunda veya tamamen yeni iş modellerinin geliştirilmesinde geniş bir fırsat yelpazesi sunar. Üye şirketlerimiz bu fırsatları maksimum müşteri faydası sağlamak için kullanıyor.

S. Covid-19'un varlığında iş yapma şeklinizdeki değişiklikler hakkında bize biraz bilgi verir misiniz? Covid-19'un gelecekteki stratejileriniz üzerinde nasıl bir etkisi var?

C. Geçen yıl belirgin hale gelen bir şey, örneğin Avrupa ve Asya arasındaki çok uzayan tedarik zincirlerinin kırılganlığıydı. Tekstil uzmanlığı ile daha kısa ve daha etkin tedarik zincirleri oluşturmaya borçlu olduğu için bu Türkiye için büyük bir fırsat. Ve genel olarak, iş dünyası gelecekte daha iyi ve daha dengeli bir sanal ve fiziksel etkinlik çeşitliliğni tecrübe edecektir. İsviçreli tekstil makine üreticilerimiz için, kendilerinin ve iş modellerinin gelecekteki aksaklıklara karşı iyi hazırlandığından eminiz.

S. Pandemi sırasında fuarların yeniden planlanması ve ertelenmesi hakkında ne söylersiniz? Şirketler ve dernekler tarafından atılacak uygun adım ne olacaktır?

C. Mevcut küresel durum nedeniyle fiziki toplantı ve sergilerin 2020'de ve 2021'de ertelenmesi veya iptal edilmesi gerekti. Ancak fiziki sergilerin yeniden önem kazanacağını varsayıyoruz. Sonuçta, üretici ve müşteri arasındaki doğrudan temas, sermaye malları işinde kesinlikle merkezdedir. Ancak dijital olanaklar da gelişti ve gelecekte vazgeçilmez olacak. Her iki dünyanın da en iyisinin ön plana çıkacağını varsayıyoruz.

S.  2020'yi üyeleriniz için nasıl değerlendiriyorsunuz? 2020'de ne gibi kazançlar ve kayıplar yaşadınız? 2021'de küresel pazarları ve Türkiye pazarını değerlendirir misiniz?

C. "En İyi" sipariş hacmi ve sonuçlarıyla geçen birkaç yıldan sonra, İsviçre, diğer pek çok sanayi ülkesi gibi, sektörümüzde ağır bir yavaşlama ile karşılaştı. Küresel korona salgını nedeniyle 2020 ve 2021'in tüm piyasa oyuncuları için çok zor bir yıl olacağı ortaya çıktı. İsviçre'de endüstri için hiçbir zaman zorunlu bir tecrit olmadı. Bu nedenle çoğu şirket, siparişlerin ve projelerin ertelenmesi, tedarik zinciri zorlukları ve genel olarak güvensiz durum nedeniyle daha düşük bir seviyede üretime devam etti. İsviçre Tekstil Makineleri'nin 2020 ihracat istatistikleri, 2019'a kıyasla% 25 civarında daralma yaşadı, en çok ihracat yapılan ilk beş ülke Çin, Almanya, Türkiye, ABD ve Hindistan oldu.

Ancak üyelerimiz de bu zor yılda yeni koşullara çok çabuk adapte oldular. Örneğin, satış görüşmeleri ve makine gösterileri modern sanal araçlar aracılığıyla gerçekleştirildi. Elbette bu yeni değildi, ancak gerçek bir itici güç sağladı.

S. Tekstil makinelerinin Avrupa, Asya ve dünyanın diğer bölgelerinde üretildiği düşünüldüğünde… İsviçreli tekstil makine şirketlerini faaliyet gösterdikleri segmentlerde lider yapan nedir?

C. Gelenek ve yenilik, ilk akla gelen iki anahtar sözcüktür. Üye şirketlerimiz birlikte 4077 yıllık etkileyici bir deneyime sahiptir. Ve bununla sürekli olarak değişiklikleri önceden sezmeyi başardılar, iş stratejilerini geliştirdiler ve sürekli gelişim gösterdiler. Bu da doğal olarak müşteri ülkelerindeki üretim, hizmet ve satış organizasyonlarını genişlettikleri anlamına geliyor. Bu, müşteri gereksinimlerine daha yakından, daha iyi ve daha hızlı yanıt vermelerini sağlar. Üyeliğimiz dahilinde, eğirme, sarımdan dokuma, örme, boyama, terbiye, nakış ve kalite kontrole kadar tüm tekstil değer zincirini kapsıyoruz.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.