Türk Markalarına Brezilya Yolu Göründü

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD), Brezilya Perakende Federasyonu’na Türk moda endüstrisinin lansmanını yaptı.

  13 Ekim 2013 02:33 Pazar
Türk Markalarına Brezilya Yolu Göründü

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği(TGSD),  geleneksel pazarlara yenilerini ekleyebilmek için atağa geçti. Geçen ay, Güney Korelileri İstanbul’da ağırlayan TGSD, bu kez de Brezilya Perakende Federasyonu’na Türk moda endüstrisini tanıttı.

Konuyla ilgili açıklama yapan TGSD Başkanı Cem Negrin, “10 bin km doğumuzdaki G. Kore’nin ardından 8 bin km güneybatımızdaki Brezilya’ya yelken açtık. Türk hazır giyim sektörüne yeni pazarlar kazandırıp, markalı ihracat yaparak yeniden ihracatta liderlik koltuğuna oturacağız ” dedi.

TGSD, 18 Bin Km’ye Kollarını Açtı

Negrin, Brezilya Perakende Federasyonu (CNDL) Ulusal Başkanı Roque Pellizaro Junior ve federasyona bağlı derneklerin başkanları olan 10 kişilik sanayici grubu ile yaptıkları görüşmelerde iki ülke arasındaki hazır giyim ticaretini geliştirecek projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Ayrıca 200 milyon nüfusa sahip Brezilya’nın Türk hazır giyim sanayisinin yanı sıra yerli markalar için de önemli bir pazar olduğuna dikkat çekti.

Başkan Negrin, açıklamalarına şöyle devam etti; “Dernek merkezimizde Türk moda endüstrisini anlattığımız Brezilya Heyeti, Koton ve Damat Tween’i de ziyaret etti. Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz ve Damat Tween markalarının sahibi Orka Holding Genel Koordinatörü Osman Arar ile bir araya getirdiğimiz Brezilyalılar, her türlü desteği vereceklerini vurgulayarak markalarımızı ülkelerinin önde gelen caddelerinde mağaza açmaya davet ettiler. Tüm dünyada 3 binin üzerinde mağazası olan markalarımız için sadece sambacıların değil tüm Güney Amerika’nın da kapısı açılmış oldu.  Türk hazır giyim sektörü olarak bir yanda 10 bin km doğumuzdaki Güney Kore, diğer yanda 8 bin km güney batımızdaki Brezilya’ya kollarımızı açtık. Tamamen farklı giyimlerin, kültürlerin egemen olduğu bu coğrafyaları pazarlarımız arasına kattık” ifadelerine yer verdi.

Negrin, son olarak Mayıs 2014’de 7’ncisi düzenlenecek İstanbul Moda ve Hazır Giyim Konferansı’nın ikili iş görüşmelerinin yapıldığı B2B kısmına 40 Brezilyalı alım grubunun katılacağını vurguladı. Bunun  iki ülkenin yok denecek kadar az olan hazır giyim ticareti için çok önemli açılım olacağının altını çizdi.

Brezilya’yla Kontaklarımızı Kurduk

Damat Tween markalarının sahibi Orka Holding Genel Koordinatörü Osman Arar konuyla ilgili yarım saat için gelen Brezilya heyetinin 3 saat kaldığına dikkat çekti. Arar, “Showroomumuzu gezen Brezilyalı misafirlerimiz koleksiyonlarımızın çeşitliliğine ve kalitesine hayran kaldılar. Brezilya’da takım elbiseden şorta varıncaya dek bu denli geniş bir koleksiyonu olan markaların bulunmadığını söylediler. Brezilyalı Başkan Roque Pellizaro Junior, Damat Tween gibi bir markanın ülkesinde çok büyük ilgi göreceğine değindi. Brezilya’yla kontaklarımızı kurduk ve yolculuk için bavullarımızı toplayıp seyahat hazırlıklarımıza başladık.” dedi.

 

Caddelerimizde Türk Markalarını Görmek İstiyoruz

Son olarak Brezilya Perakende Federasyonu Başkanı Roque Pellizaro Junior ise ilk kez geldikleri Türkiye’den çok etkilendiklerini belirtti. Bu ziyaretin ardından iki ülke hazır giyim ticaretinin farklı bir boyuta taşınacağını söyledi. Türk moda endüstrisinin fason kimliğinden kurtulup moda üreten bir yapıya büründüğünü vurgulayan Roque Pellizaro Junior, “Türk markalarını ve hazır giyim ihracatçılarını Brezilya’ya davet ettik. En kısa zamanda Türk markalarını caddelerimizde görmek istiyoruz. Aynı şekilde Brezilyalı markaların da başta İstanbul olmak üzere Türkiye’de yer almasını arzuluyoruz” ifadelerini kullandı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.